'KİMSE TÜRKİYE ÜZERİNE OPERASYON YAPAMAZ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Valiliği'nin Manavgat İlçesi'nde düzenlediği toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan'ın Manavgat'ta eski stadyum alanındaki programı için ilçede yoğun güvenlik önlemleri alındı. 15 bin kişinin doldurduğu miting alanına giren herkes tek tek aranırken, alanın etrafındada yine geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Erdoğan ve protokol üyeleri için ayrılan bölgede ise koltuklar ve çiçeklerin arasında ekipler tarafından radyoaktif madde araması yapıldı. Ak Parti bayrakları ve parti renklerini simgeleyen balonlarla süslenen tören alanındaki kürsü ve protokol üyeleri için ayrılan alanlar ise turkuaz renkten oluşturuldu.
Erdoğan'ın Manavgat programına eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve AK Parti Antalya milletvekilleri eşlik etti.
KÜLTÜR TURİZM VE MANAVGAT BAKANLIĞI
Vali Sebahattin Öztürk ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kalabalığa seslendi. Bu sırada alana giren Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu. Bakan Çelik, Manavgat'ın golf ve turizm merkezi yapılacağını belirterek, “Önümüzdeki seçimden sonra hem Manavgat hem Antalya için Kültür Turizm ve Bakanlığı'nın Kültür Turizm Manavgat Bakanlığı olacağına söz veriyorum" dedi.
SON ÇEYREKTE YÜZDE 4.4'LÜK BÜYÜME
Manavgatlılara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 68 milyon TL değerindeki 28 ayrı eserden bahsederek, hayırlı olmasını diledi. Manavgat'ın çok daha iyisini hakkettiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Biz istismar ve korku üzerine siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Bu büyük milletin, vatanın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Bizim hayallerimizi bölgesinde güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan küçücük dünyasında ürkek bir Türkiye bize yakışmaz. Her alanda kendini aşan, rekorlar kıran, işte son çeyrekte 4.4 lük bir büyüme. Ve bu yıl 9 aylık büyüme oranına bakıyoruz yüzde 4 bir büyüme. Türkiye için gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışacağız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 11 yıllık iktidarımız boyunca inancımızı yitirmeden, cesaretimizi kaybetmeden, hiçbir engele takılmadan ülkemizin dört bir yanına hizmet götürüyoruz" diye konuştu.
TÜRK MİLLETİNE YAKIŞIR
İstanbul Boğazı'na 62 metre derinlikte Marmaray'ı inşa ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"163 yıl önce ecdadımız hayalini kurmuştu ama bize nasip oldu. Biz gücümüzü sizden, Allah'tan aldık ve bu işi başardık. Bitmedi. Güneyinde çift tüp, bu da otomobiller için 2015'de onu açacağız. İki köprü ve şimdi üçüncü köprüyü Yavuz Sultan Selim Köprüsü de 2015'de bitecek. Boğazın her iki tarafında kuleleri yükseldi. 125- 130 metreye yükseldi. Asma köprünün üçüncüsü ama farklı olacak 4 gidiş geliş ve ortadan raylı sistem. Çünkü bu millete, Türk milletine yakışır. Bunu gerçekleştireceğiz ve lafını değil uygulamasını. Bugüne kadar galenler acaba bu adımları niye atamadılar."
BUNLAR BÜYÜKŞEHİR NEDİR ANLAMAZ, BİLMEZ
"Biz büyükşehir dedik CHP olmaz dedi, bunlar büyükşehir nedir anlamaz bilmezler" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:
"Şimdi gelirken dereleri gördüm, üzüldüm. Bu derelerin hali pislikten geçilmiyor, burası mikrop dağıtıyor. İşte o yüzden büyükşehir dedim. O yüzden büyükşehir dedik ve bütün şehrin onun kontrolü altında olacak bir hizmet anlayışı. Köye bile hizmet götürecek. Bütün bu derelerin ıslahını onlar yapacak. Antalya'nın ASKİ'si ve kanalizasyon idaresiyle yapacaklar. İlçe, belde belediyelerinin buna gücü yeter mi, yetmez. Biz işte bunu değiştirelim dedik, çünkü bu kardeşiniz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda bunları yaptı. Biz İstanbul'u CHP'nin elinden aldığımızda, İstanbul'da çöpten, susuzluktan, hava kirliliğinden geçilmiyordu ama bunları evvel Allah başardık, hallettik. O günden bugüne İstanbullu artık bizim hizmetimizin karşılığını bize veriyor onun için yola devam diyor. Kardeşlerim bunu Antalya'da da hem yerel hem Antalya'nın merkezinde gösterelim. El ele verelim. Bize oy vermiş vermemiş önemli değil, eski defterleri karıştırmıyoruz. İnsanı insan olduğu için hizmet ediyoruz, Türk'ü, Kürdü, Lazı, Arnavut, Boşnak, Gürcüsü neolursa olsun insanı insan olduğu, yaradandan ötürü seviyoruz."
