ERDOĞAN: HER TÜRLÜ KİRLİ OYUNA DİKKAT EDİN
Başbakan Erdoğan, her tür kirli oyun oynanabileceğini ve dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, "Sizlerle beraber olanların içinde ihanet şebekeleri de çıkabilir, bunu da bilin. Şaşabilirsiniz, nasıl oldu bu ya diyebilirsiniz. Tarihte de bunun çok acı örnekleri var. Hiç aldırmayın, yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz. Bugüne kadar bir araya gelmeleri tahayyül dahi edilemeyenler bugün birbirleriyle ittifak halindeler. Siyasette kirli bir ittifak var. Örgütler arasında kirli bir ittifak var. Türkiye içindeki bu kirli ittifak uluslararası efendilerinden aldığı emirle talimatla hareket ederek yapılıyor" dedi.
KİRLİ İTTİFAKI SİZ BOZDUNUZ
Bunu ilk kez yapmadıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "27 Mayıs’ta bunu yaptılar, siz bozdunuz bu oyunu. 12 Eylül’de bunu yaptılar, 28 Şubat'ta bu oyunu yaptılar, siz bozdunuz. 2007’de Cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman yine böyle bir kirli tuzak kurdular onu da siz bozdunuz. 12 Eylül halk oylamasında bu kirli ittifakı yeniden kurdular, karşımıza geçtiler, siz bu kirli ittifakı da bozdunuz. Öyle bir cevap verin ki yeni Türkiye’nin düşmanları korksun. Öyle bir cevap verin ki kirli ittifakçılar korksun. Öyle bir cevap verin ki gençlerin kanından milletin cebindeki alın terinden beslenen faiz lobisi korksun. Milletim oyunu görüyor. Ama milletimin oyunu Allah’ın izniyle onlardan daha büyük. Bize millet yeter Allah yeter. 76 milyon tek yürek olacağız. Onların tuzakları varsa milletimin de bir tuzağı var hele hele hepsinin üzerinde Allah’ımın tuzağı var" diye konuştu.
BU KARDEŞİNİZİ YIPRATMAK İSTEDİLER
Daha sonra Fatsa'ya geçen ve burada kaymakamlık önünde katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Bugün buraya milletimle dertleşmeye geldim. Bu kardeşiniz büyükşehir belediye başkanlığına seçildi. O zamanlar kimse seçileceğime inanmıyorlardı. Ama bilmiyorlardı en büyük güç haktır, en büyük hak millettir. Belirleyici olan sermayedir sandılar, medyadır sandılar. Belediye başkanı seçildim komalara girdiler. O zaman en çok satan ikinci gazete partimize geldi. 'Nasıl görüyorsunuz' dedi. Dedim ki 'Bunu bana niye soruyorsun, tebrik etmeye geldin sandım' dedim. Anavatan Partisi 'şampanya patlatıyor' dedi. Dedim ki 'Yarın ne patlatırlar bilemem ama biz seçimi kazandık' dedim. Neticeler kesinleşince ANAP kapıları kapamış. Sonra 'Bunlar yapamaz ki' dediler, 'tecrübeleri yok ki' dediler. CHP’nin kirli susuz bıraktığı İstanbul’u kurtardık. CHP kirlilik demektir, susuzluk demektir, çöp dağları demektir. İstanbul’u tertemiz yaptık. Biz buyuz. Ne yapacaklarını şaşırdılar, ilk günden beri bize saldırmaya başladılar. Bu kardeşinizi yıpratmak istediler, manşetleriyle, oyunlarıyla geldiler. Allahın izniyle, alnımızı açık olarak görevimizi bıraktık" diye konuştu.
YARGI İÇİNDEKİ KİRLİLERİ TEMİZLESİN
Okuduğu bir şiir nedeniyle cezaevine girdiğini anlatan ve yargıya seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:
"Yargıyı da tanırım, yasamayı da tanırım, yürütmeyi de tanırım. Yasama millet demektir. Yargı geliyor, yürütmeyi tanımam diyor. Birileri kalkıp intikam alacağım diye yürütmeye bir şeyleri dikte ettirmeye kalkarsa, o bunun bedelini er veya geç öder. Yargıya sesleniyorum; yürütmeye bunu söylüyorsunuz siz de içinizdeki kirlileri temizleyin. Siz de öyle pırlanta gibi tertemiz değilsiniz. Bizim de bildiklerimiz var. Buradan sermaye çevrelerine sesleniyorum. Boşuna oynuyorsunuz. Siz kaybedersiniz siz. Medyaya sesleniyorum. Siz kaybedersiniz, siz. Yalanlarla, iftiralarla iktidarı yıpratmaya çalışıyorsunuz. Benim milletim bunun bedelini size ağır ödetir. 30 Mart’ta her şey ortaya çıkacak. 2002 Kasım’da verdiğiniz yetkinin bu seçimde güçlenmesi, bunlara çok önemli bir ders olacaktır."
İTİBAR SUİKASTI YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR
Ülke için çalıştıklarını, kendileri için efendinin millet olduğunu anlatan Erdoğan, "Kardeşlerim kula kulluk olmaz, sadece Allah’a kulluk olur. Kulu kul olanlara prim vermeyin. Hakka kul olanlarla yürüyün. İradesini bir yerlere teslim edenlerden olmayın" dedi. Son günlerde çirkin bir kampanya yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan şöyle dedi:
"Medyayla yürütülen bu karalama kampanyası sadece Ak Parti’ye değil halkadır. Bu tezgahın içi dışı karıştı birbirine. Kökü dışarda. Bu tezgahta maşa olarak kullanılıyorlar. Devlet içine sızmış, devlete paralel olmak isteyenler, itibar suikastı yapmaya çalışıyorlar. Böyle haince, hukuk dışı bir saldırıya bugüne kadar hiç maruz kalmamıştık. Gezide bunu denediler, başarılı olamadılar. Bu tezgahta ahlak yok, kural hiç yok. Bu tezgahın içinde çok kirli bir ittifak var. Yeni Türkiye’yi hazmedemeyen karanlık ittifaklar var. Yıllardır Türkiye’nin değil başkalarının çıkarını düşünen medya var, faiz lobisi var."