CUMHURBAŞKANI adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitinginde yaptığı konuşmada, CHP ve MHP'nin paralel bir çatı kurduğunu belirtirken, "Şu anda çatı akıyor. Şimdi bakın sahada yoklar, adaylarının dahi arkasında durmuyorlar. Mahkeme kapılarını aşındırıyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanını mahkemeler belirlemeyecek, artık vekiller belirlemeyecek. Cumhurbaşkanını asıllar belirleyecek, millet belirleyecek" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun memleketi Yozgat'ta halka hitap etti. Aşırı sıcağın da etkisiyle Cumhuriyet alanının orta kısmı boş kaldı. Vatandaşların bir bölümü Erdoğan'ı, gölgelik bölgelerden izlemeyi tercih etti. Alanda bulunan yaklaşık 8 bin kişinin üzerine, aşırı sıcakta ferahlamaları için gülsulu tazyikli su püskürtüldü.
Yozgat'ın Cumhurbaşkanlığı seçimine yüzde 84'le, Anayasa'yı değiştirmesine ise yüzde 77 ile 'evet' dediğini belirten Başbakan Erdoğan, bozok yaylasının her zaman farklı olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasının başında 'Cumhurbaşkanını halk mı seçsin?' dediklerinde CHP, MHP ve BDP'nin hangi yüzle halka geleceklerini sordu. Bunu halka anlatmaları gerektiğini belirten Erdoğan, "Yozgatlı kardeşlerimize anlatmak lazım. Seni Cumhurbaşkanı seçmeye layık görmeyen bu adamlar, hangi yüzle karşınıza gelecekler. Maalesef, bir manevra yapıp, bir Bahçeli, Kılıçdaroğlu bir araya geldiler. Partideki arkadaşları bile Cumhurbaşkanı adayı kim olacak haberleri yok. Bir aday belirlediler, bir isim ortaya koydular. 10 Ağustos'ta sandıkların neticesini işte bu meydanda görüyoruz. Ramazan ayındayız. Yeni Türkiye'yi inşa ediyor muyuz? Yozgat, oy pusulasında milletin adayını tercih ediyor muyuz? 10 Ağustos'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin vatana, millete hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
YOZGAT'TAN PENSİLVANYA'YA OY ÇIKAR MI
Yozgat'ta tarih boyunca çok büyük kahramanlar yetiştirdiğini, hep şehitler diyarı olduğu, büyük devlet adamları, gönül insanlarını yetiştirdiğini belirten Erdoğan, "Yozgat'ta dışarıdan buraya getirilen bir zat var. Yozgat oynanan oyunun farkında. Çünkü Yozgat CHP zulmünü bilir. Yozgat tek parti döneminde burada ne büyük zulümler yaşandığını bilir. Yozgat camilerin nasıl kapatıldığını, Kuran öğrenmenin, öğretmenin nasıl yasaklandığını, milletin nasil tahkir edildiğini çok iyi bilir. Büyük camide imamların, müezzinlerin nasıl derdest edildiğini gayet iyi hatırlar, iyi bilir. Yozgat, gidip CHP ile işbirliği yapanlara dersini sandıkta verecektir. Ben inanıyorum ki Yozgat, yaşanan onca zulümden sonra gidip CHP'nin oyuncağı olanlara cevabı çok iyi bilir. Yozgat'ta Kılıçdaroğlu'na oy çıkar mı? CHP'nin oyuncağı olan Bahçeli'ye oy çıkar mı? Yozgat'tan Pensilvanya'ya oy çıkar mı? İşte bu. Hiç kimse Yozgatlı'yı kandırmasın. Burası yiğidin harman olduğu yerdir. Burası Bozok ovasıdır. Sormak lazım. 'Sen Bozok yaylasına kaç kere geldin, acaba Bozok yaylasının yolunu biliyor musun?' diye sormak lazım. Yozgat'tan Pensilvanya partilerine inanıyorum ki inşallah oy çıkmayacaktır" dedi.
