BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, "Tedavi parasını ödeyemediği için hastanede rehin kalan var mıydı? Ölülerimiz bile rehin alınıyordu. Onu alamıyorduk" dedi.
Hastanenin 3 bin 665 yataklı olacağını belirten Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanında büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Tedavi parasını ödeyemediği için hastanede rehin kalan var mıydı? Ölülerimiz bile rehin alınıyordu. Onu alamıyordukö diye konuştu. Etlik Şehir Hastanesi’nin maliyetine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, "2 milyar 400 milyon TL yatırım bedeli olan 20 bin kişinin istihdam edileceği dev proje, şimdiden milletimize hayırlı olsun" dedi.
"ŞEHİR HASTANELERİMİZİN İSMİ ŞİMDİLİK SÜPRİZ"
14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesi projesinin geçtiğimiz ay İstanbul'da yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "İnşaallah bu şehir hastanelerimiz birer birer bitince isimlerini açıklayacağız. Onlar şuan birer sürpriz" dedi.
"DEVLET MİLLETİ İÇİN VARDIR"
Devletin milleti için var olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şu anda uçak ambulanslarımız var, helikopter ambulanslarımız var. Tam donanımlı bir ambulansı bulmak daha öncesinde mümkün müydü? Bizim ecdadımız sağlıklı bir nefese devlete feda edecek bir güce sahiptir. Şunu unutmayın, devlet milleti için vardır, devlet milletiyle vardır, milletine hizmet etmek için vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Vatandaşları arasında ayrım yapan bir devlet adil bir devlet olamaz. Vatandaşını en temel hizmetten yararlandırmayan devlet bir devlet olamaz" diye konuştu.
"SAĞLAM GİRERSİN HASTA ÇIKARSIN"
Sağlık alanındaki gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde açıklayan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Bu hastaneler vatandaşlarımın vergileriyle inşaa ediliyor. Hastanelerde çalışanlarımız da millete en kaliteli, en iyi hizmeti vermekle sorumludurlar. Biz milletimize hak ettiği hizmeti ayağına getiriyor. Sadece Ankara değil çevre illerdeki vatandaşlarımız da buraya gelecek. Oraya buraya koşturmadan bir kampus içinde ihtiyaçlarını giderecek. Türkiye daha hızlı büyüyecek. Benim vatandaşım, "Bu hastaneye gelirken şifa bulmaya geliyorum" diyecek. 15 sene önceki hastanelerde bazı kalıntılar var. Sağlam girersin hasta çıkarsın. Koskoca bir katta tuvalet yok. Odalarda 10 yatak. Şimdi bir yataklı, iki yataklı, en çok üç yataklı odalar var. Milletime yakışan bu."
"LONDRA’YI PEKİN'E BAĞLIYORUZ"
Marmaray projesinin toplu taşımada devrim niteliği taşıdığını belirten Başbakan Erdoğan, "Önümüzdeki hafta salı günü Cumhuriyet'imizin yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin gücüne güç katmak için çalışıyoruz. 10 yıl içinde büyük hizmetler kazandırdık. 90. yıl dönümde de küresel ölçekte bir projenin açılışını yapacağız. Marmaray ile Asya ve Avrupa birbirine bağlanıyor. 122 yıllık bir hayaldi. Sultan Abdülhamid'in hayali. Biz gerçeğe dönüştürüyoruz. Banliyo hatları ve metro hatları Marmaray ile bütünleşiyor. Artık zaman inşallah bizim için kaybedilen değil kazanılan bir imkan haline geliyor. Vakit nakittir diyoruz ya, nakte dönüşüyor. Toplu taşımada devrim gerçekleşiyor. Demir ağlarla ördük lafını yapmadık, icraatını yaptık. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'ye hatta dünyaya hizmet edecek. Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz. Cumhuriyet ekonominiz güçlüyse güçlü olur, demokrasi güçlüyse güçlü olur, sizler memnunsanız güçlüdür. Hizmetler halk için, millet için yapılıyor. Birilerinin menfaati için değil halk için. Adında halk olup da halktan bir haber olanlar da var. Ülkemizi kardeşlik zemininde büyüteceğiz. Milletimizin refahını artırmaya devam edeceğiz. 2023'te Türkiye'yi en büyük 10 ülke arasına getireceğiz. Güçlü Türkiye'yi inşaa mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
"YOLUMUZU KESMEYE KİMSE MUKTEDİR OLAMAZ"
ODTÜ'deki olaylarda CHP’yi sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Ankara’da ODTÜ’de bir yol yapılacak. Birileri bunu engellemeye çalışıyor. Tarihte yol kesenlere ne denirdi siz iyi biliyorsunuz. Biz yol kesenlere karşı çelik vücudumuzla bedenimizi koyduk yolları açarak yolumuza devam edeceğiz. Yolumuzu kesmeye kimse muktedir olamaz. Bu yollar millet için halk için yapılıyor. Ama adında halk olup da halktan bir haber olanlar bunu anlamaz. Reformlarımız kesintisiz bir şekilde devam edecek" dedi.
  (HT)