BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, salon sosyeteleri ile ülkenin yönetilemeyeceğini, nasırlı ellerle Türkiye’nin içinden geldiklerini ve 12 yılda 8 seçim kazandıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kast ederek, “Hiçbir konuda karar almıyorlar milletin derdi ile dertlenmiyor adayları. Ne diyor icraatın başı değilmiş, nesin ya. Cumhurbaşkanı orası af edersin bitki saksılarının olduğu yer değil orası icra makamı yan gelip yatamazsın çalışacaksın. Birliği beraberliği bütünlüğü neredeyiz nereye gidiyoruz takipçisi olacaksın. Haberi yok bu işlerden ve bizler son dönemde Gül’le berber, ele el omuz omuza verdik. Hamdolsun sıçramayı yakaladık son dönemde Gül le berber ele el omuz omuza verdik hamdolsun sıçramayı yakaladık" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’dan Tekirdağ’a getiren helikopter bugün saat 18.00’de 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndeki piste indi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve bölge milletvekilleri karşıladı. AK Parti’ye ait seçim otobüsü ile Hükümet Caddesi’ne gelen Başbakan Erdoğan, burada toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. 10 Ağustos günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkı sandık başına gitmeye davet eden Erdoğan, ülkenin salon sosyeteleri ile yönetilemeyeceğini söyledi. Nasırlı ellerle geldiklerini ve 12 yılda 8 seçimi kazandıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Milletimiz bizi layık olduğumuz yere taşıdı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde bir olarak evladını oraya taşıyacaktır" dedi.

HAKERET EDİYORLAR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli’nin kendisine her türlü hakareti yaptığını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bir tane daha çıkmış o da nasıl hakaret etmeye başladı. Fakat aldığım edep dersi bunlara ayni dille cevap vermeme manidir. Vermedim vermem. Aslında yetiştiğim yer Kasımpaşa gereğini yaparım ama aldığım ders buna müsaade etmez. Benim ahlak anlaşım buna müsaade etmez. Biz milletimizde bu şekilde yürüdük yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İHSANOĞLU’NA BENZETME

Muhalefet partilerinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hiçbir konuda karar almıyorlar. Milletin derdi ile dertlenmiyor adayları. Ne diyor icraatın başı değilmiş, nesin ya. Cumhurbaşkanı orası af edersin bitki saksılarının olduğu yer değil orası. İcra makamı, yan gelip yatamazsın çalışacaksın. Birliği beraberliği bütünlüğü neredeyiz, nereye gidiyoruz takipçisi olacaksın. Haberi yok bu işlerden. Bizler son dönemde Gül’le beraber ele omuz omuza verdik. Hamdolsun sıçramayı yakaladık. Orada maalesef ayni böyle bir yapı vardı. İsteğimiz sıçramayı zar zor yürüttük. Öylede olsa, böyle de olsa milletim 10 Ağustos’ta birinci turda gereken cevabı bu CHP ve MHP üst yönetimine, BDP üst yönetimine verecektir. Çünkü biz farklıyız. Biz de Türk Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, Arnavut, Pomak, Roman ayrımı yok. Biz yaradılanı yaradandan ötür sevdik. “diye konuştu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geçen hafta ne oldu. Cuma günü İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı ile ilgili vizyon belgesini açıkladım. Toplumun her kesiminde insan vardı 4 bin kişi katıldı tanınmış sanatçılarda geldi. Bitti bu sanatçılara karşı linç kampanyası başlatıldı. Vay efendim nasıl katılırsınız bunlar demokrat güya, ama özgürlük anlayışları da sadece kendilerini kendi mahallerini kapsıyor. Başkasına özgürlük yok, başkasına demokrasi yok. Bunlar sanatçı be, sanatçı senin düşündüğün gibi düşünmeye mecbur mu. Kılıçdaroğlu’nun davetine giderse yayaya şaşaşa başbakanın davetine gider yuhhh. Böyle bir şey olabilir mi. Bunlar kendileri gibi düşünmeyenleri bir kaşık suda boğarlar. Bunlar özgürlük düşmanı, bunlar demokrasi düşmanıdır. Bunar geçmişlerinden itibaren hiç bir zaman özgürlüğün yanında yer almadılar" diye konuştu.

