ANKARA, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefonda görüştü. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulması vesilesiyle Mahmud Abbas'ı tebrik etti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak Filistinliler arasında milli mutabakatın sağlanmasına yönelik çabaları başından bu yana desteklediklerine dikkati çekerek, bu çerçevede uzlaşı hükümetinin kurulmuş olmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Mahmut Abbas'ı bu süreçte gösterdiği dirayetli liderlikten dolayı da ayrıca kutlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin önümüzdeki süreçte de bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma mücadelesinde Filistinlilerle dayanışma içerisinde olacağını belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Filistinliler arasında uzlaşının sağlanmasında önemli katkılar sağlamış olmasından dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Mahmud Abbas'ın Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulması dolayısıyla Birleşmiş Milletler, ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra çeşitli Arap ülkelerinden de olumsu destek mesajları aldıklarını kaydetti.

Filistin'de 23 Nisan'da Hamas ve Fetih arasında sağlanan milli mutabatak, birliğin tesis edildiğinin göstergesi olan uzlaşı hükümetinin kurulmasını da beraberinde getirmişti.

() (ÜK)