BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı mitinginde yaptığı konuşmada 30 Mart'ta kasetler değil, milletin konuşacağını söyledi. Milletin gereken cevabı vereceğini savunan Erdoğan, "Barış kalıcı olursa Türkiye'yi kimse tutamaz. Ekonomiyi kimse tutamaz" dedi.
Ağrı Havalimanı'na eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte gelen Başbakan Erdoğan, Erzurum Caddesi üzerinde dört yol kavşağında toplanan 10 bini aşkın kişiye hitap etmeden önce karanfil attı. 'Başın Ağrı Dağı kadar dik, biz sizi çok sevdik' pankartının dikkat çektiği mitingde Erdoğan 'Aslı ile Kerem'in Ağrı dağını aşarak birbirlerine kavuştuklarını anlattı.
NEVRUZU COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ
Kendilerinin de dağları aştığını, tünel, köprü, viyadükler yaptıklarını, gönüller arasına kardeşlik yolları inşa ettiklerini ve milletle kucaklaştıklarını vurgulayan Erdoğan, Ağrılı kardeşlerinden şimdiye kadar hep destek gördüklerini, 12 yıldır akan kanı gözyaşlarını, ana ve babaların yürek acısını dindirmek, ölümleri durdumak için çırpındıklarını belirtti.
Geçen yıl Nevruz'da Türkiye'de artık kan akmasın, gençler ölmesin, anneler ağlamasın diye dua ettiklerini anımsatan Erdoğan, 2014 Nevruz'unu hep birlikte, kardeşçe büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını ifade etti. Artık kepenklerin kapanmadığını, silah sesleri duyulmadığını, köye, mezraya rahatça gidildiğini kaydeden Erdoğan, evlere huzur geldiğini, sofraların, şehirlerin şenlendiğini, baharın kışa dönmesine, huzurun bozulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Kalabalığa "12 yıl önce devlet Ahmedi Hani'nin kitabını basacak deseler inanır mıydınız?" diye soran ve "Hayır" yanıtı alan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığının kitabı Kürtçe ve Türkçe olarak bastırdığına işaret etti. Tek bayrak ve tek vatandan söz eden Erdoğan, "Kurban olurum" diye kendisine seslenen bir vatandaşa, "Ben de sana kurban olurum" diye karşılık verdi.
Milli birlik ve beraberliği asla böldürmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, bazı güçlerin Oslo sürecini sabote etmek istediklerini, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle çözüm sürecini ortadan kaldırmak istediklerini savundu. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
BU MİLLETİN BİR KURUŞUNU YEDİRMEDİK
"Barış kalıcı olursa Türkiye'yi kimse tutamaz. Ekonomiyi kimse tutamaz. Kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bunu istemediler. Onun için 17- 25 Aralık'ta hükumeti devirip süreci bitirmek istediler. Biz dik durduk bu saldırı karşısında. Ne diyorlar: Yolsuzluk ve rüşvet. En büyük yolsuzluk milli irade hırsızlığıdır. Bize iftira atanlar milli iradeyi çalarak yolsuz ve hırsızlığın en büyüğünü yapmak istediler. Biz bu milletin bir kuruşunu yedirmedik, yedirmeyiz. Şimdi çıkmış CHP'nin genel başkanı bizim için 'Menederes'in adını ağınıza almaya hakkınız yoktur' diyor. İşte yüzsüzlük budur. Ağrı'da bu zatı konuşmaya gerek yok. Ağrı'nın yerini haritada gösteremezler."
Menderes'e ağır iftiralar atan, 27 Mayıs darbesini alkışlayan, idam edilmesine seyirci kalanın CHP olduğuna dikkati çeken Erdoğan, yolda gelirken bir gencin son günlerde 17 aracın yakıldığını söylediğini duyurdu. Bunu yapanlara sandıkta yanıt verilmesini isteyen Erdoğan çıkılan bu yolda yürüyüşün komplo, montaj ve dublajlarla durdurulamayacağını savundu. BDP'nin tamamen ideolojik bir siyaset yaptığını ileri süren Erdoğan, Diyarbakır'da belediyecilik adına hiçbir şey yapılmadığını iddia etti.
30 MART'TA KASETLER DEĞİL MİLLET KONUŞACAK
Erdoğan, "Şimdi çıkmış Pensilvanya'dan mesaj atıyor. Pensilvanya'nın burada da uzantıları var mı? Yok dimi güzel? SMS atıyorlar 'AK Partiye oy vermeyin. Kime verirseniz verin' Fakat unutmayın yalancının mumu yatsıya kadar. Ama bunun ki yatsıya kadar yanmadı, erken söndü. CHP ve MHP'yi de kötü aldattı. Genel başkanlarına 'Elimizde dosya kaset montaj var. Ekonomiyi batıracağız. Çözüm sürecini durduracağız' dediler. Üç kafadar yola çıktılar ama yolu şaşırdılar. Kasetlerin hepsi fos, korsan çıktı. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Elinizde ne varsa koyun ortaya dedik. Çekinmiyoruz bir şeyden. Abdestinden şüphesi olmayının namazından şüphesi olmaz. 30 Mart'ta kasetler değil, milet konuşacak millet. Benim miletimde gereken cevabı verecek" diye konuştu.
"KIZLARIM BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN OKUYAMADI"
'Ağrı seninle gurur duyuyor' sloganlarının atıldığı alanda Erdoğan, Ağrı'ya siyasi hayatı boyunca şimdiye kadar 24 kez geldiğini, her mitingde tarihi bir coşku yaşandığını belirtti. Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dizelerini okuyan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Daima millet daima hizmet. Bunlar bize az mı çektirdiler. Benim imam hatip'e giden yavrularım. 4 yavrumun 4'ü de imam hatip'ten mezun. Kızlarım başörtüsünden dolayı Türkiye'de üniversite okuyamadı. Yurt dışına gönderdik. Ben yabancı devlet adamlarına 'Kızım başörtüsü yüzünden burada üniversitede okuyamadı' deyince şaşırıyorlardı. Ama Pensilvanya 'Başınızı açın öyle okuyun diyor' Sabrettik, sabrettik, sabrettik. Ne oldu sabreden Elhamdulillah zafere ulaştı. Daha iyisi olacak başı açık başı kapalı sorunumuz var mı? Bak yan yana. Şimdi İmam Hatip mezunları meslek lisesi mezunları kat sayı diye bir zulüm var mı? Herkes istediği üniversiteye gidiyor. CHP, MHP, BDP ile bu iş olmaz. Sakın bu oyuna gelmeyelim. Bu oyunu bozalım."

NÖ(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)