AK Parti İzmir İl Başkanlığı Bayramlaşma Töreni'ne AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti İzmir İl Yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Yıldırım'ın konuşması partililer tarafından sık sık alkış ve sloganlarla desteklenirken, çok sayıda partili konuşmayı cep telefonlarına kayıt etti. Salondakiler Yıldırım'ı ayakta izledi. Törende partililerle tek tek bayramlaşan Yıldırım, yaptığı konuşmasında Rusya ve İsrail ilişkilerine değindi. Hem sorunlu olan ülkelerle sorunların bir bir halledileceğini hem de yurtta kardeşliği artıracaklarını kaydeden Yıldırım, muhalefet partilerine de bayramlaşma çağrısı yaptı.
"İzmir'e vefa borcum var"
Bayramın ilk gününde İzmir'le beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:
"Sizlerle bayramın ilk gününde burada beni bağrından çıkan İzmir'de beraber olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Başbakanlık görevini üstlendiğim ilk bayramda sizlerle kucaklaşmak İzmir ile hasret gidermek için buradayım. İzmir'e, yol arkadaşlarıma vefa borcum var. Bu borcu ödemek için buradayım."
"Kul sıkışmayınca hızır yetişmez"
AK Parti'nin yola çıkarken Türkiye sevdalısı bir lideri olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. O günleri düşünün. AK parti yola çıktığında memleketin halini düşünün. O gün doğan çocuklar bugün 15 yaşını geçti. Onlar eski Türkiye'nin halini bilemezler çünkü o günleri görmediler. İki tane krizle yerle bir olmuş, insanların geleceğe yönelik umutları yok olmuştu. 'Kul sıkışmayınca hızır yetişmez' derler. Hızır gibi AK Parti hareketi 'tek başına iş başına' dedi, 'yakın ışıkları Türkiye aydınlansın' dedi. 3 Kasım, Türkiye için bir dönümdür, bir milattır. 3 Kasım kalkınmanın ve adaletin Türkiye'nin geleceğini inşa hareketidir" dedi.
"Engelleri aşa aşa geliyoruz"
AK Parti Hükümeti'nin icraatlarından bahseden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"14 yıl geride kaldı. 14 yılda AK Parti'ye her seçimde daha fazla destek vererek bugünlere getirdiniz. AK Parti milletin içinden doğan bir partidir. AK Parti vatandaşına tepeden bakan değil, vatandaşın içinden gelen, vatandaşla geleceğe, kutlu yürüyüşüne devam eden partinin adıdır. Türkiye'ye çağ atlattık ama bunları yaparken de bir yandan vesayet odaklarıyla, önümüze çıkanlarla mücadele ederek bugünlere geldik. Partimizi kapatmaya kalkmadılar mı? Aldılar mı cevabını? 'Cumhurbaşkanını size seçtirmeyiz' dediler. Aldılar mı cevabını? Seçtik mi Recep Tayyip Erdoğan'ı? Yargı darbesi ile hükümeti alaşağı etmeye kalkmadılar mı? Gezi olayları, 17/25 Aralık paralel çeteye de bu millet cevabını verdi. Hiç merak etmeyin engelleri aşa aşa geliyoruz. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın bu sevgi olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüyoruz."
"Sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz"
İsrail ve Rusya ilişkilerine değinen Yıldırım, göreve geldiklerinde 'Dostlukları artıracağız, düşmanları azaltacağız' dediklerini hatırlatarak, "Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada büyük sorunlar var. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için Türkiye'nin güçlü olması lazım. Güçlü olursa Anadolu güçlü olur, Orta Doğu, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya güçlü olur. Sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya ile yaşadığımız krizi sona erdirdik. Normalleştirdik. İsrail'le devam eden sorunumuzu da bir mutabakatla sona erdirdik. Gazze'de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik, muhtaçlara Türkiye bayram sevincini yaşattık" diye konuştu.
"Şehirleri temizledik, şimdi de kırsalı temizliyoruz"
Dostlukları hem yurt içi hem de yurt dışında artırmaya devam ederken, ülkeyi kalkındırmaya devam edeceklerini dile getiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
"79 milyon vatan evladını kardeş yapacağız. Ayrı gayrı yok asla ve asla birbirimize karşı 'öf' bile demeyeceğiz. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var. Kavga edecek hiçbir şeyimiz yok. Elhamdülillah bu ülke hepimize yeter. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar var. Terörle bizim enerjimizi tüketmeye çalışanlar var. Asla ve asla başaramayacaklar. Milletimiz rahat olsun. Türkiye'de terörü ülkenin gündeminden çıkarmaya karar verdik. Şehirleri temizledik, şimdi de kırsalı temizliyoruz. Bu eli kanlı canilerin sırtınız sıvazlayanları da takip ediyoruz." 
Yıldırım'ın 'Yollar bölünür Türkiye bölünmez' sözleri üzerine partililerin "Yolların kralı Binali Yıldırım" sloganı attı. Yıldırım da, "Durun yine yoldan çıktınız. Yolların kralı olmaz, kuralı olur" diye espri yaptı.
