ANTALYA ADAYI MENDERES TÜREL
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel olarak açıkladı. İl Başkanlığı'nca Expo Center Fuar Alanı'nda düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, Antalya'da bugün tarihi günler yaşandığını söyleyip, "Yeni bir dönemin kapılarını bu akşam aralıyoruz" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının ilanıyla birlikte 81 ilin belediye başkan adaylarının açıklamasının tamamlandığını belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından şu ifadelerle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel'i sahneye davet etti: "Antalya'ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini gayet iyi bilen, inandığımız, güvendiğimiz, yerel hizmetlerde genel başkan yardımcım olarak Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcım Menderes Türel. İnşallah 30 Mart akşamı Antalya'mızda bir milat olacak. Buna inanıyoruz."
'ŞEHRİN RANTI BİZİM OLSUN DEMEDİK'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıkladığı yemekte yaptığı konuşmada Antalya'nın Ak Parti iktidarlarının gözbebeği olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "Antalya'yı dünya markası yapmak için prestij projeler hayata geçirdik. Dünyada farklı bir noktaya taşımanın mücadelesi içinde olduk" dedi.
Antalya son 11 yıl içinde 13 milyar lira tutarında yatırım yapıldığının altını çizen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yatırımların bir sonucu olarak 2002 yılında 3 milyon turist çekebilen Antalya'nın bu yılın Kasım ayı sonu itibariyle 11 milyon 400 bin turisti ağırlar hale geldiğini kaydetti. Antalya'nın Ak Parti'yle ilklerle tanıştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bir şehir vizyonla büyür, bir şehir planla ve projeyle büyür. Şehirle ilgili hayalleriniz olacak. Şehre aşkınız, sevdanız olacak. Bir şehir ancak bu şekilde gelişir. Her zaman söylüyorum, biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim insanımıza sevdamız var. Bizim milletimize, ülkemize aşkımız var. Bizim şehirlerimize tutkumuz var. Biz şehirdeki rant bizim olsun, prestij bizim olsun, idare, güç biz de olsun diye değil şehre hizmet etmek, şehri büyütmek, huzura, güvenliğe kavuşturmak, imar ve inşa etmek için bu yollardayız. Tıpkı Aşık Veysel'in ifadesiyle 'uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece' Gideceğiz gündüz gece. Durmak yok yola devam."
CHP İLE ANTALYA FETRET DÖNEMİNİ YAŞIYOR
Antalya'nın son 5 yıldır fetret dönemini yaşadığını savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Antalya kamu yatırımlarını bolca alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramıyor. Bir dünya şehri olması gereken, Akdeniz'de bir yıldız gibi parlaması gereken Antalya ne yazık ki ufuksuzluğa, vizyonsuzluğa mahkum ediliyor. Antalya'ya bir rant kapısı olarak bakanlar Antalya'ya yazık ediyor" diye konuştu.
Antalya'nın yolsuzluğun, usulsüzlüğün, entrikaların merkezi haline getirildiğini savunan Başbakan Erdoğan, “Antalya gelenekleriyle, köküyle, ruhuyla örtüşmeyen zihiyetleri hak etmiyor. İşte 30 Mart Antalya için yeni bir milat olacaktır" dedi.
TEŞKİLATLARA KAVGA YOK MESAJI
Antalya'yı 30 Mart'la birlikte Ak Parti olarak Antalya'yı bir kez daha farklı bir şekilde kucaklayacaklarını, tekrar hizmetle, eserle yatırımla, ufukla ve vizyonla buluşturacaklarını anlatan Başbakan Erdoğan, teşkilat mensuplarına ise şöyle seslendi:
"Antalya'da bizi çok yoğun üç buçuk ay bekliyor. 29 Mart akşamına kadar bize Antalya'da uyumak, durmak, dinlenmek yok. 29 Mart akşamına kadar rehavet yok. Gevşeme yok, ihmal yok. 29 Mart akşamına kadar 81 vilayetin tamamında Antalya'da kavga asla yok, münakaşa, çekişme yok. Bütün teşkilat bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız."
