Mesut MADAN- Mehmet ERÇAKIR/BURDUR, ISPARTA, () -  EKONOMİ Bakanı Suriye'nin sınır ihlali yapması halinde uçaklarının uyarı dahi yapmadan vurulacağının çok önceden duyurulduğunu belirterek, "Türkiye nefsi müdafaa pozisyonundadır. Savaş ihtimalini asla görmüyorum. Türkiye'yi savaşın içine çekmek veya Türkiye'ye saldırı olmasını ihtimal dahilinde görmüyoruz" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Burdur'un Yeşilova ve Kemer ilçeleri ziyaretlerinin ardından Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BUTSO) düzenlenen öğle yemeğinde işadamlarıyla bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisinin AB ülkesi 25 ülkenin ekonomisinden daha iyi olduğunu savunan Bakan Zeybekçi, AB ile Gümrük Birliği Anlaşması'nı müzakere etmek için haziran ayına kadar yeniden masaya oturacaklarını söyledi. "Türkiye'de ekonomik kriz çıkmasını isteyenler avucunu yalar" diyen Zeybekçi, "Bu memlekette ekonomik kriz, bu memlekette kardeş kavgası, siyasi kriz, koalisyon olmayacak" dedi.
ISPARTA'DA PARTİ TOPLANTISINA KATILDI
Bakan Zeybekçi, Burdur ziyaretinin ardından Isparta'ya geçti. AK Parti'nin yemekli teşkilat toplantısına katılan Bakan Zeybekçi, Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde partililere hitap etti. Bakan Zeybekçi, 30 Mart yerel seçimlerinin çok büyük önem taşıdığını belirtti. Seçime kadar herkesin gece gündüz çalışmasını isteyen Bakan Zeybekçi, "30 Mart'ta Isparta'da sandıklardan gül fışkırsın, ampul fışkırsın, Ak Parti fışkırsın" dedi.
'ANGAJMAN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE'
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ITSO) iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Zeybekçi, gazetecilerin soruları üzerine Suriye uçağının düşürülmesini değerlendirdi. Türkiye'nin sınır ihlali olması halinde uyarı dahi yapmadan ateş edeceğini, vuracağını önceden duyurduğunu kaydeden Bakan Zeybekçi, "Suriye uçağının sınır ihlali yapması üzerine savaş uçaklarımız harekete geçti. Uçak uyarıları dikkate almadan Türk sınırlarını taciz etti. Hatta 2 defa sınır ihlalinde bulundu. Sınırı geçtiği andan itibaren Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldü" dedi.
'SAVAŞ İHTİMALİNİ ASLA GÖRMÜYORUM'
Bağımsız devletlerin yapması gereken şeyi Türkiye'nin yaptığını savunan Zeybekçi, şöyle dedi:
"Durup dururken Türkiye asla harekete geçmemiştir. Türkiye nefsi müdafaa pozisyonundadır. Savaş ihtimalini asla görmüyorum. Türkiye'yi savaşın içine çekmek veya Türkiye'ye saldırı olmasını, ihtimal dahilinde görmüyoruz. Daha önce de sınır ihlali yapan bir helikopter düşürülmüştür. Türkiye'ye top mermileri düştüğünde misliyle topçu atışıyla karşılık veriyoruz. Türk ekonomisi de bundan asla ve asla etkilenmez."

MM(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)