ŞU ANDA KAÇANLAR KAÇTI, YARINDAN İTİBAREN DE KAÇANLAR OLABİLİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin genel merkezinde yerel seçim ardından partililere seslendi. Başbakan Erdoğan konuşmasına 81 ili selamlayarak başladı. Üsküp Meydanı'na telekonferansla bağlandığını söyleyen Başbakan Erdoğan; "Filistin'de gözü seçim sonuçlarında olan, Türkiye'nin zaferini kendi zaferi olarak gören kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mısır'da demokrasi mücadelesi veren, bizim mücadelemizi çok iyi anlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Balkanlarda yürekleri bizimle atan, bizim kadar coşkuyla şu zaferi kutlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Suriye'de bombaların altında, açlıkla, kıtlıkla başbaşa, her an büyük acılar yaşayan ama Türkiye'nin, Ak Parti'nin zaferi için dua eden mazlum kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Tıpkı, Kurtuluş Savaşı öncesi olduğu gibi, dünyanın dört bir köşesinde, ellerini semaya açarak Türkiye'nin istiklal mücadelesine yürekleriyle, dualarıyla destek olan tüm kardeşlerimize aziz milletimin selamlarını, şükran duygularını ifade ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü bu aziz, asil millet hak ediyor. Siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız. Siz en başta kendi iradenize, geleceğinize, siyasetinize, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız" dedi. 
BUNLARIN ARTIK SESİ SOLUĞU ÇIKMAYACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; "İşte bu gün, 30 Mart. Ne dediler '25 Mart'tan sonra kaos' dediler. Doğru, kaosu gördük. Neydi o Kaos? Bu milletin, devletin, ülkenin, ulusal güvenliğine müdahale ederek Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. Ne diyordum ben aylardır; Bunların inine gireceğiz, inine. Şimdi zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyordu 'Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız?' Tamam da, balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz? Muhalefet liderlerine niye sormuyorsunuz 'Siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız?' Bunların böyle bir derdi yok. Bunların artık sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın? Söyleyeyim ben 'Biz kazandık. Yüzde 26'da alsak, 27 de alsak, 30'da alsak bir kazandık' diyecek genel müdür. Öbürü çıkacak, 13-14'te alsa 'biz kazandık' diyecek. Bu kardeşiniz ne dedi; 'Eğer birinci parti olamazsak genel başkanlığı bırakırım' dedi. Siyaset onur ister, asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız orada oturun, yoksa gidin."
"YARINDAN İTİBAREN DE KAÇANLAR OLABİLİR"
Milletin verdiği mesajın çok açık olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Millet bugün sandıkta dünyaya bir mesaj verdi; 'Biz buradayız' dedi. 'Türk milleti geçilmez, biz bu ülkenin sahipleriyiz, millet eğilmez, Türkiye yenilmez' dedi. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bu şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları, biz Pensylvania'ya ya da onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Bakın, yarından itibaren, şu anda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Ve bundan sonra inlerine gireceğiz. Bunun hesabını, bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz? Suriye bizimle şu anda savaş halinde. 74 kardeşimizi şehit ettiler. Süleyman Şah Türbesi bizim topraklarımızdır. Oraya olan her saldırı 780 bin kilometre kareye olan saldırıdır. Biz buna seyirci kalabilir miyiz? Bu hainler bu görüşmeyi dinliyor ve dinledikten sonra dünyaya servis ediyor. Bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Bunlar Haşhaşileri aştı" dedi.
"BUGÜN KASET SİYASETİ KAYBETMİŞTİR"
Başbakan Erdoğan muhalefet liderlerini eleştirerek şöyle devam etti: "Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine çok net itirazını ortaya koymuştur. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir. Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir, kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir. Esersizlik siyaseti, plansız siyaset kaybetmiştir. Ey genel müdür, elinizde bu kasetler olmasaydı siz bu seçim kampanyasında ne konuşacaktınız? Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü, vesayetçi odakların her türlüsü de bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Bugün kibir kaybetmiştir, gurur kaybetmiştir."
YENİ TÜRKİYE'NİN YENİ BİR MUHALEFET İHTİYACI AÇIKTIR
Ak Parti olarak seçim sonrasında da tüm boyutlarında neticeleri analiz edeceklerini söyleyen Erdoğan şunları kaydetti; "Şu anda bu kesin olmayan sonuçlar. Bunu niye 55 yapamadık, şimdi oturup bunu konuşacağız. Bunları konuşup neticeye bağladıktan sonra, yolumuza bu eksikleri gidererek devam edeceğiz. Bize oy veren insanlarımızında, oy vermeyen vatandaşlarımında mesajımı samimi şekilde değerlendireceğiz. Muhalefet partileri de milletin mesajını doğru okumalı, özeleştirilerini yapmalıdır. Dışişleri'nde yapılan olaydan sonra, şahsıma yapılan iftiraların hepsini bir kenara koyuyorum. Ama Dışişleri'ndeki olaydan sonra, Başbakanlık'taki olaydan sonra şu muhalefetin bir açıklamasını duydunuz mu? 'Bu vatana ihanettir, casusluktur. Biz iktidarın yanındayız' diye ifadelerini duydunuz mu? Pennsylvania ile beraber hareket edenler bir şey söyleyebilir mi? Buradan bile bir şey bekliyorlar. Ekonomi çökecekti, çöktü mü? Ekonomide de, siyasette de güçleneceğiz, demokrasi de daha güçlü demokrasiyi getireceğiz. Batı'nın özlemini duyduğu demokrasi bizde var. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye'nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır. Yeni Türkiye'nin iktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. İstismar siyaseti, korkutma siyaseti artık son bulmalıdır. Muhalefet partileri yöneticileri bu akşam aynaya bakmalı. Kendilerine sorular sormalı. Yaptıkları hataların farkına vararak kendilerine mutlaka çeki düzen vermeli. Ak Parti'nin bileğini tek başına bükümediler, kollektif çalıştılar. CHP'nin zayıf olduğu yer de MHP'ye, MHP'nin zayıf olduğu yerde CHP'ye destek vermek suretiyle, adete Ak Parti'nin karşısında kamplaştılar. Ne oldu? 40 çürük yumurta, 1 sağlam yumurta etmez. Adı konulmamış ittifakları gördük. Biz diyoruz ki gelin yeni bir sayfa açalım. Ey muhalefet, Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Biz hep ne dedik? 'Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız' dedik. Siyasetin merkezinde ilke olsun, değer olsun, samimiyet olsun."
"77 MİLYON İÇİNDE TEK BİR KİŞİ KAYBETMEMİŞTİR"
"Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür" diyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı; "Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler, 35-40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Bizlerde iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama şimdi artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir, hukuk içinde. Neden, çünkü bu tür şebekeleri ne millet ne biz hoşgörüyle karşılarız. 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. Bugün 2023 hedefleri, çözüm süreci kazanmıştır. 77 milyon içinde tek bir kişi kaybetmemiştir. Bize küfretmiş olabilirler, hakaret etmiş olabilirler. Bir çoğunu yuttuk, bir çoğunu da yargıya sevkettik. Ama darbe girişimleri kaybetmiştir. Teşkilatıma, genel merkezimden il teşkilatlarıma, ilçe teşkilatlarımı hepsine teşekkür ediyorum. Seçilen tüm başkanlara, meclis üyelerine, muhtarlara başarılar diliyorum."

Ümit KOZAN/ ANKARA, ()

ÜK (BY/RT)