ÇÖZÜM SÜRECİ BÖYLE SAVUNULACAK
Seçim süreci boyunca Ak Parti hakkında üretilen dedikodulara, iftira ve ithamlara anında cevap verileceğini ve yalanın, iftiranın, çarpıtmaların değil gerçeğin egemen olmasını sağlayacaklarının altını ısrarla çizen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:
“İşte terör meselesi. CHP, MHP, BDP de bu terör meselesi üzerinden farklı farkı kara propagandalar yapıyorlar. Ama bizim konuda söyleyeceğimiz çok net. Allaha hamdolsun, şu Antalya'ya son bir yıldır yeni şehitler gelmiyor. Antalya'da ocaklara ateş düşmüyor, anneler yavrularını yitirmiyor. Çocuklarımız kaybetmezken, işte istikrar, güvenlik sayesinde Antalya'ya dünyanın her ülkesinden akın akın turist geliyor. Antalya'da anneler, babalar huzurlu. CHP, MHP, BDP ne derse desin Antalya'da diğer 80 vilayetimizde işte sonuç ortada. Göreve geldiğimizde 230 milyar dolar milli gelire sahip olan Türkiye şu anda 782 milyar dolar milli gelire sahip 2012 sonuyla. Büyüme hızına bakıyorsunuz işte son çeyrekte 4,4. Dört dörtlük bir büyüme. Dünyada ilk sırada 5-6 ülke içinde Türkiye yerini almış vaziyette. Bu barış sürecini, bu huzur ve güvenlik sürecinin tesis ederken hiçbir şeyden taviz vermedik."
BAYRAKTAN UTANDILAR
Bunun karşısında CHP'nin Antalya'da istismar ettiği bayrağı gidip Hakkari'de sallayamadığını, orada farklı bir anlaşmanın olduğunu savunan Başbakan Erdoğan “Haydi burada salladığın, İzmir'de salladığın Türk bayrağını gel de Hakkari'de salla. Niye sallayamadın?" diye sordu. Partisinin ise 81 ilin 81'inde de Türk bayrağını, 'göğüslerini gere gere' sallandırdığını belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bayraktan utandılar. İzmir'de, Antalya'da Türk bayrağını sallamak kolay. Haydi Hakkari'de bunu yap. Bunlar Sivas'ın ötesine bile söyleye söyleye zor gittiler. CHP de MHP de. Hiç duyar mısınız gittiklerini? Seçim kampanyası başladığı zaman mecburen birkaç ili dolaşacaklardır. 'Ulasalcıyız' diyorlar ama Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamıyorlar. 'Milliyetçiyiz' diyorlar ama milletin her bir ferdine aynı nazarla bakamıyorlar. Sloganlarla konuşmak suretiyle siyaset yapılmaz. Biz iş, hizmet üretiyor, ortaya eserler koyuyoruz. Onlar şehitler gelsin, gençler hayatını kaybetsin diye ellerini ovuştururken buradan çıkar sağlamının mücadelesini verirken biz ölümleri nasıl durdururuz, göz yaşlarını nasıl dindiririz, Türkiye'yi nasıl büyütürüz, ülkemizin gücüne güç, itibarına nasıl itibar kazandırırız bunun gayreti içindeyiz."
SEÇİMİN POLİTİKASI
Seçim sürecinde Antalya'da muhalefetin istismarını dilini kullanacağını, bunun karşısında kendilerinin gönül dilini kullanacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Onlar yıkıcı dil kullanacak, biz yapıcı olacağız. Onlar korkutacak biz güven vereceğiz. Onlar olamayandan bahsedecek, anlatacakları bir şey yok, sanal tehditlerden bahsedecek biz yaptıklarımızla, yapacaklarımızla konuşacağız" diye konuştu.
MÜSTAKBEL BAŞKANA TAVSİYELER
Başbakan Erdoğan, Antalya'da seçimlere güçlü bir ekiple gireceğini ve bu ekibin zaferle çıkacağından emin olduğunu sıkça vurguladığını konuşmasında müstakbel belediye başkanına “Antalya'da şu çirkin betonlaşmayı artık adeta bitirme noktasına gelmemiz lazım. Kaçak yapılaşmaya çirkin yapılaşmaya kesinlikle son vermeniz gerekiyor" diyerek tavsiyelerde de bulundu.
Antalya'da 30 Mart seçimleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi sınırlarının idari sınırlara kadar genişleyeceğini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, söz konusu Büyükşehir yasasının Türkiye'nin modern bir Türkiye olmasının adımı olduğunu söyledi.
GECENİN NOTLARI
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yemeğin düzenlendiği Expo Center Fuar Alanı'na spot ışıklarla aydınlatılan, turkuaz renk halı kaplı uzun bir podyumdan yürüyerek girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişini davetliler cep telefonlarıyla görüntülemek için birbirleriyle yarıştı. Başbakan Erdoğan ve eşine girişte Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel eşlik etti. Onlarından arkasından ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik geldi. Ak Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen yemekte 5 bine yakın davetli vardı. Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ilan edildiği yemekte teşkilatların yanı sıra, Antalyalı işadamlarından, sivil toplum örgütü temsilcilerine ve Antalyaspor taraftar derneklerine kadar uzanan geniş katılım dikkat çekti.