BAŞBAKAN ERDOĞAN İFTARDA KONUŞTU

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdoğan, Rabia Meydanı'ndaki iftar yemeğinin ardından konuşma yaptı. Meydanı dolduran aralarında IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alındıktan 23 gün sonra serbest bırakılan şoförler ile ailelerinin de bulunduğu binlerce kişi ile birlikte iftar açan Erdoğan, daha sonra meydanda kurulan kürsüde kalabalığa konuşma yaptı.

Şanlıurfa'nın Türkiye'nin önemli kentlerinden bir olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Şanlıurfa, kıdemli ve tecrübeli Vali olarak görev yapan ve bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olan Celalettin Güvenç ile Türkiye'nin örnek kenti olacak" dedi.

'KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından rehin alınan Türk konsolosluk görevlileri ile ilgili de konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, şunları söyledi:

“Irak'ta uzun süre alıkonulan ve daha sonra serbest bırakılan şoförlerinde bir kısmı buradaydı. Musul'da alıkonulan konsolosluk görevlileri için çalışmalarımız sürüyor. Konunun hassasiyeti nedeniyle hem içeride hem de dışarıda dikkatli olundu. Ama muhalefet ve ihanet şebekesi Pensilvanya medyası bunun üzerine gitti. Muhalefet ve Pensilvanya medyası, konsolosluklarımızın başına bir şey gelsin diye uğraşıyor. Bizler, milletle bu sorumsuzluğun hepsini not ettik. Alıkonulan konsolosluk çalışanlarımızı oradan çıkardığımız zaman tüm değerlendirmelerimizi yapacağız. Serbest kalan şoförlerimizin TIR ve kamyonlarının bırakılmasını bekliyoruz."

'HAKKA TAPAN BİR MİLLETİZ'

"Filistin, Suriye, Irak ve Miammar'da Müslüman kardeşlerimiz ciddi manada acı çekiyorlar" diyen Başkan Erdoğan, “Biz, Türkiye olarak bu bölgedeki iç karışıklıklara mesafeli durduk. Biz bugünde sadece be sadece hakkın tarafındayız. Hakkın tarafında durmanın bedeli olacaksa, bedel ödemeye razıyız. Bırakın birileri Filistin meselesindeki tarafımızı yanlış olduğunu söylesin. Biz dengelere değil hakka tapan bir milletiz" diye konuştu.

'GÖNÜLLERİMİZİ VE SINIRLARIMIZI AÇTIK'

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Suriye'deki iç karışıkların başladığı günden itibaren ülke olarak beri sınır kapılarını açtıklarını, vatandaşların da gönüllerini açtığını belirterek şöyle konuştu:

"Şanlıurfa, Suriye ile en uzun sınırlara sahip bir şehir. Ülkelerin fiziki sınırları başka, insanların gönüllerindeki sınırlar başkadır. Suriye'deki çatışmalar başladığı günden beri hem gönüllerimizi hem de sınırlarımızı açtık. Kapımıza gelenleri geri çevirmedik, çevirmeyiz. Ülkemize gelen misafirlerimizin de tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Türkiye'nin imkanları, sayıları milyonları aşan misafirlerimizi ağırlamaya yetmektedir. Dünya bu konuda çok kötü bir sınava girdi ve sınıfta kaldı. Bilhassa kendi sınırlarına dayanan birkaç mülteciye dayanamayan batı ülkelerinin artık bir şey demeye sözü kalmamıştır. Kendimizi hiçbir zaman ülkemizin fiziki sınırlarına hapsetmedik. Filistin, Miammar, Suriye ve Irak'ta dara düşmüş olan varsa onların yanında olacağız. Büyük devlet, millet olmanın gereği budur."

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde ise vatandaşlardan 10 Ağustos'ta yapılacak seçimler için destek istedi.

FOTOĞRAFLI