Murat KİBRİTOĞLU- Ramazan ÇELİK- Çağlar ÖZTÜRK / HATAY, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara İdare Mahkemesi'nin Twıtter'a erişimin engellenmesiyle ilgili olarak TİB'in kararının yürütmesini durdurma kararını değerlendirirken, "Biz yargı kararlarına uyarız. Kararın gerekçesi de yazılmışsa ve tebliğ de yapılmışsa, bundan sonra TİB'in yapacağı işlem bellidir" dedi.
Hatay'a dün akşam seçim çalışması için gelen Bülent Arınç, geceyi Antakya'da geçirdi. Öğle Namazı'nı tarihi Habibi Neccar Camii'nde kılan Arınç daha sonra AK Parti Hatay İl Başkanlığı'na geçti. Burada, kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Arınç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin'in de katıldığı bir basın toplantısı ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İNTERNETE BİZİM YAPTIĞIMIZI ABD BİLE YAPMADI
Ankara İdare Mahkemesi'nin Twıtter'a erişimin engellenmesine dair TİB'in uygulamasının yürütmesini durdurma kararının sorulması üzerine Arınç şunları söyledi:
"Biz yargı kararlarına uyarız çünkü Anayasa bunu emrediyor. Yargı kararlarını beğenmeyebiliriz ama uyarız. Dolayısıyla bu karar gerçekse, yani gerekçesi de yazılmışsa ve tebliğ de yapılmışsa bundan sonra TİB'in yapacağı işlem bellidir."
'80 DÖNEMİNDE ÜLKÜCÜLERİ EN ÇOK SAVUNAN AVUKATTIM' 
5 yıl önce yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümüyle ilgili de konuşan Arınç, şöyle devam etti:
"Kendisiyle çok yakın dostluğumuz vardı. Ben ülkücü hareketin içinde bulunmadım ama 80 döneminde ülkücüleri en çok savunan bir avukattım. Onlarca ülkücü arkadaşımızın davalarını üstlenmiştim. Ben bu olayı eğer bir kaza değilse ortaya çıkarılması için eğer başkaları işin içine girmişse bu konuyla ilgili de gerçekleri ortaya çıkarmanın bir borç olduğunu ifade etmiştik. Bu konuda meclisimizde bir komisyon kuruldu, onlar ciddi çalışmalar yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi o da görevini yaptı. Devlet Denetleme Kurulu bir rapor verdi, sonra elde edilen bilgilerle cumhuriyet başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Şu anda da Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın halen soruşturmasının devam ettiğini biliyorum. O günkü radar kayıtlarından, helikopterden elde edilen delil diyebileceğimiz unsurlardan olayın sebebini araştırmaya cumhuriyet başsavcılığı devam ediyor. Sabırla beklemeliyiz. Gerçekten bu bir kaza mı yoksa farklı bir şey mi inşallah en kısa zamanda ortaya çıkaracağız. Siyasi irade adli iradenin arkasındadır. Parti camiası da 76 milyon insanımız da merak etmesin soruşturma neticesinde Muhsin Bey'in kazası hakkında hepimiz bir bilgi edineceğiz."
MK(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)