"ÇÖZÜM SÜRECİNE BÖLGEDE YÜZDE 90 DESTEK VAR"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Şırnak'tan sonra geçtiği Cizre İlçesi'nde esnafları ziyaret edip, Nevruz çiçekleri dağıttıktan sonra Hz. Nuh Camisi'ndeki Hz.Nuh Türbesini ziyaret etti. Kırmızı Medreseyi de ziyaret eden Atalay gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevruz'un barış içinde kutlanmasını istediğini söyledi.
Nevruzun bölgenin çok önemli bir şenliği olduğunu belirten Atalay, "Siyasi gösteri haline getirmemek lazım. Bu bayramlarımız biraz o kimliğe bürünmesi, özünden doğrusu uzaklaştı. Hepimiz bunu biliyoruz. Bahar bayramı gerçek bir bahar bayramı olsun. Bölgede 1 yıldır bayram yaşıyor, Gabar ve Cudi'den artık cenazeler gelmiyor. İnsanlar yaylalarında hayvanlarını yetiştiriyor. İsteğimiz bu hayatın sürekli olması" dedi.
30 Mart seçimlerinin sadece bir yerel seçim olmadığını ve bölge halkının da bunu çok iyi düşünmesini isteyen Atalay şunları söyledi:
"Bir anlamda çözüm süreci karşıtlarıyla, demokrasi karşıtlarıyla eski Türkiye'yi özleyenlerle, çözüm sürecini yürütenleri ve yeni Türkiye'yi kurmaya çalıştığı bir referandum olacak bu seçim. Ak Parti ile diğerlerinin bir referandumu olacak ve Türkiye'nin geleceği ve barış sürecinin açısından da çok önemli. Yani biz bu çözüm sürecinin en önemli proje olarak görüyoruz. İmralı ile bütün diyaloglar devam ediyor ve çözüm süreci sağlıklı ile ilerliyor. Bundan mutlu olmayan var, çözüm sürecini provoke etmek isteyenler var. Çözüm sürecini zehirleyen konuşmalar var. Herkes sınavdadır, biz hükümet olarak bütün kararlığımızla sürdürüyoruz, samimiyetimizle bunu sürdürüyoruz. Bu işin koordinasyonunu yürüten birisi olarak konuşuyorum, bizim kararlığımız tamdır. Şu güzel atmosferden kim rahatsız olabilir? Hiç kimse rahatsız olmaz. Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın yüzde 90'ı çözüm süreci başarıya ulaşsın diyor, bunu istiyor. O zaman mesele ne, dolayısıyla bu bölgedeki kardeşlerimizin olup bitenlere iyiyiz demesi gerekiyor. Siyasetçileri uyarması gerekiyor. Çözüm sürecine önem verdiklerini her fırsatta ifade etmeleri gerekiyor. Bahane arayanlara da şiddetle uyarmaları gerekiyor."
Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Şırnak),()-

Rİ(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)