Ümit KOZAN / ANKARA, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin Grup Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

BÖCEK OPERASYONU

Çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüyütülen soruşturmayla ilgili Başbakan Erdoğan, "Konuyla ilgili, ilgili birimler yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabii neticeyle ilgili henüz bana ulaşan bir bilgi yok. Fakat bugün ben de 12 ayrı noktada televizyonlardan böyle bir çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Zannediyorum çalışmalar bittikten sonra gerekli bilgileri alacağım" diye konuştu.

"Gözaltına alınanlardan biri 5 yıldır yanınızda olan bir isimdi, nasıl değerlendirmek lazım" sorusunu Başbakan Erdoğan, "Şimdi değerlendirmesini yapmayalım. Sonra yapalım" diye cevapladı.

CHP VE MHP'NİN 'ÇATI' ADAYI

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığa için Eklemeddin İhsanoğlu'nu göstermesi ile ilgili, ""O konuda konuşmama gerek yok. Daha henüz adaylar belli olmadı. Onu, meydanlarda her şeyi görürüz, ondan sonra konuşuruz. En güzel değerlendirmeyi bu konuda millet yapar. Millete bırakalım, değerlendirmeyi millet yapsın" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, ""Daha devam ediyor. Şimdi bu hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde STK'ların büyük bir kısmıyla bir toplantımız olacak. Onlarla bir görüşme yapacağız. Ondan sonra ardından TESK'in, geniş çaplı bir STK'larla toplantısı olacak. Bu toplantıları da bitirmemiz lazım. Bu arada da tabii bir diğer taraftan yine ayrıca ekiplerimizin yaptığı çalışmalar var. Bu çalışmaların nihayete ermesi lazım. Parlamento dışındaki siyasi partilerden bazılarını ziyaretim söz konusu olabilir. Bunları da bitirdikten sonra zaten ay sonu gelir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan istişarelerin devam ettiğini de söyledi.