RİZE'DE 25 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'den helikopterle geldiği Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 25 bin kişiye hitap etti. CHP’yi eleştiren afişlerin bulunduğu miting alanında, Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan ile fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde, ‘Hoş geldin evladi’ yazılı pankart dikkat çekti. Bir partili de, ‘Vakitsiz öten twitter’in kafasını keserler’ pankartı açtı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanını çevreleyen binaların üzerlerinde keskin nişancılar görev yaptı.
CEZAEVİNE GİRMESİNE NEDEN OLAN ŞİİR OKUDU
Rize’nin yerinin başka olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, “Rizeliyim Rizeli, zülfüne bağla beni, ölür isem hasretten oturup da ağla beni” dörtlüğünü okudu. 1994 yılında İstanbul’da Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Başbakan, “Sonra Siirt’te okuduğum şiir nedeniyle, malum Ziya Gökalp’e ait, götürdüler beni Pınarhisar’a" dedi. Kalabalıktan bir daha okuması yönündeki çağrılar gelmesi üzerine, “Bir daha mı? Bir daha gider miyiz Pınarhisar’a?” diyen Erdoğan, “Oradan AK Parti doğdu. Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler kışlamız, müminler asker” dedikten sonra konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.
Başbakan Erdoğan, "BDP siyasi Kürtçülük, MHP siyasi Türkçülük yapıyor. CHP, ‘Ben kumsalların partisiyim’ diyor. Ne işe yararsın sen ya? Bunların hiçbirinden bir şey olmaz" dedi.
“KILIÇDAROĞLU SEN GİT YAT”
AK Parti’nin bayrak reklamını izleyip izlemediklerini sorarak konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Nasıl buldunuz? Bayrak sevdası, aşkı budur. CHP kalkmış bizimle bayrak yarışına giriyor. Kılıçdaroğlu sen git yat ya. Senden bir şey olmaz. Umudu çoğalttık, heyecanı, coşkuyu, bunu artırdık. Her ne yaptıysak Türkiye için yaptık. Milletin emanetini, milli irade hırsızlarına teslim etmedik. Milletin iradesinin çalınmasına müsaade etmedik” dedi.
“HER NUMARA VAR BUNLARDA”
Kendilerini iktidara milletin getirdiğini ve millet 'git' demedikçe emanetini kimseye teslim etmeyeceklerini ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Milletin emanetini Pensilvanya’dan Türkiye’yi karıştırmaya çalışanlara asla bırakmayız. Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. Türkiye’de inzivaya çekilecek yer yok muydu? Rize’de sana yer verirdik. Mekke Medine ne güne kalmış, oralarda inzivaya çekilseydin. Pensilvanya, aman yarabbi. Çiftlikte inziva. Sporla, siyasetle, magazinle ilgileniyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na ‘hain’ diyebiliyor. Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Meclis Başkanını, bakanlarını dinliyor. İnsanların yatak odalarına girmeye çalışıyor. Her numara var bunlarda. MİT raporları, Susurlukla, 12 Eylül, 28 Şubat’la hepsi ile ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar. Bir yandan ‘inzivaya çekildim’ diyor, diğer yandan sabah akşam telefon dinliyor. İnzivaya çekildim diyor, insanların mahremini gözetliyor. Yatak odalarına kadar girmeye çalışıyor. Ne diyor Yunus Emre; ‘İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır’ diyor. ‘Bir ceketim var, başka bir şeyim yok.’ Nasıl bir ceket bu? İçine CHP, MHP sığıyor, holdingler, şirketler, ananaslar, tespihler, rafineriler, türlü türlü fitneler sığıyor.”
“İŞİNE GELİNCE HEP SUSTU, İŞİNE GELİNCE HEP KONUŞTU”
Fettullah Gülen’in verdiği bir röportaja değinen Erdoğan, “ Ne diyor? ‘Herkes konuştu, o sustu, o konuşacak’ diyorlar. Doğru, işine gelince hep sustu, işine gelince hep konuştu. Filistinli çocuklar ölürken sustu, Gazze’ye bombalar yağarken sustu. Suriye’de 160 bin kardeşimiz öldürülürken sustu. Kahire’de masum insanlar ölürken, Esma’mız şehit edilirken sustu. Mavi Marmara’da 9 şehidimiz varken sustu. Bangladeş yanarken, Myammar’da canlılar yakılırken sustu. Doğu ve Güneydoğu’da gençler ölürken sustu. İmam hatipler kapatılırken sustu. Üniversitelerde kızlarımızın başörtüleri açılırken sustu. Hatta fetva verdi, ‘Başınızı açabilirsiniz’ dedi. Ama aynı zat daha önce ‘İntikadi meseledir, asla açılamaz’ dedi. 28 Şubat olunca ‘açın’ dedi. Hakkını yemeyelim. Arada bir konuşsun. 12 Eylül’de darbecilere yağ yaktı. 28 Şubat’ta darbecilere ödül verdi. Merhum Erbakan söz konusu olunca suskunluğunu bozdu, ‘Beceremediniz, artık çekilin’ dedi. Vay anasını ya. Mavi Marmara şehitleri için ‘Otoriteden izin almalıydılar’ dedi. Senin buradaki şirketlerin otoriteden niye izin almıyor? Otorite onlara müsaade etmeyince niye rahatsız oldunuz?" ifadelerini kullandı.
