Muhammet KAÇAR/RİZE, () - RİZE’nin Derepazarı İlçesi’nde AK Parti’den yeniden aday gösterilmediği için istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olan Şaban Kalça'nın astırdığı pankartta kendi fotoğrafını gören Başbakan Erdoğan, iddiaya göre başkanı arayarak tepki gösterdi. İlçe girişinde asılı olan pankart gece geç saatte, polislerin gözetiminde kaldırıldı. Başbakan'ın kendisini aradığını doğrulayan Başkan Şaban Kalçı, konuyla ilgili olarak daha sonra açıklama yapacağını söyledi.
Derepazarı'nda bir dönem Fazilet Partisi, iki dönem de AK Parti'den Belediye Başkanlığı yapan Şaban Kalça, 30 Mart yerel seçimler için partisinden aday adayı oldu. Ancak Başkan Kalça, Yakup Samangül'ün aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti, bağımsız belediye başkan adaylığını açıkladı. Başkan Kalça, ilçe girişine, üzerinde Başbakan Erdoğan’ın büyük bir fotoğrafı bulunan, altında da, 'Şaban Kalça, Derepazarı Belediye Başkanı' yazısı yer alan bir pankart astırdı.
BAŞBAKAN KIZDI, PANKART KALDIRILDI
Rize mitingi için perşembe akşamı Trabzon’dan karayolu ile Rize’ye gelirken pankartı gören Başbakan Erdoğan, iddiaya göre Belediye Başkanı Şaban Kalça’yı arayarak tepki gösterdi, pankart gece geç saatte polislerin gözetiminde indirildi.
BELEDİYE BAŞKANI: SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIM
Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, Başbakan’ın Rize’ye geldiği saatlerde kendisini telefonla arayarak pankartı sorduğunu doğruladı, önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan, cuma günü düzenlenen Rize mitingindeki konuşmasında, "Aday olamayınca bağımsız ya da başka partilerden aday oldular. Benim partimin adayı dışında kimseye onayım yoktur. Kimileri seçildikten sonra Ak Parti'ye geçeceklerini söylüyorlar. Bu tür ifade ve kurnazlıklara asla itibar etmeyin" demişti.

MK(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)