TÜRKİYE PARÇALANDI MI BÖLÜNDÜ MÜ
Bir dönem meslek liselilere üniversite sınavında yapılan katsayı uygulamasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Kardeşlerim hep çektirdiler bize ya. Kızlarımızın okula gidişini engellediler, niye başında başörtüsü var diye. Sen imam hatiplisin, sen meslek liseli, sen düz liselisin ayırdılar. Getirdiler bir katsayı koydular. Niye meslek liseli üniversiteye gidemesin. Şimdi katsayı, başörtüsünün önündeki engel kalktı mı Türkiye parçalandı mı bölündü mü? Peki niye eza cefa çektirdiniz bu yavrulara. Yazık değil mi, bunlar bu milletin evladı değil miydiler? 15 yılımızı yedilir. Şimdi yeni bir dönem, karanlık bir dönem geridekaldı, onun için ileri gidiyoruz" diye konuştu.
KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ HİZMET
"Önceliğimiz bizim kırmızı çizgilerimiz hizmettir" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu millete efendilik yok, hizmetkar olmak var. Yola çıkarken birşey söyledik, tek millet dedik. İçinde Türk, Kürt, Abaza, Çerkez 36 etnik unsur var. İki, tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehit kanıdır, hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldızımız şehidimizin sembolüdür. 780 bin kilometrekare ile bu vatan toprakları Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan topraklarıdır. Bunun üzerinde kimse bir operasyon yapamaz, kimse bir ameliyata giremez. Girdiği anda karşısında bu milleti, bizi bulur. Türkiye'nin batısında bayrağı sallayıp, Hakkari'ye gidince bayrağı cebine kim koydu? Kim bu? CHP lideri Kılıçdaroğlu. Bunlardan bu ülkeye hayır olur mu?"
Antalya'nın hassasiyetlerini çok iyi bildiğini kaydeden Erdoğan, "Çünkü biz alanda siyaset yapıyoruz. Kapalı kapılar ardında değil. Manavgatlı kardeşim hangi kaygıyı taşıyorsa bizde onu taşıyoruz. Bu milletin özünde mayasında ne varsa bizde o var. Bizim çizgilerimizin milletimizin çizgisidir ve bu görüşlerden sapmadık ve sapmayacağız" dedi.
MUHALEFETE ÇAMUR ATIYORLAR SUÇLAMASI
Muhalefeti çamur atmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, geçmişte iktidar oldukları, ortağı oldukları dönemde 5 yıllık zamanları olmasına rağmen hükümeti bırakıp kaçanların meydanlara hangi yüzle çıktıklarını sordu. Başbakan Erdoğan, "Bunar Türkiye'ye çok ağır bedeller ödettiler. 23.5 milyar IMF borcuyla bize bırakmadılar mı? DSP, MHP, ANAP, peki bu parayı kim ödedi, biz ödedik. 14 Mayıs'ta sıfırladım. Şimdi IMF bizden borç istedi 5 milyar dolar IMF'ye borç vereceğiz. Veren el alan elden üstündür, hayırlıdır. Merkez Bankası bizim milli bankamızdır. Hani bunlar milliyetçi, cumhuriyetçi ya. Bize 27.5 milyar dolarla bıraktılar, şu an döviz rezervi 135 milyar 627 milyon dolar rezerv oldu. Nereden nereye bire beş artış. Yolsuzlukların hortumunu kestik artık milletimin cebine akıyor" şeklinde konuştu.
ÇÖZÜM SÜRECİNİ DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ
Muhalefetin laf ürettiği ve kendilerinin ise iş ürettiklerini dile getiren Erdoğan, sbözlerini şöyle tamamladı:
“Dünya çok hızlı değişiyor, Türkiye çok hızlı değişiyor. İdeolojik saplantı, söylentilerle, korku ve istismarla siyaset yapılmaz, önemli olan proje ve uygulama, gelecek hedefi, eser siyaseti. Bir dünya kenti olan Antalya, Manavgat artık içine kapanan değil dünyaya açılan bir vizyona, böyle bir hayal ve hedefe sahip olmalıdır. Türkiye'de istikrarı muhafaza edeceğiz. Çözüm sürecini daha ileri götüreceğiz. İnşallah şu terör belasını sıfırladığımız anda Türkiye'nin nasıl sıçrayacağını anlatmaya artık kelimeler yetmez."
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlarla selamlaştı ve çocuklar için hediyeler dağıttı. Erdoğan, hediye ve oyuncak dağıttığı sırada İmam Hatipli kız öğrencilerle konuştu. Bir öğrencinin yurt sorunu konusunda söylediklerini, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç not aldı. Başbakan Erdoğan'ın hediye dağıttığı sırada ön sırada bulunan kadınlar, arkadan erkeklerin de almaya çalışması üzerine, "Erkekler arkadan dürtüyor ya. Ya, ne yapıyorsunuz? Erkekler arkadan dürtüyor ya" diye bağırdı. Başbakan Erdoğan'ın durumu işaret ettiği korumaları, erkekleri uzaklaştırdı.
Manavgat'taki törenin ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Antalya'ya geçti.
Mehmet ÇINAR/MANAVGAT (Antalya), ()