İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP tarafından adaylığının açıklanmasıyla ilgili olarak, "Kendimizi 4 milyonu aşkın İzmirli hemşehrilerimize teslim ediyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz" dedi.
Menemen’de katıldığı Devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın katledilişinin 83’üncü yıldönümü anma töreninin ardından basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, "Devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın katledişinin 83’üncü anmasını hep beraber gerçekleştirdik. Ben böyle olayların bu tarihten itibaren yaşanması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Tüm şehitlerimizin başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere manevi huzurun da saygıyla eğiliyorum, ruhları şad olsun. Onların sayesinde biz de yaşıyoruz. Hepsini rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
CHP tarafından adaylığının açıklanmasıyla ilgili olarak da konuşan Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi aday adaylığından aday duruma geldim. Başta genel başkanım olmak üzere tüm partililerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Herkese adil davranan, adalet isteyen, genel hizmet anlayışını, eşit hizmet anlayışını bir kez daha sürdürmek istiyoruz. Bunun için yolda çıktık, başta hemşerilerimiz sonra arkadaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Başarmak umut ve dileğiyle yola çıkıyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz. Kendimizi dört milyonu aşkın İzmirli hemşehrilerimize teslim ediyoruz."
Başkan Kocaoğlu, kentte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla adaylığının ne zaman, nerede açıklanacağıyla ilgili ise "Belli değil" dedi.