KEŞAN'DA TEMEL ATI, AÇILIŞ YAPTI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi’ndeki temaslarının ardından Keşan İlçesi'ne geçti. Bakan Müezzinoğlu, burada Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler bahçesindeki Hakkı Yörük Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nun temel atma törenine katıldı.
Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgede sağlığın merkezi olacağını belirterek, "Türkiye, bölgede sağlığın merkezi olacaktır. Türkiye, sağlık turizmindeki önemli dinamiklerini önümüzdeki 5 yılda güçlü bir şekilde yaklaşık 1 milyarlık nüfusa sunabilecek alt yapıyı oluşturdu ve bunun dinamiklerini 2014 yılından itibaren çok güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır. Cumartesi günü 4 günlük uluslararası bir sağlık sempozyumuna katıldım. 31 ülkeden yabancı katılımcılar vardı. Türkiye bu anlamda tıbbi birikimleriyle, teknolojik alt yapısıyla, tecrübesiyle dünya standartlarını yakalamış bir ülkedir. Bunu artık dünyaya sunabilme süreçlerini yönetme arifesindeyiz" dedi.
YUNANLAR TÜRKÇE ÖĞRENİYOR
10 Kasım'da Selanik'e gittiklerini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mustafa Kemal Atatürk'ü anma merasiminden sonra Selanik Tabip Odası Başkanı ve yönetimi benimle görüşmek istediler. Yunanistan'da 7 bin civarında işsiz uzman hekimin iş aradığını, Türkiye'de bu anlamda ihtiyaç olduğunu, bizim beyan ettiğimizi, bu hekimlerden nasıl bir iletişimle istifade edebileceğimizi bizimle paylaşmak istediler. Yaklaşık bin civarında Yunanlı hekimin Türkçe kursuna gittiğini, 3 bin civarında insanın ise Türkçe kursuna gittiğini ve Türkçe kursuna öğretmenler bulunamadığını başkonsolosumuz ifade etti. Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi ve Selanik Üniversitesi'ni irtibatlandırarak inşallah daha çok Yunanlının Türkçe öğrenerek, Türkiye'de hizmet vermelerini sağlayacağız. İşte o zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği ve bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesine erişeceğiz."
Törende, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve yüksekokulu yaptıran iş adamı Ahmet Yörük birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler butona basarak okulun temelini attı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Kerami Mercan 112 Acil Yardım İstasyonu’nun açılış törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, açılışın ardından karayoluyla İstanbul’a hareket etti.