AYDIN’ın Nazilli İlçesi’nde partisinin düzenlediği 'Demokrasi Mitingi'ne katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Ak Parti Hükümeti’ne yüklendi. Balbay, “Bu iktidar tape taklak olmuştur” dedi.
İstasyon Meydanı’ndaki mitingte konuşmasına Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut’a oy isteyerek başlayan Balbay, AK Parti Hükümeti’ne ağır eleştirilerde bulundu. AK Parti Hükümeti’nin toplumu ayrıştıran bir politika izlediğine vurgu yapan Balbay, şunları söyledi:
“Hükümetin toplumu nasıl ayrıştırdığını anlatacağım. Geçenlerde Ankara’da bir kuruma alınacak 2 kişiye mülakatta 'Sadece iki kişiyi alabilecek bir sandalda bulunuyorsun. Selden etkilenecek olan karşı kıyıda Mustafa Kemal Atatürk, diğer kıyıda Hz. Muhammet efendimiz bulunuyor. Sandala kimi alırsın?' diye soruyorlar. Mülakattaki 2 kişiden biri “Her ikisini de sandala alırım kendim de sele atlarım' diyor. Bu iktidar toplumun ortak paydalarını ayrıştırma konusu yapabilecek kadar şuurdan yoksun. Bir görevi din hakkında yanlış bilinenleri açıklamak olan Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez de iktidara karşı ters düşen ya da yanlış olanlar hakkında konuşuyor. Haram yemek, tüyü bitmemiş çocuğun hakkını yemek, yolsuzluk yapmak günah değil mi? O önemli makamda oturan Diyanet İşleri Başkanı değil siyaset işleri başkanıdır. Maalesef bu en önemli kurumu bile tartışmalı hale getirmiştir. Maliye bakanının adı 'Malı ye bakanı', ulaştırma bakanının adı da 'Üleştirme bakanı', enerji bakanının adı 'Enerjide tatlı kıyaklar bakanı', bakanlar kurulunun adı da 'Başbakana bakanlar kurulu' olmuştur. Bu iktidar tape taklak olmuştur.”
Mustafa Balbay Nazilli mitinginin ardından İzmir’in Ödemiş İlçesi’ne gitti.

MG(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)