Hakime TORUN / ANKARA () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Çıkmış bizi Pınarhisar ile hapisle tehdit ediyor. Sen bizi kendin gibi şantaja tehdide boyun eğecek mi sandın? Biz Pınarhisar'a neden gittik? Biz bu yola ülke için bayrak için ölmeye çıktık. Değil hapis, ey Bahçeli senin ölüm tehditlerine bile biz boyun eğmez pabuç bırakmayız" dedi. Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşananlara duyarsız kalamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Mısır'da kardeşlerimizi katledilirken, görmezden gelemeyiz. Suriye'de insanlık ölürken hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Ya elimizle müdahale ederiz. Ya da dilimizle müdahale ederiz. Bunların hiç birisini yapamıyorsak o zaman buğzederiz" dedi.

Komşu ülkelerdeki iç çatışmalar nedeniyle her Ramazan ayının buruk geçtiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Şüphesiz Rabbim sonsuz bir kudret sahibidir. 'Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur' diyor ya şair. Kul da gerçekten samimi olarak isterse, şerler hayırlara tahvil edilir. Acılar hüzünler huzura dönüşebilir. Onun için hep birlikte dua edeceğiz. Çatışmaların ülkemize sirayet etmesine biz asla izin vermeyiz. Bizim kendi gündemimiz var. Türkiye'yi barış ve istikrara ulaştırma mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"YA ELİMİZLE YA DA DİLİMİZLE MÜDAHALE EDERİZ YA DA BUĞZEDERİZ"

Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşananlara duyarsız kalamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Mısır'da kardeşlerimizi katledilirken, görmezden gelemeyiz. Suriye'de insanlık ölürken hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Ya elimizle müdahale ederiz. Ya da dilimizle müdahale ederiz. Bunların hiç birisini yapamıyorsak o zaman buğzederiz. (Kin beslemek, nefret etmek) Suriye'de Irak'ta Türkmen kardeşlerimiz tehdit edilirken bana ne deyip tehditlere sırtımızı dönemeyiz. Başlatılan insani yardımlar çerçevesinde, bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisini, 10 bin battaniye, 12 bin 500 kişilik çadır ile 218 bin değişik ilaç bölgeye ulaştırıldı. AFAD, TİKA ve Kızılay ekibi, Türkmen kardeşlerimize, sivil halka dağıtıyor" ifadelerine yer verdi.

"CHP, MHP TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZLE İLGİLİ DURUMU ZORLAŞTIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR"

CHP ve MHP'yi sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Alıkonulan 80 vatandaşımızın, gerek Türkmen kardeşlerimizin can güvenliğini tehdit edecek her türlü girişimden de hassasiyetle sakınıyoruz. Hem CHP hem MHP şu anda bölgedeki durumu, alıkonulan Türkmen kardeşlerimizle ilgili durumu zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İç siyaset uğruna, hem alıkonulan vatandaşlarımızı, hem de Türkmenleri zora sokacak son derece sorumsuz bir tavır içindeler" açıklamasında bulundu.

"İŞTE BU KANLI, ALÇAKÇA BİR SİYASETTİR"

Başbakan Erdoğan, "Bizim IŞİD'e karşı kışkırtıcı bir üslupla konuşmamız için baskı yapıyor. Acaba neden? Yangının üzerine körükle gitmemizi bekliyorlar. İşte bu kanlı, alçakça bir siyasettir. 80 vatandaşımız bir örgütün elinde alıkonulmuş haldeler. CHP de MHP de son derece çaresiz bir haldeler. İkisinin de kafası çok karışık. İlke, sınır, fikir kalmadı. Musul'da Allah korusun vatandaşlarımızın başına bir şey gelsin de hükümeti eleştirelim diyecek kadar akıldan vicdandan yoksun bir hale geldiler" dedi.

