EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 'Kar Şenliği'ne katılmak için geldiği memleketi Denizli’de, "İran’la imzalanan tercihli ticaret anlaşmasında herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Nikfer Beldesi’ndeki Bozdağ’da bu yıl 5’incisi düzenlenen 'Kar Şenliği’ne katıldı. Bakan Zeybekci’ye AK Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan da eşlik etti. Bir süre kar motosikleti kullanan Zeybekci, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Denizli’nin son 10 yıldaki en büyük hayallerinden biri kayak merkezi sahibi olmaktı. Bunu gerçekleştiriyoruz. Bozdağ, fiziki anlamda artık tesislerin ortaya çıkmaya başladığı, elektriğin geldiği, telesiyejin çalışmaya başladığı bir yer oldu. Seneye bütün tesisler bitmiş olacak. Günübirilik konaklama tesisleri de bitecek. Eksiğimiz oteller. Onları da kazandırmaya çalışacağız. Şimdiye kadar 18 milyon lira harcandı. 30 milyon lira daha harcanacak" dedi.
Bir basın mensubunun İran’la yapılan tercihli ticaret anlaşmasında, protokol arasında imza krizi yaşanıp yaşanmadığını sorması üzerine, "İran’la imzalanan tercihli ticaret anlaşmasında herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. İran'la her iki taraf için de çok güzel bir anlaşma imzalandı. Kimsenin bize bayrağımız ve milli onurumuzla ilgili hassasiyet dersi vermeye hakkı yoktur. Bizim bu konulardaki hassasiyetimiz en üst düzeydedir. Ülkemiz ve milletimiz için çok güzel bir anlaşma oldu" diye konuştu.
Bakan Zeybekci daha sonra belediye başkan adaylarını tanıtmak için Nikfer’den ayrıldı.