BAŞBAKAN ERDOĞAN : BUNLARIN MEŞREBİNDE HİZMET AŞKI YOK
Ordu’nun bir türküsünü değiştirdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Boztepe’ye çıkmalı şu Ordu’ya bakmalı. Ordu’da lafa değil icraata bakmalı. Şu Ordu merkezdeki belediyenin yaptıklarına bir bakın. Bunca yıldır burada belediye başkanısın ne yaptın ya. Yapamazlar kardeşim yapamazlar, bunların meşrebinde hizmet aşkı yok. Sevda yok. Millete aşk yok. Bizde var. İşte onun için diyorum ki çamurlu Ordu değil, çöplerin olduğu bir Ordu değil, kanalizasyonların aktığı bir ordu değil, susuz bir Ordu değil, size hizmet siyasetini geçirecek bir Ordu. O da Ak Parti ile" diye konuştu.
MHP’den bir şey olmayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bunlar kafatası milliyetçisi. Bunlar vatansever, milletsever değil. Al birini vur öbürüne, hiç farkları yok. Ne yaptınız diye sorun. Bunlar buraya geldikleri zaman sorun, 'Ne yaptınız ya?' Bu millet size DSP ile beraber bir iktidar ortaklığı verdi 5 seneliğine. 3.5 sene durdunuz, kaçıp gittiniz ya. Dayanamadılar, Sakarya depreminin altında kaldılar. Düzce depreminin altında kaldılar. Kocaeli dpreminin altında kaldılar. İşte bizim dönemimizde de depremler oldu. Bingöl depremi oldu, 1 yılda yeni Bingöl’ü inşa ettik. Van depremi oldu, bir yılda yeni Van’ı inşa ettik. Biz buyuz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir?" diye konuştu.
Ordu'ya yaptıkları hizmetleri anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailelere Pensilvanya'nın okullarında, yurtlarında, dershanelerindeki öğrencileri almalarını isteyerek şöyle devam etti:
BUNLAR MİLLİ İRADE HIRSIZI
"Ablalar varmış ablalar. Gece beddua seansları yapıyorlar. Yanımıza geliyor kızcağızlar, diyorlar ki 'Sayın başbakanım size, beddua ettiriyorlar. Ne yaptıkta beddua ettiriyorlar' diyor. Dersanelerden dolayı beddua ettiriyorlar. Rant meselesi rant. 'Yok kızım' dedim yok. Bunları en çok rahatsız eden ne biliyor musunuz? İmam Hatiplerin orta kısmını açtık ya o. Bunları en çok rahatsız eden ne biliyor musunuz? Artık liselerde Kuran-ı Kerim dersleri seçmeli olarak okutuluyor ya o. 30 Mart Ahmet’in veya Mehmet’in seçilmesi olayı değil. 30 Mart aslında milli iradeye saygı, bunu neticesini alma. Çünkü bunlar milli irade hırsızı. Bu hırsızlara oy vermememiz lazım. Her türlü yolsuzluğu yapıyorlar. Bunlarda yalan var, takiye var, riyakarlık var, iftira var. Bunlar 17 Aralık’ı bizi devirmek için yaptılar. Fakat başaramadılar. Biz hizmete devam edeceğiz."
Mitigin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Enver Yılmaz ve ilçe belediye başkan adayları için destek isteyen Başbakan Erdoğan, daha sonra Ordu'dan ayrıldı.

(MS/AAA)(FOTOĞRAF)