ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Kepez'de katıldığı seçim ofisi açılışında “Geçmişinde ayıplı işleri olan bir takım adamlar mikrofonu eline almış bol keseden konuşuyorlar. Ne kadar Antalya aşkıyla dolu olduklarını, Antalya çocuğu olduklarını.. Sanki biz ne çocuğuysak, sizler, bizler neyin çocuğuyuz" dedi.
Antalya'da 2009 yılında Kepez Belediye Başkan adayı gösterilmemesinin ardından partisinden ihraç edilen Ak Parti kurucular kurulu üyesi Erdal Öner, yeni partisi CHP'yle Kepez'de seçim ofisini açtı. CHP'nin Kepez Belediye Başkan adayı Öner'in açılışında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkan adayı Turgay Genç ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da katıldı.
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, “5 yıl önce büyükşehri alacağımıza kimse inanmıyordu. Aldık. Nasıl aldık Kepez'deki oylarımızı yükselterek aldık. Şimdi Kepez'i de kazanarak alıyoruz" dedi.
Seçim çalışmaları çerçevesinde 19 ilçeyi turladıklarının ve ikinci etap çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Akaydın, “Son 1 hafta içinde 2 bin 700 ev ziyareti yapıldı. Yani aşağı yukarı 10 bin seçmene ulaşıldı. Görüntü güzeldir" diye konuştu.
'BİZ NE ÇOCUĞUYUZ'
Geride bırakmaya hazırlandığı 5 yıl içinde partizanlık yapmadan belediyecilik yaptıklarını kaydeden ve bu süre içinde en çok hizmeti Ak Partili Kepez, Döşemealtı belediyeleriyle Aksu'da gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akaydın şunları söyledi:
“Geçmişinde ayıplı işleri olan bir takım adamlar mikrofonu eline almış bol keseden konuşuyorlar. Ne kadar Antalya aşkıyla dolu olduklarını, Antalya çocuğu olduklarını.. Sanki biz ne çocuğuysak, sizler bizler neyin çocuğuyuz? Bunları marifet gibi anlatıyorlar. İnanının samimiyetle söylüyorum, bir önceki 5 yıllık dönemde Antalya'ya yapılan yatırımın en az 5 katı son 5 yıl içinde yapılmıştır. Bunun açık açık söylüyorum ve en önemlisi yanlış yatırım yapılmamıştır Antalya'ya. 'Ben yatırım yaptım' diyen kişinin paralarını şimdiki belediye ödemiştir hala da ödemeye devam etmektedir."
PARALAR AYAKKABI KUTUSUDAN ÇIKACAK
Başkan Akaydın, yerel seçimlerin arkasından büyük olasılıkla erken genel seçim geleceğini belirterek devam ettiği konuşmasında “Türkiye'de kişi başına milli geliri 11 bin dolara çıkardık diyorlar. Halkın cebinde mi? Sizin cebinize girdi mi? Nereye girdi, ayakkabı kutularına. Bundan sonra parti olarak görevimiz o paraları ayakkabı kutularından çıkarıp halka dağıtmaktadır. Halka zenginlik vaat etmektir. Zenginlik, refah, mutluluk" diye konuştu.
BİR GÜNLÜK VE 40 YILLIK CHP'Lİ YANYANA
CHP'li Belediye Başkan adayı Öner ise konuşmasına “Düne ait ne varsa, hangi kırgınlığımız, hesaplarımız varsa onları bugün unutma günüdür" sözleriyle başladı. Seçim ofisi açılışına gelenler arasında henüz 1 günlük CHP'liyle 40 yıllık partilinin yan yana olduğunun altını çizen Erdal Öner, “Bir gün olanla 40 yıllık CHP'li arkadaşlarımız arasında bizim açımızdan fark yok. Atatürk sevdasıyla, bu ülkenin temel dinamiklerine sahip çıkan, temel ilkelerine sahip çıkan herkesi CHP'de siyaset yapmaya davet ediyoruz. Kul hakkı yemeyen, harama el uzatmayan Türkiye sevdası olan herkesi CHP'ye ve Kepez'e destek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Kepez'le ilgili geçen hafta 4 anket sonucunun kendilerine ulaştığını ve bu anketlere göre Ocak ayının son haftasıyla birlikte CHP'nin Kepez'de öne geçtiğini ilan eden Erdal Öner, “Ben 31 Mart sabahı sizleri buradan Kepez Belediyesi'ne yürüyüşe davet ediyorum. Dikkat ederseniz seçim ofisimizi tutarken Kepez Belediyesi'ne en yakın noktada tuttuk. Buradan yürüyüşümüz kolay olsun" diyerek konuşmasını tamamladı. (FOTOĞRAFLI)