BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM grup toplantısında yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin başkan adayı olarak Celalettin Güvenç'i açıklamasının ardından kentte gelen mevcut Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çiçeklerle karşılandı. Makamında gazetecilere açıklamada bulunan Fakıbaba, "Şimdi kimden hangi partiden ne teklif gelirse gelsin öleceğimi de bilsem; yüzde 90 kazanacağımı da bilsem aday olmam" dedi.
TBMM’deki grup toplantısına katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, akşam saatlerinde uçakla GAP Havaalanına indi. Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan Fakıbaba, uzun araç konvoyuyla başkanlık makamına geçti. Kendisini bekleyenler tarafından çiçeklerle karşılanan Fakıbaba, makamında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Urfa halkıyla, belediye çalışanlarıyla, basınla, sivil toplum örgütleriyle birlikte 10 yıl Şanlıurfa belediyesini yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Fakıbaba, şöyle konuştu: "Bu süre zarfında Urfa’da ciddi değişimler oldu. Bunu Allah’ta biliyor, kulda biliyor. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Önemli olan bir görevi bırakırken, samimi ve dürüst şekilde bu memlekete hizmet ettiler dedirtmek bizim için çok önemlidir. 10 yıl Şanlıurfa’yı ekibimle birlikte yürütmek Allah’ın bize vermiş olduğun en büyük nimettir. Ben her zaman söylüyorum Şanlıurfa’nın belediye başkanı olmak en şanlı en mutlu bir görevdir. Bundan sonra gelen arkadaşıma başarılar diliyorum. Gelen arkadaşımız bizim bayrağımız alır inşallah daha ileriye götürür."
AİLEMLE BİRLİKTE VAKİT GEÇİRECEĞİM
Konuşmasında 10 yıldır ailesini çok ihmal ettiğini ifade eden Başkan Fakıbaba, "Ahmet Fakıbaba hep sıradan bir adamdır. Yine sıradan bir adam olarak bundan sonraki yaşamıma devam edeceğim. Erken kalkarım, spor yaparım. Kitabımı okurum, ibadetimi yaparım. 10 yıldır ailemi çok ihmal ettim. Özellikle ailem buna çok sevindi. Ben sabah kahvaltısını çocuklarımla eşimle öyle rahat yapamadım. Burada 4 ayımız var çok güzel projelerimiz var. O projeleri yetiştirmeye çalışacağız. Ben 1 Nisan’dan itibaren görevimi devir edeceğim. 10 yıldan beridir hiç tatil yapmamıştım. Çocuğum ve eşimle beraber bir aylık tatile gideceğim" dedi.
DÜNYADA BİLE MİSAFİRİZ
Görev yaptığı 2 dönem boyunca kendisine destek veren Urfa halkına teşekkür eden Fakıbaba, "Urfalı beni seviyor bende Urfalıyı seviyorum" diyerek, şunları kaydetti: "Bugün partim öyle uygun görmüştür. Bizim görevimiz benden sonra aday olan arkadaşımıza destek vermektir. Beni kucaklayan bütün hemşerilerime hakikaten kalbimi vermişim. Onlar hizmet etmek benim en büyük amacımdır. Allah bizi mahcup etmedi Şanlıurfa büyük bir köyden, modern bir şehre dönüştü. Bu bağlamda ben rahatım. Bu işin kuralı budur. Dünya’da bile bizler misafiriz. Burası benim babamın yeri değildir. Ben birsinden aldım birisine teslim edeceğim."
KIRGINLIK YOK SADECE BÜYÜKŞEHİR HEVESİ VARDI
TBMM’deki grup toplantısında Başbakan ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak açıklamada bulunan Fakıbaba, "Sayın başbakanımızla yaptığım görüşmede Urfa’yla ilgili çekincelerimi söyledim. O görüşmede milletvekilliği veya bir makam istemedim. Allah bir şeyi ya verir; yada alır. Benim burada olmam gerekirse şuan karşımda olan insanları Allah benim yanımda yapardı. Demek ki; kısmet değilmiş ben milletvekili olacaksam Allah anlımda yazmışsa kimse engelleyemez. Kırgınlığım söyle bir ustalık dönemi vardı. Eğer adaylığımız olsaydı Şanlıurfa’yı sadece Türkiye’ye değil, dünyanın çok önemli kentti haline getirmekti. Kırgınlık değildi, büyükşehir olmasından dolayı bir hevesti ama olmadı demek ki; kısmet değilmiş. Bundan sonra kalan süremizi en güzel şekilde layıkıyla yerine getirmektir" dedi.
GÜVENÇ’E DESTEK VERECEĞİM, BAŞKA PARTİYE ADAY OLMAYACAĞIM
Partisi tarafından aday gösterilmediği için kimseye kırgın olmadığını vurgulayan Fakıbaba, "Ben aday gösterilmedim diye Celalettin Güvenç’e destek vermemem yanlış olur. Ona gerekli desteği vereceğim. Ben bu partinin sadece bir üyesiyim. Partiye belediye başkanı olduğunuz zaman her zaman sizin devamlı olacağınız anlamına gelmez. Geçen dönem beni aday etmezlerse ben bağımsız aday olmam dememiştim. Ancak bir sene öncesinden Ak Parti'ye girerken 'bana ne görev verilirse verilsin partimde olacağım' demiştim. Şimdi kimden ne teklif gelirse gelsin öleceğimi de bilsem bilsem ki yüzde 90 ile kazanacağım yine adaylığa girmem. Ahmet Eşref Fakıbaba sözünün eri bir adamdır" diye konuştu.
Açıklamanın ardından Fakıbaba, yardımcıları Fevzi Yücetepe, Emin İzol, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Necmi Karadağ’a teşekkür etti. Ardından engelli vatandaşların getirdiği çiçeği öperek 3 Aralık Dünya Engeliler Gününü kutladı.