"BU GECEYİ DUALARLA GEÇİRECEĞİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İl teşkilatının 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlediği iftar programına katıldı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftardan sonra konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bu geceyi dualarla geçireceğiz. Türkiye'nin birliği ve beraberliği, Suriyeli, Gazzeli, Iraklı kardeşlerimiz için dua etmenizi rica ediyorum. Bize bir yanlış gördüğünüzde elinizle düzeltin diye emrediliyor. İmkanlarımız ölçüsünde haksızlığa karşı elimizden geleni yapıyoruz. Elinizle düzeltemiyorsanız, dilinizle düzeltin. Filistin'de vuku bulan hadiseler bu mübarek günlerin sevincine engel oluyor" dedi.

İnsanlık tarihine ev sahipliği yapan bu coğrafyada Müslümanların fetret dönemi yaşadığını da belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Müslüman Müslüman'ı öldürüyor. Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta böyle. Filistin'de çekilen acılar yaşanan trajediler her kökten her inançtan insanın ortak acısı ortak trajedisi. İslam dünyasında böyle şeyler oluyor. Değerlerimizi kaybetmemizin adete yitirmenin bedelini ölüyoruz gibi geliyor bana. Çünkü zalim, insanların kökenin inancına bakmıyor, bombalar kurşunlar karşısına çıkan herkesi eziyor. Yapacağımız tek şey var. İslam dünyası bu zalimlere karşı el birliğiyle güçlü birliktelik yaparak tavrını sergilemesi gerek. Bakınız içinde yaşadığımız coğrafyada yüzyıllardır akan kan hep Müslüman kanı oldu. Ötelenen katledilen her zaman Müslüman oldu. Müslümanların kanını akıtan hep gayri Müslümanlar olmadı. Bu coğrafya üzerinde hesapları olanlar var. Ama bu tuzağa düşen aldanan hep Müslümanlar oluyor. Şunu unuttuk; Müslümanlar kardeştir, bunun lafını yapıyoruz uygulamaya gelince ne yazık ki yok. Bizim için Müslüman'ın diğer Müslüman'a ırzı, malı haramdır. Bu unutulduğu için Hz. Kuran ve Hz. Nebi'nin emir ve tavsiyeleri göz ardı edildiği için bu acıları yaşıyoruz. Dünyada gücü elinde bulunduranlar var, onlar kendilerini her zaman haklı ilan ediyorlar. Biz her zaman şuna inanıyoruz hak ve haklı güçlüdür. Bununu savunmak durumundayız. Bir bünyede bir uzuv ağrı çekiyorsa bünyenin ona kayıtsız kalması mümkün değildir. Kardeşlerimiz ölürken hiç kimse konfor içinde olamaz. Bizim inancımız vicdanımız, kardeşlerimizin yada mazlumun feryadına kulağımızı ağzımızı kapatmamıza engeldir. Suriye, Irak, Mısır ve Filistin konusunda hakkın, haklının mazlumun yanında yer almaya devam edeceğiz. İnsan şefkat ve merhamet duyguları alınmışsa ceset gibidir. Bugün ülkemizde 1 milyon 150 bin civarında kardeşimizi misafir ediyoruz. Bir kısmı kaplarda bir kısmı da kendi imkanlarıyla barınıyor. Birçok sıkıntı var. Irak'taki karışıklıkta da her türlü yardımı yapıyoruz."

FOTOĞRAFLI