TÜNELDE İNCELEME
Başbakan Erdoğan ve Bakan Binali Yıldırım, aday açıklamasının ardından halen inşaatı devam eden Konak’ı Yeşildere’ye bağlayacak Konak Tünelleri’nin Yeşildere şantiyesinde inceleme yaptı. Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan’a harita üzerinden projeyle ilgili bilgi verdi, "Tünel bittiğinde Konak’tan gelenler Karşıyaka, Bornova, Buca’ya kolaylıkla ulaşacak" dedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra işçilerle sohbet edip, fotoğraf çektirdi.
SICAĞI SICAĞINA KOCAOĞLU DEĞERLENDİRMESİ
Gazetecilerin, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’nun da yeniden aday olduğunu hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Benim adayım daha önemli. Adayımızdan daha güçlü olduğunu düşünmüyorum. Konuya hakim olmak konusunda, uluslararası bazda deneyimi, tecrübesi ile bizim adayımız ön planda. İnanıyorum ki İzmir’in en ideal adayıdır, adayımız. Bu iş bizim işimiz. Meslek oyarak bizim işimiz. Ve bakamınız zaten altyapı, üstyapı konularında çok uzman bir arkadaşımız. Eğer İzmir halkı böyle bir tercih ortaya koyarsa İzmir halkıyla Binali Yıldırım kardeşimiz bütünleşmek suretiyle İzmir bugüne kadar görmediği hizmeti görecektir."
İSTEMİYEREK Mİ ADAY OLDU?
Başbakan Edoğan, basın mensuplarının Binali Yıldırım’ın istemeyerek aday olduğu yolundaki söylentileri hatırlatması üzerine Binali Yıldırım’a bakarak gülümsedi, ardından da "Böyle bir durum gözüküyor mu?" diye karşılık verdi.
Başbakan Erdoğan saat 18.00 sıralarında uçakla İstanbul'a haraket etti.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, ()