ARINÇ: LAĞIM ÇUKURU GİBİ HAKARET ÜSTÜNE HAKARET

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç İskenderun’da partisini düzenlediği mitingde muhalefet partilerine ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Arınç, "Başbakan hakkında iddianamenin İ'si bile yok ama CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 fezlekesi var" diyerek, "Belediyeciliği anlatmıyorsun yarın hükümet olduğunda şunu da yapacağım demiyorsun ağzını açıyorsun lağım çukuru gibi hakaret üstüne hakaret okuyorsun" dedi.

İskenderun 5 Temmuz Caddesi üzerindeki mitingde kalabalığa seslenen Arınç'ın konuşması sık sık tezahürat ve sloganlarla kesilmesi üzerine,"Bizde sizlerle gurur duyuyoruz. Peki değerli kardeşlerim peki, ama ben konuşamayacağım. Bak ben meclis başkanlığı yaptım susturmayı bilirim. Bana iç tüzük uygulatmayın. Söyleyeceğiniz şeyi üç defadan fazla tekrar etmeyin. O zaman biz konuşamayız biz niye geldik buraya o kadar dağ tepeleri açtık" diye konuştu.

"BİZ DİŞLİ ÇIKTIK"

Arınç 2002 ‘den bu yana AK Parti hükümetini yıkmak için mücadele verdiklerini belirterek, "Bu hükümetin birkaç sene içerisinde çekip gideceğini düşünmüşlerdi. Yıkılıp gideceğini tahmin etmişlerdi. O yüzden 2002'yi beklediler. 2003'ü beklediler. 2004 de ooo bunlar fazla oldu dediler. Bir şeyler yapalım da bunları devirelim dediler. Cuntacılar darbeciler bir araya geldi. Hesaplar planlar yaptılar. Ama hamdolsun muaffak olamadılar. Biz dişli çıktık. Partimizi kapatmak istediler, kapatamadılar; partiyi içerden bölmek istediler, bölemediler" dedi.

"HEYBESİNDE ÇANTASINDA KÜFÜR VAR"

Bülent Arın, "Şimdi bu seçimde bize diz çöktürmek için, bizi başarısız kılmak için Tayyip Erdoğan Başbakanımızı mahcup etmek için en çirkin bir yola başvurdular" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belden aşağı vurmak tabiri, yani ahlak dışı, edep dışı iftiralara başladılar, kötü sözler söylediler. Sayın Kılıçdaroğlu bakın sayın diyorum çünkü siyasetçiden bahsediyorum. Nerede konuşursa konuşmasının 55 dakikasında bir kelimeyi tekrarlıyor. Ben tekrarlamaktan haya ederim bir siyasetçiye yakışır mı, insana yakışır mı yakışmaz. Peki Sayın Başbakanımıza bu çirkin sözleri söylerken neye dayanıyor Kılıçdaroğlu?Televizyonlarda, internet sitelerindeki yayınlan montaj teyp kasetlerine dayanıyor. Peki bunlar delil mi, gerçek mi eğer sen bunları gerçek kabul edersen o zaman düşüneceksin. Bir soruşturma başlamış mı, bir iddianame yazılmış mı. Hayır sadece ortada bir itham var. Bize göre iftira var suçlama var. Kendini savcı hakim yerine koyuyorsun her şeye sen karar veriyorsan bunun adına hukuk olmaz. Yanlış yapıyor, bilerek yapıyor. Hakaret etmeyi meslek zannediyor heybesinde çantasında küfürden başka bir şey olmadığı için de küfrediyor. Bende sana bu hakaretlerini küfürlerini tamamının on misliyle iade ediyorum."

"KILIÇDAROĞLUNUN 7 FEZLEKESİ VAR BAŞBAKANIN İDDANAMENİN İ'Sİ YOK"

Mecliste şu anda bin küsür fezleke olduğunu belirten Arınç, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Bin küsür dokunulmazlık dosyası var. Bunların bir kısmı BDP'li milletvekillerine ait, ama 95 tanesi de CHP'li milletvekillerine ait. CHP’li milletvekillerini dokunulmazlık dosyalarını içinde, mesela 11 tanesi Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu’na ait 11'i de dolandırıcılıktan. Kılıçdaroğlu’nun 7 tane fezlekesi var. Hele hele CHP'li milletvekillerin bir tanesi var ki kendisinin yüzü kızarmıyor da ben dosyayı okuduğumda kıpkırmızı olmuştum. Cinsel tacizden dolayı bir CHP milletvekilinin dosyası var. Kılıçdaroğlu’nun yerinde ben olsaydım ve bu insanları her gördüğüm yerde vay ırz düşmanı deseydim hoşlarına gider miydi. Bunların bir kısmı resmi evrakta sahtekârlıktan, bir kısmı hilekârlıktan, bir kısmı soruşturmanın gizliliğini ihlalden, bir kısmı başka sahtecilikten, hileli iflastan dolandırıcılıktan hakkında dosyası olan CHP milletvekilleri var. Peki onları her gördüğümde meclise her kürsüye çıktığımda vay sahtekar diye bağırsaydım hoşlarına gider miydi. Benim Başbakanım hakkında daha bir iddianamenin İ'si bile yok. Ama onlar hakkında iddianame var fezleke var. Belediyeciliği anlatmıyorsun yarın hükümet olduğunda şunu da yapacağım demiyorsun ağzını açıyorsun lağım çukuru gibi hakaret üstüne hakaret okuyorsun."

Arınç'ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan ile Pınar Dilşeker sahne alarak konser verdi.

Ufuk AKTUĞ / İSKENDERUN(Hatay), ()

UA(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)