MEDYA, BİZİM, MUHALEFETİN, TERÖRÜN NE DE İHANETİN YANDAŞI OLSUN MEDYA OBJEKTİF OLSUN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Uluslararası Yılın Haber Görüntüleri Ödül Töreni'nde konuştu. Basın özgürlüğü konusunda Türkiye'nin haksız eleştirilere maruz kaldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Medya ne bizim ne muhalefetin ne terörün ne de ihanetin yandaşı olsun. Medya objektif olsun. Türkiye, basın özgürlüğü konusunda son derece acımasız ve haksız biçimde eleştirilere maruz kalıyor. Hiç sorun olmadığı kanısında değilim. Basın özgürlüğü konusunda en ideal noktada olduğumuzu da hiçbir zaman söylemedim. Ancak bu alanda yapılan eleştireler hakkaniyet sınırını aşıyor" dedi.
MEDYA, 'DİKTATÖR' KAVRAMINI SONSUZ, SINIRSIZ BİR ÖZGÜRLÜK İÇİNDE KULLANILABİLİYOR
Medya diktatör kavramını sorunsuz ve çirkin şekilde kullanıyor diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Bu ülkede basın özgürlüğü yok. Ama nasıl oluyorsa, her gün manşetlerden ve ekranlardan sınırsızca, Başbakan'a hakaret edilebiliyor. Bu ülkede bir diktatör olduğu iddia ediliyor. Medyada bu çirkin kavramı, özellikle sonsuz, sınırsız bir özgürlük içinde kullanılabiliyor. İnanın batı ülkelerinde, böyle bir tavrı göremezsiniz, göremiyorsunuz. Amerika'da Gazeteci Helen Thomas kovuldu, Beyaz Saray'a girişi yasaklandı. Her ülkede bu yapılıyor. Ama hiç biri acımasızca eleştirilmiyor."
İSRAİL ÖZGÜR BASIN KATEGORİSİNDE BİZİM ÜLKEMİZ, ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKELER, KATEGORİSİNDE
İsrail'in özgür basın kategorisinde olduğunu buna karşılık Türkiye'nin özgür olmayan ülkeler kategorisine alınmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "İsrail'i özgür basın kategorisine alan uluslararası kuruluşlar, bizim ülkemizi, özgür olmayan ülkeler, kategorisine alabiliyor. Hapisteki gazeteciler ithamını bugün bir kez daha açıkladım. 44 kişi hapiste diyorlar. Doğrusu şudur: Mesleğini gazeteci olarak beyan eden 19 kişi tahliye edildi. 6 kişi tutuklu yargılanıyor. 18 kişi de hüküm giymiş durumda. Hüküm giyenler, banka soymak, polis katletmek, bombalı saldırı ve evrakta sahtecilik gibi suçlardan hüküm giydiler. Bunları göstererek eleştirmek hakkaniyete sığar mı? 77 milyon hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Ortak kaderi paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE'YE YAPILAN ALGI OPERASYONUNA SESSİZ KALAMAYIZ DESTEK VEREMEYİZ
Türkiye'ye karşı yapılan algı operasyonuna sessiz kalınamayacağını belirten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Hükümete operasyon yapıyorlar diye, Türkiye'ye yapılan algı operasyonuna sessiz kalamayız, destek veremeyiz. Türkiye'de basın özgür değil diyenler, dikkatinizi çekiyorum sadece, şahsımı, partimi, hükümeti değil, 77 milyon aziz milletimizi de zan altında bırakıyor. Bu ülkeye topyekûn haksızlık yapıyorlar. Biz AB'ye tam üyelik hedefinde ilerleyen bir ülkeyiz. Demokratik bir ülkeyiz. Başbakanlar gelir gider, Türkiye'nin her alanda 12 yıl öncesine göre daha özgür olmadığını kim iddia edebilir. Belgelesinler, ispatlasınlar. Sorunları çözerek ilerleyeceğiz birlikte mücadele edeceğiz."
Başbakan Erdoğan, "Medya ne bizim ne muhalefetin ne terörün ne de ihanetin yandaşı olsun. Medya objektif olsun" dedi. Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda kamera da kullandı.

ÜK,FK (HT/RT)