VOLEYBOL OYNADI
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü voleybol takımı ile voleybol oynadı. Yıldırım, “Nefes nefese kaldık. Küçükken hayatımız spordu yürüyerek en az 5 kilometre gezerdik. Tarlalara giderdik babamızın yanına. Daha sonra öğrencilik yıllarında İstanbul’da yürüyüş yapardım ama artık görüyorsunuz kondisyon zayıf” dedi.
Binali Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine yapılacak stadyumlar ile Karşıyaka Spor Kulübu ve Göztepe Spor Kulübu’nün en önemli olan stat sorununun çözüleceğini belirterek, “1- 1.5 yıl içinde iki takımın da en önemli sorunu stat sorunu çözülmüş olacak” dedi.
“PANOLARDA OTOBÜSLERDE REKLAM ALABİLDİĞİNE”
Yıldırım, basın mensuplarının rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Koruma ordusuyla dolaşıyor, hala bakan gibi talimatlar veriyor” yönündeki eleştirisine şöyle yanıtladı:
“Şaşaalı tantanalı hayatımız hiç olmadı. 11 yıl boyunca hep halkın arasında olduk. Bugün de halkın arasındayız. Bize sempati gösteren sevenler, dolaşırken yanımıza katılıyor. Onlara 'gelmeyin yanımızda ne işiniz var’ diyemeyiz. Valiliğin bize verdiği iki tane koruma var. İşimize karışmazlar sadece arka planda izlerler. Ben bakan değilim. Aday olduktan sonra bakanlıktan ayrıldım. Hiçbir zaman bakanlık gücümü başkanlık yarışında kullanmak gibi bir durumda karşı karşıya kalmamak için böyle bir karar verdim. Belediye başkanı belediye başkanıdır. Aynı koltuk için görevi devam etmekte olduğu halde yarışmaktadır. İzmirli karar versin kimin ne konumda olduğuna. Belediyenin panolarında otobüslerinde kamu mekanlarında reklamlar ilanlar alabildiğince devam ediyor. Bunların İzmir Büyükşehir Belediyesi adına yapıldığı söyleniyor ama seçim atmosferi içinde bunun ne kadar doğru olduğunun da ben takdirini İzmirli hemşehrilerime bırakıyorum.”
“MERKEZ BANKASI DOĞRU OLAN İŞİ YAPTI”
Binali Yıldırım, basın mensuplarının Merkez Bankası’nın faizleri yükseltmesinin ekonomiye etkilerini sorması üzerine, "Merkez Bankası doğru olan işi yaptı ama genel anlamda faizlerin yüksek olması arzu ettiğimiz bir şey değil. Bunun geçici bir tedbir olduğunu düşünüyorum. Kurlar beklenen düzeye geldiğinde faizler azalmaya devam edecek” dedi.
“NE YAŞANIRSA YAŞANSIN İZMİR’DE ÇOK İYİ SONUÇ ALACAĞIZ”
Binali Yıldırım, basın mensuplarının liman operasyonun ardından AK Parti’nin yerel seçimde işinin çok zor olacağı yönündeki iddiaları sorması üzerine “Seçim her zaman zordur. Bir olaya bağlı olarak 'zorlaştı kolaylaştı’ demek doğru bir şey değildir. Biz defalarca seçime girdik her seçimi önemseriz. Onun için biz seçimlerde çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bunu İzmir’de kampanya sürecinde hemşehrilerimizin bize gösterdiği ilgiden görüyoruz. Ne yaşanırsa yaşansın biz İzmir’de çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz.”
“HER KÖYE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”
Yıldırım, bir basın mensubunun '2012 yılında Urla Köyleri Kalkındırma Projesi kapsamında 15 köy için 550 bin liralık bir bütçe ayrıldı fakat özel bir bütçe ile Başbakan’ın villasının da bulunduğu Zeytineli Köyü’nün yedi kilometrelik yolu için 238 bin lira özel bütçe çıkarıldı. 15 köy için 550 bin lira ödenek verilirken bir köyün yedi kilometrelik yolu için 238 bin lira özel bütçe çıkarılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Bu konuyla ilgili bilgim yok. Değerlendirme yapmam sözkonusu değil. Biz tüm köylere hizmet götürüyoruz. İster bir köy olsun ister o köyde bir kişi yaşasın. Bu ülkenin bayrağının dalgalandığı her yere hizmet götürmek bizim görevimizdir. Hizmette ayrımcılık olmaz. Bizim partimize oy veriyor hizmet götürelim bizim partimize oy vermiyor hizmet götürmeyelim anlayışı bizim siyaset anlayışımız değil.”

ED(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)