“BU KADAR KELEPİR PARTİ VARKEN NİYE PARTİ KURSUN?”
Fetullah Gülen’in siyasi parti kurmayacağı yönünde sözler söylediğini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Merhum Şavaş Ay’la bir söyleşi yaptılar, ‘Hayatımda bir oy kullandım, Hazreti Cebrail gelse parti kursa ona bile oy vermem’ dedi. Hazreti Cebrail’in işi gücü yokta parti mi kuracak? Kaldı ki böyle bir benzetme yapılır mı? Hazreti Cebrail’e oy vermeyen adam şimdi bu Kılıçdaroğlu’na nasıl oy veriyorsun? Ben burada bir hükmü açıklıyorum. Kişi sevdikleri ile haşrolunacaktır. Pensilvanya arkadaşını sana tanıttım. Sen Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve BDP ile haşrolunacaksın. Partisinin kursun diyorlar da niye parti kursun ki? Bu kadar kelepir parti varken niye parti kursun? İşi taşerona vermiş. Hiç başı ağrımaz. Onun yerine zaten Kılıçdaroğlu, Bahçeli çalışıyor. Niye parti kursun?”
“3 KOYUN VERİN, KAYBEDİP GELİR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da Bozkurt işareti yapmasını hatırlatan Erdoğan, “CHP Genel Müdürü Ankara’da ülkücülerin bozkurt selamını yapıyor. Tunceli’ye gidiyor solcu oluyor. Konya’ya gidiyor, güya muhafazakar, İzmir’e gidiyor ulusalcı, Suriye’ye gidiyor Esad’cı oluyor. Hakkari’ye gidiyor, terör örgütü işareti yapıyor. Bayrağından utanıyor çünkü bölücü. İstanbul’a gidiyor vandallara karışıyor Gezici. Ankara’ya geliyor, MHP’li görünüp bozkurt işareti yapıyor. Ülkücü havasına giriyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez. Akşam başka, sabah başka. Bu CHP’nin Genel Müdürü seçimde oy kullanacağı sandığı bile bulamadı. 3 tane koyun verin, kaybedip gelir” diye konuştu.
“CHP, MHP BU SEÇİMDE DERSİNİ ALMALI”
Seçimlere 8 gün kaldığını anlatan Başbakan Erdoğan, seçim günü sandıklara sahip çıkılması çağrısı yaptı, "CHP, MHP hepsi bu seçimde dersini almalı " dedi. Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’ye karşı 3 seçim kaybettiğini ifade eden Erdoğan, “MHP Genel başkanı 17 yıldır partisinin başında. Girdiği tüm seçimleri kaybetti. 30 Martta 8’inci yenilgisini alacak. Zaten 30 Mart’tan umudunu kesmiş. Ne diyor, ‘Bu başbakan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna çıkamayacak, Çankaya’nın yokuşunda dizinin takadi kesilecek' diyor. Bahçeli, sen 30 Martı konuş. 30 Mart’tan sonra Cumhurbaşkanlığını konuşuruz. CHP, MHP değirmende ayran öğütüyorlar. Lemuğun tüfeğu gibi atayiler. Yaptıkları iş bu” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ADAYINA "KAZANAMAZSAN KENDİNİ AS" DEDİ
Başbakan Erdoğan miting sonunda Rize ve ilçe belediye başkan adaylarını seçim otobüsünün üzerine davet edip birlikte fotoğraf çektirdi.
Erdoğan bu sırada Kendirli Belde Belediye Başkan adayı Alaattin Serdar’a, “Alaattin bak. İşi bak bitiremezsen hemen kendini oraya ağaca as" dedi ve seçimi 'açık ara' kazanmasını istedi.
Alaattin Serdar geçen seçimde de aday olmuş, ancak SP adayı karşısında başkanlığı kaybetmişti.
MİTİNGE GEMİ VE TEKNELERLE GELDİLER
Rize’nin İyidere Belediyesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılacak vatandaşları gemi ve teknelerle Rize’ye taşıdı. Türk ve AK Parti bayrakları ile süslenen Rize Belediyesi'ne ait Dursun Kaptan gemisi ile eşlik eden 9 tekneyle yaklaşık 200 kişi Gündoğdu Limanı'na geldi, Rize'de Başbakan Erdoğan'ın mitingine katıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Trabzon'a gitti, uçakla Erzurum'a hareket etti.
MK(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)