BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, twitter'in kapatılmasıyla ilgili, "Şu anda ki uygulamalar yasa yeni çıktığı için rayına oturmadı biraz doğrusu. Ortam sağlayıcı TİB Başkanlığı, vatandaşın kendi kişisel hakları, saldırıya uğrayan vatandaşın konumu, yargının orada verdiği kararları uygulama durumu vesaire bunlar rayına oturduğunda inşallah tekrar düzene girer" dedi.
Başbakan Yardımcısı Atalay, Memur-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen istişare toplantısının ardından twitter'ın kapatılması ilişkin soruyu yanıtladı. Atalay, TİB'in gerekli açıklamaları yaptığını hatırlatarak, "TİB'in bir görevi var ve başvurulduğunda önlemesi lazım. Mahkeme karar alıyor gönderiyor, sadece o sayfa ve o kişi ile ilgili olanları twitter'a gönderiyor ama uygulamıyorlar" dedi. 
Ardından üç mahkemenin ayrı ayrı kararının olduğunu belirten Atalay, şunları söyledi:
"Bunları geçici bir şey olarak düşünmek lazım. Şu anda ki uygulamalar yasa yeni çıktığı için rayına oturmadı biraz doğrusu. Ortam sağlayıcı TİB Başkanlığı, vatandaşın kendi kişisel hakları, saldırıya uğrayan vatandaşın konumu, yargının orada verdiği kararları uygulama durumu vesaire bunlar rayına oturduğunda inşallah tekrar düzene girer. Yoksa bizim biliyorsunuz yasanın özünde sitemin tamamen kapatılması yok. Sadece bir kişi ile ilgili rahatsız edici özlük haklarını, kişisel hayatını rahatsız edici bir şey varsa o sayfanın çıkarılması durdurulması yasanın özünde var. Ve uygulama da öyle devam edecek." 
ULUKIŞLA SALDIRISI 
Atalay, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde dün meydana gelen güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı olayı ile ilgili de sorulan soruya, “Biz bu safhalarda tedbirli davranırız. Açıklama yapmayız. Daima da uygulamamız odur. Soruşturmanın iyi yürümesi için önceden vereceğiniz her bilgi soruşturmanın yürümesini zorlaştırır" dedi. 
Dün verilebilecek tüm bilgileri verdiklerini belirten Atalay, "Bunlar 3 kişi, 3'ü de yakalanmış oldu. 2'si yaralı olduğu için Numune Hastanesinde tedavi görüyor. Bunlar Avrupa vatandaşı. İkisi Kosova, biri ise Arnavutluk vatandaşı bu bilgiler elde. Bütün bunlarla ilgili sorguları sürüyor. Netleştiğinde de açıklaması yapılır. Tabi orada kayıplarımız var 3 kişi, Allah rahmet etsin" diye konuştu.

EG(ÜK/AAA) (FOTOĞRAFLI)