CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın avukatı Şenal Sarıhan, "Biz yüzde yüz bir tahliye beklentisi içerisindeyiz. Kendisi de doğal olarak böyle bir beklentinin içinde. Umarım hukuki bir karar olacak. Bu kapı açılacak ve biz Balbay'ı kucaklayacağız" dedi.

Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mustafa Balbay'ı ziyaret eden avukat Şenal Sarıhan, ziyarete ilişkin şöyle konuştu: "Tutuklu olan biri doğal olarak öncelikle özgürlüğü bekliyor. Balbay şimdi onun eşiğinde. AYM'nin 5 gün önce verdiği bir kararın hala uygulanmaması ilginç bir durum. Altı çizilmesi gereken bir durum. Bir insan 3 yılı, 5 yılı bazen kolay geçirebilir cezaevinde. Ama beklemeye başladığınız zaman 5 gün, adete 5 yıla denk gelir. Sayın Balbay da bu şekilde düşünüyor."

"YÜZDE YÜZ TAHLİYE BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYİZ"

Şenal Sarıhan, "Biz yüzde yüz bir tahliye beklentisi içerisindeyiz. Kendisi de doğal olarak böyle bir beklentinin içinde. Ama her zaman ki onurlu duruşu ile şunu söylüyor; 'Anayasa Mahkemesi benim tutukluluk süremin uzun ve haksız olduğuna karar vermiştir. Bu karar önem teşkil etmektedir. Benimle ilgili ya da sadece milletvekilleri ile ilgili bu yargılamaların adil olmadığı yönündeki kararı yeterli görmüyorum. Bu süreçteki yargılamaların tümünde adaletsizlik vardır. Tümünün altı doldurulmuş değildir. Bu sebeple ben herkesin hak kazanabileceği kararları bekliyorum' diyor." dedi. Şenal Sarıhan, Balbay'ın özlemlerine ilişkin şöyle konuştu: "Balbay, ben en çok halkla buluştuğum toplantı salonlarını özledim. Kalemimi ,yazmayı, Cumhuriyet bürosunu özledim" dedi.

"CAM BARDAKLARIN KIRILMASI GEREKİYOR"

Şenal Sarıhan, "Adli tutuklular cezaevinden çıkarken çay bardağı veya başka bir cam bardağı kırarlar. Ona bunu anlattım. Ona dedim ki cam bardakların kırılması gerekiyor. Çıkarken bir cam bardağın varsa onu kır dedim. Ama dönem plastik dönemi olduğu için kırıp kıramayacağını bilemiyorum. Umarım hukuki bir karar olacak. Bu kapı açılacak ve biz Balbay'ı kucaklayacağız" diye konuştu.

Cezaevinde Balbay ile görüşen Bekir Ödemiş ise görüşmenin iyi geçtiğini söyleyerek Balbay'ın tahliye olmasını beklediklerini ifade etti. (ÜK)