Utku BOLULU/İZMİR, () - CHP İzmir Milletvekili gazeteci- yazar Mustafa Balbay, Anadolu’da eskiden, 'Ülkeyi yöneten bir parti var, muhalefet sesini çok çıkarmasın' diyen kesimlerin artık 'Ülkeyi yönetecek başka parti yok mu?' diye sorduğunu söyledi. Balbay “Yerine CHP’nin gelmesi gerektiğini biz çalışarak sağlayacağız. Yerel seçimler ilk adım olacak” dedi.
CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Rıza Türmen ve Mustafa Moroğlu CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ın seçim çalışmalarına katıldı. CHP İlçe Başkanı Nilüfer Akyüz ve meclis üyesi adaylarıyla sabah kahvaltısında buluşan Balbay, yaptığı konuşmada Anadolu’da önceki dönemlerden daha farklı coşku olduğunu söyledi. Balbay “Parti kadrolarının, daha geniş bir kesimi kucakladığına, önce yerel iktidarı 15 ay sonra genel iktidarı alacağımıza yönelik hedef ortaklığı oluştu. Sorumluluk İzmir’de. İnsanlar ‘İzmir’i yüzde kaçla alırız’ diye soruyorlar. Yerel seçimlerde yüksek oylu mesaj diğer kentlere özgüven getirecek. Üç seçimlik maratondayız. Yerel seçimde alınacak iyi sonuç önemli bir başlangıç olacak. Yerel seçimlerin ardından Türkiye’de iktidarı isteyeceğiz” dedi.
BİR İLÇEYİ BİLE KAYBETSEK BAŞARISIZLIK OLACAK
Türkiye’nin önündeki yerel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sürecini atletizmdeki üç adım atlamaya benzeten Balbay “İlk hamle iyi gelirse, üçünü de iyi götürürsünüz. Yerel seçim sonraki iki seçimi mutlaka etkileyecek. Ankara’da herkesin gözü İzmir’de. İlçelerde 30’dan 29’unda iktidarız. Birini bile kaybetsek başarısız görünecek. Bizim kadrolar istedikçe bu iş olacak. Kendi kadrolarımız bunlara inanmazsa etrafımızdaki insanları inandırmamız çok zor. Anadolu’da 'bu ülkeyi yönetecek başka parti yok mu ?’ sorusu soruluyor. CHP nerede diye henüz sorulmuyor? Bunu paylaşmak isterim. Geçmişte bu insanlar 'u ülkeyi yöneten bir parti var. Muhalefet çok ses çıkarmasın’ diyordu. Şimdi ise yönetecek başka parti arayışındalar. Bunun yerine 'CHP gelsin’ anlayışı henüz oturmadı. Bunu biz yaratacağız, biz sağlayacağız. İlk halkası da yerel yönetimler seçimleri olacak. Seçimlerin en önemli halkası da İzmir’dir Son 15 günü iyi değerlendirelim. Toplumsal algının etkisi 3 ay olduğuna dair bilimsel çalışmalar var. Ankara’da iktidar partisi 'son 15-20 güne nasıl girerim’ diye ayrıca çalışmış. Benim önerim, biz son haftaya sadece yerel seçimler kazanmak üzere gitmediğimizi, ülkenin yönetimini devralacak ilk adımı atmak için gittiğimizi paylaşalım” dedi.
İKTİDAR DIŞINDAKİ HER YER BİZE DAR
Balbay, cezaevinde kendisini ziyaret eden ve durumu nasıl gördüğünü soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bizim için asıl olan iktidardır, onun dışındaki her yer bize dardır” yanıtı verdiğini söyledi. Artık iyi muhalefet değil iktidar olacaklarına inandıklarını belirten Balbay, hedefin önce yerelde, sona genel seçimde iktidar olduğunu belirtti.

UB(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)