ARKASINDA CHP VAR

Bu ülkenin geçmişine bakıldığında özgürlük kısıtlanmasının arkasında CHP olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Hep böyle oldu. Maalesef bunların mesleği bu işi bu. Önceki gün Artvin Hopa’da alçakça bir saldırı yapıldı. Bir uluslararası yardım kuruluş yetimlere iftar vermek istiyor. Orada vandallar toplanıyor, yardım kuruluşuna saldırıyor. CHP milletvekilleri bu alçakça saldırıyı destekliyor. Pensilvanya medyası alçakça saldırganların arkasında duruyor. Niye çünkü farklı olana tahammülleri yok Hopa’da ben miting yapmak istedim. Mitingi yaptım, otobüsümüzü taşladılar. Otobüsün ön camı parçalandı. Allah bizi korudu ve koruma görevli arka kapıdan düştü, haftalarca yoğun bakımda kaldı. Bunlar böyle bunlar vandal, onları gitti bu Kılıçdaroğlu tebrik etti. Böyle bir adam bu. Kendilerinden başkasına hayat hakkı, özgürlük tanımazlar. Siyaseti sadece korkutma siyaseti kutuplaştırma siyaseti" dedi.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE OY ALIYORLAR

Güneydoğu’da iki parti olduğunu birincinin kendileri olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Diğer parti silahların desteği ile hareket eden parti söylememe gerek var mı. Silahlar olmasa aldığı oyların yarısını alır.Biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyor, hadi canım sende Kürt kardeşlerime ne verdin ya. AK Parti onlara bu güne kadar destekleri verdi. Güneydoğu bizimle ayağa kalktı. Nerdeyse havaalanı olmayan ilimiz yok. Hakkari’ye şu anda bütün engellemeler rağmen havaalanı yapıyoruz. Hakkari’ye ne gerek var diyorlar. Orası Türkiye Cumhuriyeti toprakları, orada onu yapacağız. İsteseler de istemeseler de yapacağız. İşte bunu gerçekleştirecek kadro bizim kadro. Eser üretmek diye bir şey yok Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Sivas’tan öteye gidin diyorum gidemezler. Geçenlerde Diyarbakır’a gitti, bir salon toplantısı yapı döndü o kadar. O kadar daha başkasını yapamaz. Bunlar bu" dedi.

GERİP KUTUPLAŞTIRIYORLAR

Dersim katliamı CHP döneminde olduğunu hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda bir açıklamasının olmadığını belirterek, “Duyamazsızınız failler kendileridir. Başbakan olduğum için özür dilerim o dileyemez. “dedi.

Muhalefetin Türkiye’yi büyük ve ufuk çizmek gibi derdinin olmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Sadece korkutuyor, geriyor, kutuplaştırıyorlar. O sayede ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bu CHP’liler millete teden baktı. Bunlarda gurur, kibir var. Aman yarabbi onla ayakta duruyor. Bunlar kaymak takımın partisidir. Masumların, mağdurların, mazlumların değil. Kendilerine oy vermeyenlere hakaret ederler. Ne diyolar bidon kafalı dediler, göbeğini kaşıyan, koyun sürüsü, makarnacı, kömürcü dediler. Yıladır bunu söyleyen CHP kendi seçmenine arkadaşlarına tapış tıpış sandığa gideceksiniz diyor kürsüye de vuruyor ha. Tıpış tıpış gideceksiniz diyor kendi seçmenine koyun muamelesi yapıyor. Kimseye danışmadan istişare etmeden, dayatma bir aday çıkardılar. İşte aday bu, buna oy vereceksiniz dediler. Oy vermeyenlere de, kaba dille tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz diyorlar. Benim CHP’li kardeşim 10 Ağusos’ta bu kaba üsluba sandıkta gereken cevabı verecektir" dedi.

Kongrelerinde bayrak asmayı kendilerine zillet kabul eden bu partinin demokratik parlamenter istem içinde yer alamayacağını ve almaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Biz tek vatan diyoruz. 780 bin kilometre kare vatan toprakları içinde batı neyse doğu da. Güneydoğu da, Kuzey’de Güney’de o ayrım yok" diye konuştu.

PARELEL YAPI BİTECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet içinde devletin olamayacağını işaret ederek, “Son zamanlarında paralel devlet çıktı. Göreceksiniz paralel devleti. Eğer oylarınızla Çankaya çıkarsam bunu biliniz, benim için paralel devlet paralel yapı ile mücadele bitmeyecektir. Ayni karalılıkla devam edecektir. Ayni kararlılıkla. Çünkü bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden, bu yapıyı kesinlikle bitireceğiz bunun lamı cimi yok. Devleti içnde devlet asla olmaz.”dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingin ardındanhalka üzerinde fotoğrafının bulunduğu kaşkol dağıttı. Ardından da Tekirdağ Valiliğine geçerek Vali Ali Yerlikaya'dan ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Erdoğan daha sonra helikopterle İstanbul'a hareket etti.

FOTOĞRAFLI