"ÖVÜNDÜKLERİ PARTİYİ 4 YIL İÇİNDE ÂDETA PAÇAVRAYA ÇEVİRDİ"

Başbakan Erdoğan, "Devlet Bahçeli, MHP'yi aldı. CHP'nin yedeği, Pensilvanya'nın oyuncağı marjinal sol örgütlerin affedersiniz maymunu haline getirdi. Övündükleri partiyi 4 yıl içinde âdeta paçavraya çevirdi. CHP'nin de MHP'nin de bu iki genel başkandan önce en azından bir kimliği bir ağırlığı vardı" dedi.

"CHP SİLİVRİ'DE AFFEDERSİNİZ SÖVMENİN DIŞINDA HER ŞEYİ ONLARA SÖYLÜYORDU"

Başbakan Erdoğan, "CHP de MHP de kimliksiz ilkesiz fırsatçı partilere dönüştü. Şu hale bak. CHP genel müdürü çıkmış AYM'yi övüyor. Ama kısa bir süre önce de Silivri'de affedersiniz sövmenin dışında her şeyi onlara söylüyordu. Meclis'te biz bu yasayı çıkarmak için verdiğimiz mücadelede bunlar salonda söylenmedik şey bırakmadılar. Biz bunlara rağmen hep 330'u yakalamanın mücadelesini verdik. Onunla da kalmadık ülkeyi dağ taş demeden dolaştık sonra milletimiz yetkiyi verdi, evet dedi ve bu yasayı çıkardık. Gerçi CHP genel başkanı sandığı bulamayıp hayır diyemedi. Balyoz ve Ergenekon davasından dolayı Pensilvanya'ya söylemedikleri kalmamıştı şimdi Pensilvanya yargısını savunuyorlar. Bir ipte bu kadar cambaz oynamaz. Bakın kafa üstü çakılacaklar" diye konuştu.

"MHP'Yİ ALTIN TEPSİ ÜZERİNDE ŞANTAJ ÇETELERİNE TESLİM ETTİN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bahçeli çıkıyor her hafta hakaret ediyor. Yılların MHP'sini aldın, CHP'nin oyuncağı haline getirdin. Yılların MHP'sini aldın, marjinal sol örgütlerin kuklası haline getirdin. Yılların MHP'sini aldın, Pensilvanya şantaj çetesinin mahkumu haline getirdin. MHP'nin, iradesini, ilklerini, siyasetini aldın altın tepsi üzerinde şantaj çetelerine teslim ettin" dedi.

"BAHÇELİ SENİN ÖLÜM TEHDİTLERİNE BİLE BİZ BOYUN EĞMEZ PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Başbakan Erdoğan, "Çıkmış bizi Pınarhisar ile hapisle tehdit ediyor. Sen bizi kendin gibi şantaja tehdide boyun eğecek mi sandın? Biz Pınarhisar'a neden gittik? Tekrar etmekte fayda var. Talim Terbiye Yüksek Kurulu'nun tüm okullara tavsiye ettiği "minareler süngü kubbeler miğfer camiler kışlamız müminler asker" ve bununla bizi yargıladılar. Sağ olsun daha sonra Pınarhisar'da bizi misafir ettiler. Şimdi bir başka yerde misafir ederler. Yeter ki hak için verdiğimiz bu mücadele yolunda olsun. Sen düşün Bahçeli, bu millet, size, 5 yıllığına yetki vermişti ama 3,5 yılda gittiniz. Gölcük depreminin Düzce depreminin altında kaldınız. Vatandaş daktiloları filan Başbakanlığın önünde atıyordu. Biz ihtiyacımız olan ürünleri bulamaz hale gelmiştik. Petrolü alamaz hale gelmiştik. Siz bize böyle bir Türkiye teslim ettiniz. Biz bu yola ülke için bayrak için ölmeye çıktık. Değil hapis, ey Bahçeli senin ölüm tehditlerine bile biz boyun eğmez pabuç bırakmayız" açıklamasında bulundu.