ELLERİNDE OYUNCAK OLACAK BAŞBAKAN İSTİYORLAR
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, seçim çalışması için geldiği Ereğli İlçesi'nde önce Ulu Camii'nde Cuma namazını kıldı. Ardından biraz ilerideki meydanda sehpanın üzerine çıkarak halka seslendi.
Şu an dirayetli bir Başbakan'ın olduğunu ifade eden Emrullah İşler, ''Eskiden Başbakan, meclis kürsüsünde, bir ülkenin büyük elçisinin kendisini iki defa tehdit ettiğini söyledi. Aynı Başbakan, yurt dışına gittiği zamanda bu ülkedeki çete ve mafyalar tarafından dövülmüş, burnu kırılmıştı. İşte onların istediği ülke. Yani ellerinde oyuncak olan, nereye ipini çekerse oraya giden bir başbakan istiyorlar. Ama artık o devir geride kaldı'' dedi.
Sandıkta seçim kazanamayanların, sokaklarda hareketlenme başlattıklarını ve bunun ilk örneğinin yaşandığını belirterek Gezi olaylarına dikkat çeken İşler, o dönem Türkiye, yanıyor, yıkılıyor, bitti, tükendi görüntüsü verilmeye çalışıldığını, ancak başarısız olunduğunu söyledi.
17 ARALIK YARGI DARBESİ
17 Aralık'ta da yargı darbesine teşebbüs ettiklerini ifade eden İşler, ''Bu yargı darbesinin hedefi, sayın Başbakanımızdı, hükümetimizdi. Çok şükür her zaman olduğu gibi dim dik durduk ve o günden bugüne kadar ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemedik'' dedi.
ÇETELER DEVLET İÇİNE SİNMİŞ
2002 yılında iktidara geldiklerinde çeteleri saf dışı bıraktıklarını belirten İşler, şunları söyledi:
''Ama şimdi bakıyoruz ki, devlet kurumlarına sinmiş, sinsi sinsi faaliyet göstermiş ve orada yapılaşmış çete var. Bu çete yargıda var, bürokraside var. Çeşitli devlet kurumlarında var. Bunlar işte bize karşı, hükümete karşı, ülkemize ve başbakanımıza karşı 17 Aralık -25 Aralık operasyonunu başlattılar. Şimdi onlarla mücadeleyi aslanlar gibi sürdürüyoruz. Son yıllarda yapılan bir takım tehditlerin, şantajların, arkasında bu çetenin olduğu ayan beyan ortaya çıktı. 2010 yılında CHP genel başkanına bir operasyon yapıldı. Şantajla, tehditle bir kasetle, genel başkan koltuğundan indirdiler onun yerine kimi koydular, şu an ki CHP genel müdürünü koydular.
Kaset mamülü genel müdür, oraya montajlandı. CHP'ye operasyon yapıldı mı, yapıldı. Ardından MHP'ye operasyon yapıldı. Bir takım milletvekilleri saf dışı bırakıldı. O gün bu operasyonu yapanlar bilinmiyordu, gizli bir el yapıyordu, kim belli değildi. 76 milyon biliyor ki işte bu operasyonları bu paralel çete yaptı.''
Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ- Atilla ATMACA/ EREĞLİ,(Konya)()

MKY-HD-AA(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)