Mutlu YUCA-Taner BAYAR/ BOLU, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin yapmış olduğu eylemlerin bir milat olduğunu açıklayarak, "Diyarbakır'da BDP önünde gösteri yapan annelerin dün ve bugünkü duruşları yeni bir başlangıç, yeni bir milat olarak değerlendiriyorum. Artık bu olaya anneler el koymuştur" dedi.
Vuslat Platformu'nun Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlediği 'Kimlik krizi ve kültürel değişim' konulu sempozyumun açılış törenine Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın yanı sıra gazeteciler, yazarlar ve akademisyenler olmak üzere yaklaşık 200 kişi katıldı. Vuslat Platformu toplantılarının 2010 yılından bu yana yapıldığını belirten Platform Başkanı Hamza Cebeci, "Millet olarak güçlü olmak zorundayız. Bizler Avrupa'ya gittiğimiz zamanlarda çok sıkıntılar çektik. Bizi hicrete mahkum edenler bize sahip çıkmadı. Kimsesiz kaldık. Türkler olarak artık seferber olmalıyız" dedi.
ANNELER OLAYA EL KOYDU
Kürt kimliği konusunun yıllarca sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Emrullah İşler, "PKK terör örgütü 30 yıldır milletimize kan kusturuyor acı çektiriyor. Son 12 yılda atmış olduğumuz demokratik adımlarla ve açılımlarla bugün bu sorunu hal yoluna koymuş bulunuyoruz. Artık red ve inkar politikaları kaldırılmıştır. Çözüm demokrasinin gelişmesinde demokratik standartların yükseltilmesinde yapılandırıldı. Artık bu çatışma ortamı da son buldu. Özellikle Diyarbakır'da BDP önünde gösteri yapan annelerin dün ve bugünkü duruşları yeni bir başlangıç, yeni bir milat olarak değerlendiriyorum. Artık bu olaya anneler el koymuştur" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Alevilerin ilk defa Ak Parti döneminde muhatap alındığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "İlk defa Alevi kardeşlerimiz Ak Parti döneminde muhatap alınmıştır. Biz Alevi kardeşlerimizi devlet olarak muhatap aldık. 1937'de yaşanan Dersim hadisesi bu ülkenin topraklarında yaşanan büyük acılardan birisidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mecliste yaptığı konuşmada çıktı özür diledi, bu bir erdemdir. Üzerine cesaretle gittiğimiz bu konuda kendisi de Dersimli olan ana muhalefet liderinin hiç söz etmemesini de çok manidar buluyorum. Özellikle Alevi konusunu okul müfredatına soktuk ve din bilgisi dersi içerisine koyduk. Alevi kardeşlerimizin yazdıkları çocuklarımıza okutuluyor ve bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Son aylarda cem evlerinin sayısı 8-9 kat artış gösterdi ve belediyelerde gerekli yardım ve desteği veriyorlar."
VALİ ZAHTEROĞULLARI: ŞEHİRLİ İSLAM TOPLUMU NASIL OLUR
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Türkiye'de bir kimlik sorununun var olduğunun söylenildiğini belirterek, "Yaşadığımız sosyal sorunların büyük bir kısmı şehirleşmenin ve tarihimizde ilk defa şehirli bir İslam toplumu olmanın getirdiği sorunlar yada bunun arayışları. Biz hep birlikte bu ülkede şehirli bir İslam toplumu nasıl olur bunun yolunu ve yönteminin tartışmasını bitirip düşüncelerini üretmeliyiz. Düşünce sivil ortamlarda üretilir. Politikacıların yada bürokratların görevi bu düşüncelerden istifade ederek doğru politikalar ve projeler üretmektir" diye konuştu.

MY,TB (MÇ/RT) (FOTOĞRAFLI)