Tolga YILDIRIM- Süleyman EKİN/ANTALYA, () - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 eski bakan hakkında fezlekelerle ilgili "Tüm Türkiye’nin bildiği yolsuzlukları mecliste açıklamadılar, yuttunuz mu? Onlar alemi sersem, milleti kör sanıyor ama cevabı sandıkta alacaklar” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Balbay, 30 Mart seçim çalışmaları kapsamında Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’ndeki Bayındır Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Balbay, beraberindeki Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ile vatandaşları selamladı.
HEDEF AÇIKLADI
Parkta vatandaşlara seslenen Balbay, kendisini karşılayan partililerin sevgisini, coşkusunu görünce 50 yıl da hapis yatabileceğini söyledi. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimde büyük kentler başta olmak üzere başarı elde etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Balbay, hedeflerinin genel seçimde de Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan, CHP’yi de iktidar yapmak olduğunu belirtti. Cezaevinden tahliye olduktan sonraki süreci milat olarak nitelendiren Balbay, milattan sonra Antalya’da vatandaşlara üç kez seslendiğini anlattı. 30 Mart’tan sonra yeniden başkan seçilen Akaydın’ı ziyaret ederek zafer yürüyüşü yapmak istediğini dile getiren Balbay, Antalya’da partisinin oyunun yüzde 70 olduğunu aktardı.
101 GÜNDE 35 ŞEHİR
Balbay, cezaevinde kaldığı süreçte sevenlerinin gözyaşı döktüğünü belirterek, “Bundan sonraki gözyaşlarımız zafer gözyaşları olacak. Özgürlüğün ve iktidar coşkusunun, zaferin gözyaşı olacak” dedi. Balbay, tahliye olduktan sonra özgürlüğünün 101’inci gününde 35 sehir dolaştığını ve 255 kez vatandaşlara seslendiğini anlattı. Vatandaşların vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle halen tutuklu olanların bulunduğunu söyleyen Balbay, “Hapiste yatan tüm yurtseverler serbest kaldığı zaman ben kendimi özgür hissedeceğim. Balyoz davasında yurtseverler, Gezi davasında yatan gençler mecliste olması gereken Engin Alan da burada yürümedikçe biz kendimizi özgür hissetmeyeceğiz” diye konuştu.
“CEVABI SANDIKTA ALACAKLAR”
Balbay, 4 eski bakan hakkında yolsuzluk iddiasını içeren fezleke hakkında şöyle konuştu:
“Biz dün akşam mecliste sizlerin hakkını, cebinizden çıkan vergilerinizle oluşmuş, bankalarımızın, hazinemizin parasını nereye gittiğini sormak için tartışma başlatmak istedik. Fezlekelerin tartışılmasını istedik. Tüm Türkiye’nin bildiği yolsuzlukları mecliste açıklamadılar yuttunuz mu? Onlar alemi sersem milleti kör sanıyor ama cevabı sandıkta alacaklar.”
“İNANCIMIZ CÜZDANDA DEĞİL”
Balbay daha sonra Giritli Evi ve Müzesi’nin bulunduğu parkta partililere seslendi. Vatandaşları ‘Merhaba Özgürlük’ diye selamlayan Balbay, Ankara’da zaman zaman dışişleri ve maliyede sınavlar yapıldığını, yakın geçmişte düzenlenen bu sınavlardan birinde de şöyle bir soru yöneltildiğini anlattı:
“Çok çetin bir ırmakta sadece iki kişilik sandalda yolculuk ediyorsunuz, az sonra okyanusa açılacaksın. Kaybolabilirsin ama sandalı iyi yönetirsen kıyıya yaklaşıp gemiye ulaşabilirsin. Irmağın bir kenarında Atatürk öteki kenarında Hz Muhammed var. Sandal iki kişilik sadece bir kişiyi alabilirsin, kimi alırsın? Bizim dinimiz inancımız herkesin vicdanındadır, cüzdanda değil. Burada öyle bir tablo yaratıyorlar ki. Böyle bir soruyla insanları ikilemde bırakıp ne cevap verecek onu ölçmeye çalışıyorlar. Bizim gencimiz de 'İkisini sandala alır ben atlarım' cevabını verdi.”
AKAYDIN: SUÇU VAR YALANCILIK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise seçim çalışmaları kapsamında gezdiği Antalya’nın ilçelerinde coşkuyla karşılandığını belirterek, seçimde Antalya’da tarih yazacaklarını söyledi. Partililerin ‘Hırsız Erdoğan’ diye slogan atması üzerine Akaydın, şunları söyledi:
“Sevgili Başbakan’a hırsız demiyorum siz deyin. Onun hırsızlık kadar önemli suçu var yalancılık. Çok güzel yalan söylüyor. Geçen cumartesi geldi. Meydanlarda sıklıkla sataştığı adamlardan biri olarak bana ‘bu nasıl doktor’ dedi. Ben de diyorum ki, benim diplomamı Hacettepe Tıp Fakültesi verdi. Ölene kadar geçerli. Senin diplomanı halk verdi. Halk bu seçimde diplomanı almak üzere. Biz doktorlara ölüme yakın hastanın yakınları sorarlar ‘ne yedilerim’. Biz de ‘ne yerse yesin’ diyoruz. Tayyip ne derse desin seçim bizim elimizde.”

TY(HA/SSA) (FOTOĞRAFLI)