Sebile ÇETİN-Uğur SAĞLAM/ BURSA, () - BURSA’da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'li ve MHP'li seçmenin de Cumhurbaşkanı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verebileceğini söyleyerek, partililere, arkadaşlıklarını, dostluklarını gözönünde bulundurarak onlardan da oy istemeleri çağrısında bulundu. Bülent Arınç, "Bir oyun bile önemli olduğunu düşünüyorum. ‘Benim hatırım için Başbakanımıza oy ver. Bu Türkiye’nin başına Cumhurbaşkanı olsun. Senden bunu rica ediyorum’ demek. Bu da bir seçim çalışmasıdır. Mutlaka faydalı olacaktır” dedi. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Atıcılar Olimpik Atletizm Sahası’nda verilen 7 bin 500 kişilik iftar programına katıldı. Burada konuşan Arınç, İslam coğrafyasının Türkiye’nin yaşadığı Ramazan’dan mahrum olduğunu belirterek, "Gözyaşı, cenaze feryat var. Tonlarca bombaların yağdığı Irak’tan Filistin’e Arakan’dan diğer yerlere kadar sahuru bilmeden cenaze kaldırmaya vakit bulamayanlar var. Onların acısını acımız biliyoruz. Bütün Müslümanlar bilir ki, Doğu’daki birinin ayağına diken batsa acısını biz hissederiz. Filistin’de ölen, Mısır'da idam gününü bekleyenler, Budistler’in katlettiği Myanmar’daki Müslümanlar var. Rabbim onları, bir an önce esenliğe kavuştursun. Tüm insanlık aleminin terörden kurtulmuş, huzur içinde yaşamasını diliyorum” dedi.
İKİ SEÇMENDEN BİRİNİN OYUNU NEDEN ALIYORUZ?
Cumhurbaşkanlığı seçiminde en büyük zaferin müjdesini Bursa’dan gösterileceğini kaydeden Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçileceğini Başbakan’ın buna yüzde yüz layık olduğunu ifade etti. Hızlı tren çalışmalarını anlatan Bülent Arınç, kendisinin de bundan sonra uçak yerine treni seçeceğini söyledi. Havayolu ve deniz ulaşımında da birçok yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Arınç, "Havayollarıyla da İstanbul’dan dünyanın her yerine ulaşmak mümkündür. Göreve geldiğimizde 16 havalimanı vardı. Bu gün 46 havalimanına ulaştık. Bunlar bir hükümetin başarı hanesidir. 12 senin karnesine baktığınız zaman hepsi yıldızlı pekiyi. ‘Hayır öyle değil’ derseniz yanılırsınız. Çünkü onlara şunu söylemek gerekir; ‘Niçin biz iki seçmenden birinin oyunu alıyoruz?’ Siyaset hizmete endeksli olmalı. Biz çıkara değil hizmete endeksli olarak çalıştık. Biz bu oyları, parayla almıyoruz. Hizmet ettiğimiz için alıyoruz" ifadelerini kullandı.
DOĞRUDAN HALKA GİDİYORUZ
Türkiye’de her cumhurbaşkanlığı seçiminde tartışmalar yaşandığını belirten Arınç, bu kez halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceğine dikkat çekti. Eskiden meclisin, baskı altına alındığını söyleyen Bülent Arınç, “Şimdi doğrudan halka gidiyoruz. Doğrudan demokrasi budur ve ilk defa yapılacak. Meclisteki karmakarışık oylarla değil, halkın oyunu alarak vazifesinde güçlü olacaktır. Ak Parti, 2015’te de tek başına iktidar seçilirse, yeni anayasayı yapmak boynumuzun borcu olacaktır. Başbakan, çok güçlü. Reformlar yaptı çağ atlattı” dedi.