"O esrarlar, o kenevirler sizin nesillerinizi yok etmek için orada"
Lice'de terörler mücadele kapsamında yapılan operasyon hakkında da konuşan Yıldrım, şunları söyledi:
"Terör gruplarına, onun yandaşlarına, göz kırpan o batılı dostlarına sesleniyorum; bu ateş sizi de yakacak. O esrarlar, o kenevirler sizin nesillerinizi yok etmek için orada. Bu mücadeleye kayıtsız kalacağına, terör uzantılarına gülücük dağıtacağınıza gelin terörle mücadele bir olalım. Bu terörün dini yok, mezhebi yok, bunların hiçbir kutsalı yok. Masum insanları, hiçbir şeyden haberi olmayan insanları gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bunlar öldürme makineleri. Bunlar üst aklın verdiği görevi aksaksız yapan cani terör örgütüdür. PKK'sı da YPG'si de, onların uzantısı da, hepsi bir hesabı görülecek. Bu millet defterlerini dürecek. 79 milyon, hepsi kardeştir. Bunların aralarına fitne sokanlar kalleştir, katildir."
"Paralel yamuldu dinleyecek hali mi kaldı?"
Yıldırım'ın AK Parti Hükümeti tarafından yapılan icraatları anlatmaya devam etmesi üzerine partililer, "Vur inlesin paralel dinlesin" sloganı attı. Yıldırım ise, "Paralel yamuldu dinleyecek hali mi kaldı?" diye konuştu. Paralel ve bölücülerin defterini dürmenin boyun borcu olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, paralel ve bölücülerin Türkiye devleti ile bilek güreşi yapamayacağını belirtti. Yıldırım, 26 Ağustos'ta Avrupa'nın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Köprüsü'nün açılacağını hatırlatarak, Marmaray'a kardeş olarak da Avrasya Tüneli'nin geleceğini, tünelin dünyanın en derin tüneli olacağını belirtti. Fatih Sultan Mehmet'in gemileri karadan yürüttüğünü, onun torunlarından Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının da trenleri denizin altından yürüttüğünü ifade eden Yıldırım, şimdi de arabaları denizin altından geçireceklerini kaydetti.
"Geziciler, havaalanı, köprü, yol istemiyor" diyen Yıldırım, "Siz ne istiyorsunuz? Bunların ne istediğini biliyorsunuz. Onlar Türkiye ayağa kalkmasın istiyorlar. Yağma yok Türkiye hiçbir şekilde durduramazlar" açıklamasında bulundu.
"İzmir bu durumu hak etmiyor"
İzmir'in daha fazla kalkınması için 2019 yerel seçimlerine işaret eden Yıldırım, "İzmir bu durumu hak etmiyor. Artık yeter ayağa kalk İzmir" dedi.
Yıldırım, İstanbul'un plakasının 34, İzmir'in plakasının 35 olduğunu hatırlatarak İzmir'in hemen İstanbul'un yanında olması gerektiğini söyledi. Yıldırım, konuşmasının sonunda salonda bulunanların ayağa kalkmasını isteyerek "Beraber yürüdük bu yollarda" şarkısının sözlerini okudu.
"2019'a kadar küslüğü yasaklıyorum"
Törende konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, il teşkilatı olarak Ramazan ayında yaptıkları faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Delican, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
"Sayın Başbakanım 2011 yılında İzmir'e geldiğinizde İzmir'in havasını değiştirdiniz. Artık İzmir'de rüzgarlar başka yönde; hizmet ve kalkınma yönünde esiyor. Türkiye'nin en büyü ikinci kenti olma yolunca ilerliyoruz. İzmir adınızı altın harflerle yazacak. Başkaları gibi çakma altın harflerle değil gerçek altın harflerle adını yazdıran bir başbakanımız var. Başbakanlık Ofisi açılınca çok sevinmiştik ama artık daha mutluyuz. İzmir bir başbakan kazandı. Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışan bir başbakan var. İki ayda Türkiye adeta hizmet açısından şahlanmış durumda. Başbakanı olan bu il inşallah sandıkları da patlatacak. Küslüğü yasaklıyorum. 2019'dan sonra istediğiniz gibi birbirinize küsebilirsiniz ama 2019'da inşallah İzmir'de birinci parti çıkacağız."
"Elimden tutarak ikinci babalık yaptı"
Törende Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da, ilçe belediye başkanları adına konuşma yaptı. Babasını kaybettiğini hatırlatan Özçınar, Başbakan Yıldırım'ın elinden tutarak kendisine ikinci babalığı yaptığını belirtti.
Milletvekilleri adına konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise şunları söyledi:
"Şeytani algı operasyonları ile sanal bir gündem icra etmeye çalışanlar olduğunu biliyoruz. Onlara bakarsanız Türkiye batıyor, insanlar aç, komşu komşunun yüzüne bakmıyor. Tarihin en ahlaksız yalanıdır bu. Türkiye'nin gerçek gündemi; yepyeni yollar, hızlı trenler, standartları artan milli gelir, eğitim ve sağlık hizmetleri, köprüler, su altı geçitleri, her biri atılan iftiraları yerle bir eden gerçeklerdir."
Başbakan Yıldırım: Paralel yamuldu dinleyecek hali mi kaldı?