DIŞARIDAN ADAY İTHAL ETTİLER
Başbakan Erdoğan, CHP genel müdürünün haftalar öncesinden Cumhurbaşkanı adayının kimler olamayacağını sıralamaya başladığını hatırlattı. Erdoğan, "Yalan söyleyenden Cumhurbaşkanı adayı olmaz dedi. Zaten yalan söylediği için Başbakan dahi olamıyor. Geldiğinden beri oyları hep düşüyor. Ahlaki değeri, saygınlığı olmayan insandan, geçmişi şaibeli olandan Cumhurbaşkanı adayı olamaz dedi. Doğru söylüyor, yalancıdan Cumhurbaşkanı adayı olmaz. nitekim kendisi olmadı. Geçmişi şaibeli olandan Cumhurbaşkanı adayı olmaz. SSK hastanelerinin kuyruklarında az mı beklediniz. İlaçları alabiliyor muydunuz, hastanelerde, sıralarda sefalet içinde değilmiydiniz? Şimdi çıkmış bunları anlatıyor. Ey CHP, siz CHP'nin içinde bir yalan söylemeyen adam bulamadınız mı? Ey Bahçeli, sizin içinizde bir tane yalan söylemeyen aday yok muydu? Yine onlardan bir tanesini aday yapamadınız mı? Bir tane aday bulamadınız mı? 'Ben CHP'nin adayı değilim' diyor bunların adayı. Dışarıdan aday ithal ettiler" dedi.
PARALEL BİR ÇATI KURDULAR
Yozgat'tan MHP'ye seslenen Başbakan Erdoğan, "Bahçeli geometrik şekiller çizmede maharetlidir. Ortaya çıka çıka ne çıktı, paralel çıktı. Kendileri paralel bir çatı kurdular. Şu anda çatı akıyor. Şimdi bakın sahada yoklar, adaylarının dahi arkasında durmuyorlar. Mahkeme kapılarını aşındırıyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanını mahkemeler belirlemeyecek, artık vekiller belirlemeyecek. Cumhurbaşkanını asıllar belirleyecek, millet belirleyecek" dedi.
BU SEFER İZZETLERİNİ YİTİRECEKLER
Sandığın CHP ve MHP için büyük bir ders olduğunu da belirten Başbakan Erdoğan, "Ne zaman sandık milletin önüne gelse, bu CHP ve MHP de tir tir titriyor. Her sandık sonucunda millet bunları gidin, sizden bir şey olmaz diyor. İkisinin toplamı yüzde 45 etmiyor. Biz ikisinin toplamından fazla oy aldık. Şimdi 10 Ağustos'tan korkuyorlar. Çıkacak sonuç bu Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'nin geleceğini tayin edecek. Bu sefer seçimi değil, izzetlerini yitirecekler. İnşallah bu beceriksiz idareciler artık o koltuklarında da oturamayacaklar. Yozgat'ta MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Pensilvanya adayına oy vermeyin. Bahçeli'nin anlayışına artık destek vermeyin. Yozgt'tan çok farklı bir sonuç bekliyorum" diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI TARAF OLACAK.
Anayasa'nın, Cumhurbaşkanının tarafsız olacağını belirttiğini söyleyen Babakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı kime karşı tarafsız olacak, millete karşı tarafsız olacak, 77 milyona karşısında ayırım yapmayacak, siyasi görüşler, etnik kökenler, mezhepler arasında devletin kurumları arasında ayırım yapmayacak. Amma milletin çıkarı, bayrak, milletin istikbali ise Cumhurbaşkanı taraf olacak. Ülkesinin, miletinin bayrağının tarafında olacak. Bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı tarafsız olmadı. İsmeti İnönü, Fahri Korutürk, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer tarafsız mıydı? Hepsinin de tarafı, siyaseti vardı. Başörtü meselesinde milletin özgürlükten yana olduğunu, hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Devlet yasaktan yana oldu. Millet, milli ve manevi değerlerine özgürlük, saygı istedi. Devlet her zaman baskı, zulümle geldi. Vatandaş inançlarına, kültürlerine, dini değerlerine özgürlük istedi. Devlet her zaman inkar etti, reddetti, asimile etmeye çalıştı. Tarafsız görünrüler hepsi, vesayetin yanında yer aldılar" dedi.
ŞİMDİ ARTIK BİR DEVİR KAPANDI
İktidara gelene kadar başörtülülerin üniversite kapılarından kovulduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Ben iki kızımı bu yüzden okutamadım. İmam Hatip mezunuydular. Bu ülkede garip kaldılar, yurt dışına gönderdim. Kızlarım Amerik'da başörtülü okuyabildi, Ama Türkiye'de okuyamadı. Şimdi böyle bir sorun var mı?, ülke battı mı, bitti mi? Biz dik durduk, sabırla geleceğe yürüdük, bu problemleri çözdük. Nereden nereye geldik. Sabreden devriş muradına ermiş. Şimdi artık bir devir kapandı. Devletin başına artık miletin seçeceği bir Cumhurbaşkanı geliyor" dedi.
