Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, ()- DENİZLİ'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gece yarısı doğup büyüdüğü yer olan Tavas'ın Pınarlar Mahallesi'nde hemşehrileriyle sohbet etti. Pınarlar Mahallesi'nde meydanda köylüleriyle sohbet edip geçmiş günleri yad eden Zeybekci, "Bir zamanlar bu memleketin IMF'den gönderilen memurları, Dünya Bankası'ndan gönderilen Ekonomi Bakanları vardı. Artık Ekonomi Bakanı kim var? Uzunpınarlı Güllen Şükrü'nün oğlu Nihat var" diye konuştu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dün akşam AK Parti İl Başkanlığı'nın Deda Düğün Salonu'nda düzenlenen Vefa İftarı'na katıldıktan sonra memleketi Tavas'a gitti. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'la birlikte doğup büyüdüğü Tavas'ın Pınarlar Mahallesi'ne giden Zeybekci, gece yarısı saat 24.00'de mahalle meydanında hemşehrileriyle sohbet etti. Ziyarete Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci de katıldı.
Büyükşehir olmadan önce belde olan Pınarlar Mahallesi'nde çocukluğu ve gençliği geçen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, köyünün her metresinde adımı ve hatırası olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:
"Bilenler bilir, beni beygirle çift sürerken görenleriniz vardır. Orakla ekin biçmesini de biliriz. Tabi biz biraz şanslı nesiliz, en ilkelinden en teknolojik makinelere kadar hepsini gördük. Kışları köylüler sabah erkenden pazara giderken biz arkada minibüsün merdiveninden tutarak giderdik. Ellerimiz merdivene soğuktan yapışır, çatlardı. Onun için buranın her metresini, her santimini biliriz. Bazı günler tasarruf yapardık araba yerine Tavas'tan eve yaya gelirdik."
Türkiye'nin durumunun iyiye gittiğini belirten ve kendisini Uzunpınarlı Güllen Şükrü'nün oğlu Nihat olarak tanımlayan Zeybekci, "Hiç merak etmeyin memleketimiz birilerinin istediği gibi namerde muhtaç olmuyor. Memleketimizin ihracatı beklentilerin üstünde artıyor. Sizin köyünüzün o Nihat'ı bundan 4 ay önce, Türkiye ile ilgili büyüme rakamlarını aşağıya revize eden Standard & Poor's, IMF ve OECD'ye 'Yılın ortası geldiği zaman tıpış tıpış o beklentileri yukarı çevireceksiniz' dedi. Dediğim gibi de beklentiler yukarı doğru çevrildi. Bir zamanlar bu memleketin IMF'den gönderilen memurları, Dünya Bankası'ndan gönderilen Ekonomi Bakanları vardı. Artık Ekonomi Bakanı kim var? Uzunpınarlı Güllen Şükrü'nün oğlu Nihat var. Artık bu memleketin menfaatlerine kimse göz dikemez" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çevredekilerle birlikte çay içen Ekonomi Bakanı Zeybekci, mahalle halkının sorunlarını dinleyerek çözülmesi talimatını verdi.

FOTOĞRAFLI