Başbakan Yıldırım, cuma namazı sonrası cami çıkışında kendisini çay içmeye davet eden Mehmet Moran isimli vatandaşın davetini kırmayarak evine konuk oldu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, kabine revizyonuyla ilgili soruya, “Öyle bir şey yok, nereden çıkardınız. İşler yolunda. İş bulamayınca yeni mevzular çıkarıyorsunuz” yanıtını verdi.
Bylock kullanan siyasilerin olduğu iddiasının sorulması üzerine Yıldırım, “İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır. İnsanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele milli meseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değil” değerlendirmesinde bulundu.
“İsmini yazmayan, kimliğini yazmayan, adresi, yeri yurdu belli olmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız”
İmzasız ihbarlarla ilgili soru üzerine Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
“İmzasız ihbarlar bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbirini çekemeyenler, birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar maalesef kimliğini gizleyerek arkadaşlarını ihbar ediyor, mağduriyetler oluşuyor. Biz bu yönde ismini yazmayan, kimliğini yazmayan, adresi, yeri yurdu belli olmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeye, bilgiye dayalı olan her türlü bildirimi, her türlü ihbarı değerlendiririz. Ancak arka planında bir şey olmayan, sadece soyut iddialar bulunan, kimliği, adresi belirsiz ihbarları dikkate almak hem muhatabına zarar veriyor hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapıyor.”
"Hükümetimize güç vermeliyiz, arkasında durmalıyız"
Mehmet Moran isimli vatandaş ise, birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini ifade ederek, "Birbirimize kenetlenmeliyiz. Hükümetimize güç vermeliyiz, arkasında durmalıyız, büyüklerimize başarılar dilemeliyiz. Başbakanımızın FETÖ hakkında söylediklerine söylenecek cevap bulamıyorum, yalnız alkışlıyorum. Bu alkışın içerisinde hepsi var” diye konuştu.