HALK ELBETTE HERHANGİ BİR SEÇİMDE BİZE GÜLE GÜLE DİYECEK
Hükümet olarak sağlık için 70 katrilyon harcadıklarını geçmişte Türkiye’nin 70 sent için kapı kapı gezdiğini söyleyen Arınç şunları söyledi: "Biz üç ay ortadan kaybolsak. Hükümet falan kalmasa, bu üç ayın içinde Türkiye’nin hali ne olur? Kim hükümet kurar, kim başbakan olur? Bunlar hakikaten ekonomiyi yönetebilir mi? Bunlar bu bütçeden bir ödenek çıkartabilir, bu gelir kaynaklarını yönetebilir mi? Acaba biz bir kaybolsak, bir Ali Babacan bulabilirler mi? Başka birisini bulabilirler mi? Tayyip Bey’i bulamayacakları kesin de. Üzülüyorum ve endişe ediyorum. Biz elbette bir gün gideceğiz. Elbette halk herhangi bir seçimde bize güle güle diyecek, demokrasi böyle bir şey. Ama iş muhalefete düşer. Adam gibi parti olacaklar. Adam gibi muhalefet olacaklar projeleri olacak. ‘Ben onlardan daha iyisini yapacağım’ diyecek ki millet onlara oy versin. Valla bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin başımızın üstünde yeri var. Biz göremediğimiz için üzülüyoruz. Muhalefetsiz bir demokraside Türkiye’nin yara aldığını düşünüyoruz. 12 sene başbakanlığı aralıksız yapmış, rekor onda. Adnan Menderes’in rekorunu da geçen yıl kırmıştı. Böyle bir Başbakan, 'Ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum’ derse, bir vefa borcumuz var. ‘Sen hakkıyla çalıştın, buraya layıksın, seni oraya seçmek millet olarak benim borcumdur’ demeliyiz. İkincisi bu kişi, daha başbakanlığında Türkiye için 2023, 2053, 2071 hedefleri koymuş. Cumhurbaşkanı olunca da bu hedefleri takip edecek. Türkiye’nin büyümesi, kalkınması, güçlenmesi için hükümetle el ele çalışacak. Belki hükümeti bazı konularda ikaz edecek. Bunun hiçbir zararı yok. Çalışan bir hükümet, çalışan bir Cumhurbaşkanı Türkiye’ye Allah, İnşallah göstersin. Bu Türkiye’yi uçurur diye düşünüyorum." 
CUMHURBAŞKANININ TEK GÖREVİ RESEPSİYON DEĞİL
Cumhurbaşkanının tek görevinin resepsiyon vermek olmadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Milletin birliğini, devletin başı olmayı temsil edecek bir Cumhurbaşkanı, çözüm sürecinden de kendini sorumlu saymalıdır. Ülkenin ekonomik gelişmesinden de siyasi bütünleşmesinden de toplumsal barışından da sorumlu saymalıdır. ‘Ben böyle yapacağım’ diyor. Açık açık söylüyor. Onun dışındakilerin, bu konuda ne söylediklerini zaman zaman yaptıkları gaflarla gösteriyor" dedi.
CHP’Lİ VE MHP’Lİ SEÇMENDE ERDOĞAN'I TERCİH EDEBİLİR
Bu seçimlerde partilerin değil kişilerin seçileceğinin altını çizen Arınç, partililere çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Dolayısıyla MHP’li arkadaşlarımın ‘Ben bunun şahsi meziyetlerini beğeniyorum. Bu Türkiye’ye layık bir Cumhurbaşkanıdır’ diyeceğinden yüzde 100 eminim. CHP seçmenlerinden pek çoğu ‘Ben Cumhurbaşkanı seçiyorum. Bizim partimizin gösterdiği adayı bu konuda yeterli bulmuyorum. Bence en iyisi yine Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diyebilir. Bakmayın başka partilerin bir kısmı, bindelik küsuratlarla temsil ediliyor. Genel başkanlarının bizde filanı destekliyoruz demeleri hiç önemli değil. Biz tabanı muhatap alıyoruz. Milyonlarca insan başında genel başkan diye bildiği kişi ne derse desin elini vicdanına koyduğunda ‘bu işe en layık kişi Erdoğan’dır’ diyecektir, diyebilir. Bu yüzden parti çalışmalarını yaparken bir taraftan da şahsi dostluklarımızı, arkadaşlıklarımızı göz önünde bulundurmalıyız. Bir oyun bile önemli olduğunu düşünüyorum. ‘Benim hatırım için Başbakanımıza oy ver. Bu Türkiye’nin başına Cumhurbaşkanı olsun. Senden bunu rica ediyorum’ demek. Bu da bir seçim çalışmasıdır. Mutlaka faydalı olacaktır."

FOTOĞRAFLI