Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, "Cemaat var, bir de paralel bir yapı var, bir çete var. Biz çete ile mücadele ediyoruz, yoksa bizim cemaatlerle herhangi bir mücadelemiz söz konusu değildir. Bu geçmişte hizmet hareketi olarak bilinen, cemaat olarak bilinen yapı, maalesef cemaat sınırları dışına çıkarak devlet içinde bir yapılanmaya girmiş ve biz onlarla mücadelemizi yürütüyoruz" dedi.
Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Emrullah İşler, Vaalilik'te ilin sorunları hakkında Vali Vahdettin Özcan'dan bilgi aldı. Valilik çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran İşler, bir gazetecinin "Cemaate operasyon düzenlenecek" sözlerinin hatırlatması üzerine, "Ben, 'Cemaate karşı bir operasyon yapılacak' demedim. Öncelikle onu düzeltmemiz lazım. Cemaat var, bir de paralel bir yapı var, bir çete var. Biz çete ile mücadele ediyoruz, yoksa bizim cemaatlerle herhangi bir mücadelemiz söz konusu değildir. Bu geçmişte hizmet hareketi olarak bilinen, cemaat olarak bilinen yapı maalesef cemaat sınırları dışına çıkarak devlet içinde bir yapılanmaya girmiş ve biz onlarla mücadelemizi yürütüyoruz. Dolayısıyla mücadele gibi bir algı yanlış, çünkü cemaat kelimesinin toplumumuzda çok olumlu bir anlamı var. Dolayısıyla biz böyle olumlu bir anlama sahip bir sivil toplum örgütü olarak kabul edeceğimiz bir yapılanma ile ilgili mücadelemiz söz konusu değil" dedi.
İşler, son yaşanan olayların, devlet içine yapılanmış bir yapının var olduğunu ve bu yapının koordineli bir şekilde çalışarak, bir yerlerden talimat aldığını söyledi.
İşler, "işte hükümete yargı darbesi vesaire bir takım girişimlerde bulundu. Biz bunlarla mücadelemizi yapıyoruz. Maalesef cemaat tırnak içinde söylüyorum bunu, kendi ipini kendisi çekmiş, cemaati bitirmiştir, elde kala kala bir paralel yapı, bir örgüt kalmıştır. Bizim mücadelemiz, bunlarladır" diye konuştu.
BAHÇELİ'NİN, HÜKÜMETİN YANINDA YER ALMASINI BEKLERDİM
Muhalefet liderlerini de paralel yapıya destek vermekle suçlayan İşler, şöyle konuştu:
"Bu mücadeleyi şu an biz AK Parti, hükümet olarak tek başımıza yürütüyoruz. Bildiğiniz gibi son yıllarda, bir takım operasyonlar, şantajlar, tehditler yapıldı. Bütün bunların arkasında bu çetenin olduğu ortaya çıktı ve geçmişte bu çetenin tehdidine, şantajına maruz kalan partilerin bugün elini taşın altına koymadıklarını görüyoruz. Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Milliyetçi Hareket Partisi. Özellikle de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli sık sık konuşmalarında bu yapıya atıfta bulunurdu. Okyanus ötesine göndermelerde bulunurdu. Şimdi ortaya her şey aşikar bir şekilde çıktıktan sonra görüyoruz ki Devlet Bahçeli hiç ağzına almaz oldu. Ve bu mücadelede, özellikle de milli konularda, biz Devlet Bahçeli'nin geçmişte bir takım olumlu adımları olduğunu hep birlikte gördük, bundan dolayı da biz o zaman o davranışlarını taktir ile karşıladık. Ben şahsen Bahçeli'nin bu olay karşısında hükümetin yanında yer almasını beklerdim. Bu mücadelede bizi desteklemesini beklerdim. Bu mücadelede şu an biz yalnız kaldık."

EY(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)