ANAYASA'YI OKUMAMIŞ
CHP ve MHP'nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu için "ben icranın başı değilim" dediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Anayasayı okumamış. Aç anayasayı bir oku. Cumhurbaşkanı bu ülkede birinci derecede icranın başıdır. Başbakan ikinci derecede. Niye, bunlar çalışmaya alışmamışlar. Ağızlarında başka bir sakız var, onu çiğneyip duruyorlar. 'İslam dünyasında şunları, bunları yaptık' diyorlar. İslam dünyasında Türkiye'nin bu dönemdeki yaptıkları ile kalmadı, hala yapıyor. Gazze'ye, Batı Şeria'ya bombalar atılırkan, orada yavrular, kadınlar şehit edilirken biz nasıl olur da tarafsız kalırız? Olur mu böyle şey. Bir Müslüman olarak bir tarafta hak var, bir tarafta batıl var. Müslümanın görevi hakkın taarfında yer almaktır. Tarafsız olamazsınız. Ya o, ya o. İkiden birini seçeceksin. Bi taraf olan, bertaraf olur. Biz bi taraf olamayız, taraf olacağız. Doğrunun yanında yer alacağız, yanlışın yanında yer alamayız. Bir tarafta millet, bir tarafta devlet var. Biz milletin yanındayız. Biz inşallah devletle milleti buluşturan, aradaki mesafeyi ortadan kaldıran bir Cumhurbaşkanı olacaağız" diye konuştu.
MARMARAY'I ADIM ADIM TAKİP EDEREK BİTİRDİK
12 yıllık iktidarları döneminde Türkiye'yi altlardan alıp, miletin desteğiyle üst seviyelere yükselttiklerini belirten Erdoğan, "O kadar dünyadan bihaber bu aday, Marmaray'a binmiş. İki ulaştırma bakanımız cevabını verdi, ama buranın proje çalışmalarını Süleyman Demirel, Bülent Ecevit yürüttü diyor. Yaa bunu Osmanlıdan projesini biz aldık, Marmarayı adım adım takip ederek bitirdik. Ama ben Ekmel beye teşekkür ediyorum. Hiç olmazsa buradan istifade etti, ama diğerleri edemedi, hala binemediler. Binin, binin. Önümüzdeki yıl 2 katlı tüp inşa ediyoruz, o da boğazın altından geçiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü önümüzdeki yıl inşallah o da bitecek. Biz bu işlerin adamayız. Ekonomide, dış politikada, sosyal politikada, demokratikleşmede Türkiye'ye ilkleri biz yaşattık. İnşallah Türkiye artık geriye gitmeyecek, hep ileriye gedcek. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, Başbakan, kabinesiyle el ele verecek, daha ileri seviyelere gideecek, daha bir uyum, koordinasyon içinde Türkiye'yi hep birlikte zirvelere taşıyacağız" dedi.
Konuşmasında Yozgat'a toplam 6,6 katrilyon yatırım yaptıklarını da belirten Başbakan Erdoğan, hiçbir yatırımın yarım kalmayacağını, hızlı trenin takipçisi olacaklarını belirtti. Erdoğan, Yozgat'a havalimanının yerinin belirlendiğini ve en kısa sürede inşaatına başlayacaklarını söyledi.
DEVLET İÇİNDE PARALEL DEVLET OLMAZ
Konuşmasının son bölümünde halktan kaçan, halkı ile bütünleşemeyen bir Cumhurbakanının olamayacağını belirten Erdoğan, "Bizim anlayışımızda, milletin gönlünde böyle bir Cumhurbaşkanlığı yatmıyor. 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Bakın kumsalların partisi, siyasi kürtçülük yapan parti el ele verdi. Bizde ayrım yok. Kürtü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Romanıyla, yaradılanı yaradandan dolayı seviyoruz. Böyle seveceğiz. Biz 77 milyon tek millet, bayrağımız tek bayrak, ikinci bir bayrak asla. Üç, tek vatan, 780 bin kilometre kareyiz. Asla operasyon yaptırmayız. Kim ki bizim topraklarımız üzerinde operasyon düşünürse, karşısında bizi bulur. Tek devlet. Devlet içinde paralel devlet olmaz. Buna müsade etmeyiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacaığız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI