ULUSLARARASI İLİŞKİLER ADETA BİR DANSÖZLER ALEMİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Kozlu Belediye Başkanı AK Partili Ertan Şahin’i makamında ziyaret ettikten sonra partisinin bir otelde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İşler, iki haftadır Gazze’deki masum sivillerin üzerine bombaların yağdığını, kundakta bebeklerin, sahilde çocukların öldürüldünü söyledi.

ZULÜMLER KARŞISINDA SUSUPTA DİLSİZ ŞEYTANLAR MI OLACAKTIK

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldılara bütün dünyanın sessiz, sağır, dilsiz ve kör kaldığını belirten İşler, şunları söyledi:

"Sözde 21'inci yüzyılda iletişim çağında yaşıyoruz. Çağdaş ülkeler var. Ama netice yok. Ölen Müslüman ise o zaman onun hiçbir kıymet harbiyesi olmuyor. Filistinli direnişçilerle çatışmaya giren İsrail’den 15-20 asker ölünce millet taziye mesajı yayınlamak için sıraya girdiler. Bazı ülkelerin başbakanları, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, 'orada 15-20 İsrail askeri öldü’ diye İsrail’e taziye mesajları iletiyorlar. Öbür tarafta ölen 600 tane insan. Onlar insan değil mi? Sonra biz sesimizi yükselttiğimiz zaman da ‘Türkiye niye yüksek sesle konuşuyor, neden çok konuşuyor’ diyorlar’ Bu zulümler karşısında susacak mıydık? Zulümler karşısında susup da dilsiz şeytanlar mı olacaktık? ‘Taraf olmayın’ diyorlar. Ne olacağız. Eğer bir yerde zulüm varsa eğer bir yerde zalim varsa bir yerde mazlum var bir yerde katliam varsa siz nasıl taraf olamazsınız? Bizim devlet geleneğimizde bize gelene bize sığınana kucak açmışızdır. ‘Suriyeli mültecileri alınmayacaktı?’ diyor çatı aday. ‘Yanlış yapıldı’ diyor. Bize sığınana kapıları kapatacaktık öylemi? Var mı bizim kültürümüzde, geleneğimizde böyle bir şey. Hani komşusu aç iken tok yatan bizden değildi. Biz ilkeli davrandığımız zaman bedel ödememiz gerekiyorsa öderiz. Ve bunu onurla öderiz, şerefle öderiz, dik durarak öderiz. Ama Allah’ın izniyle hiç kimseye eyvallah etmeyiz. Bu devranın böyle gitmeyeceği çok açıktır. Gün gelir devran döner, şartlar değişir, bugün bu izlediğimiz politikalardan dolayı yani bizim çocuklarımız, bizim torunlarımızın başı bu dünyada dik gezer. Biz doğru politika izliyoruz. Eğer bu izlediğimiz politikalardan dolayı bir takım sıkıntılar yaşıyor isek bunu güle oynaya karşılarız, tahammül edebiliriz bu sıkıntılara. Ama çocuklarımıza, gelecek nesillere onurlu bir geçmiş bırakmak durumundayız. İşte biz onu yapıyoruz" dedi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER ADETA BİR DANSÖZLER ALEMİ

Uluslararası ilişkilerin çıkar üzerine kurulduğunu belirten İşler, "Çıkarın varsa tamam. Çok açık bir şey söylüyorum . Az çok bu işlerle uğraştık. Uluslar arası ilişkiler adeta bir dansözler alemi. Siz kıvırmadığınız zaman dikkat çekiyorsunuz. Biz orada dik duruyoruz birileri kıvıra dursun. Biz ilkeli davranıyoruz ve ilkeli davranacağız. Sadece ilişkiler çıkar odaklı olmamalı. Tabi ki bizde ilişkilerimizde elbetteki çıkarımızı düşünüyoruz. Ama önce barış, huzur, refah olsun. Bunu kendimiz için de istemiyoruz, herkes için istiyoruz" dedi.

BİR YANDA DÜNYANIN TANIDIĞI KARİZMATİK LİDER DİĞER TARAFTA MALUM ŞAHISLAR VAR

İlk defa Türkiye'de halkın cumhurbaşkanını seçeceğini vurgulayan İşler, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hepimiz 2007'yi çok iyi hatırlıyoruz. Sayın Abdullah Gül'ü aday gösterdiğimizde ne demişlerdi. Bir 367 kararı çıkarttılar seçtirmemek için. Sözde değil özde laiklik için. Çok şükür hepsini geride bıraktık. O yıl yapılan bir değşiklikle refarandum yapıldı. Milletimiz 'yeter artık vekaleti sizden alıyoruz' dedi. İlk defa 10 Ağustos'ta Allah nasip ederse ilk turunu yapacağız. Sayın başbakanımız bizim partimizin adayı olarak açıklandı. Bir tarafta bütün dünyanın tanıdığı başarısıyla icraatlarıyla herkesin malumu olan bir karizmatik lider var, diğer tarafta da malum şahıslar var. Dolayısıyla seçimin galibi şimdiden belli ama yine de 10 Ağustosa kadar herkesin çalışması gerekiyor. Bu seçim yeni Türkiye ile eski Türkiye taraftarları arasında geçiyor. Dolayısıyla bu eski Türkiye adayları çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ilan ettiler. Adayı belirleme ve ilan etme tarzına baktığınız da anti demokratik yolla bir aday tespitinde bulundular. Şimdi onu seçtirmek için gayret ve çaba içerisindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar boşa kürek çekiyorlar. 10 Ağustos’tan sora yeni bir Türkiye’ye inşallah yeniden yollarına koyulmuş olacağız." 

FOTOĞRAFLI