EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, siyasi istikrarı kimsenin bozamayacağını söyleyerek, "Kimin sözü bilmiyorum ama 'Köpekler istedi diye atlar ölmez.' Kardeş eliyle bir şey yapmak isteyenlerin eli kursağında kalacak" dedi.
Hafta sonunu memleketi Denizli’de geçiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dünkü ilçe ziyaretlerinin ardından bugün ilk olarak belediye binası önündeki heykel sergisinin açılışına katıldı. Geçen Temmuz ayında Kömürcüoğlu Mermer’in düzenlediği Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nde yerli ve yabancı heykeltıraşların yaptığı heykelleri inceleyen Zeybekci, bilgi aldı. Zeybekci, Kırkpınar’ın eski başpehlivanlarından Denizlili Hüseyin Çokal ile 'Pehlivan Heykeli' önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi. Denizli’de alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının arıdından belediyenin kentte süsleme sanatına ağırlık vereceğini söyleyen Zeybekci, ardından Yenişehir Pekdemir Düğün Salonu’na geçip, partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katıldı.
AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Avni Örki’nin de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, 30 Mart’taki yerel seçimlerde aday kim olursa olsun desteklenmesini istedi. 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna göndermelerde bulunan Bakan Zeybekci, şunları söyledi:
"Her kim yetim hakkına el uzattı ise sonuna kadar gidilsin. Ancak, birbiriyle alakası olmayan konuları aynı torbaya koyup düğmeye basanların amacı Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını engellemektir. Çakallar, kendini aslan zannediyor. Bizim aslanlığımızdan şüphemiz yok. Çakalı, aslana karşı pohpohlamışlar. Aslan çakalı görünce, 'Napıyorsun?' demiş. Çakal da 'Hiç ileri geri gidiyorum' demiş. Çakalların duası asla geçmeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar ekonomik ve siyasi istikrarı bozamayacaklar. Kimin sözü hatırlamıyorum, ancak güzel söylenmiş, 'Köpekler istedi diye atlar ölmez.' Kardeş eliyle bir şey yapmaya çalışanların hevesleri kursaklarında kalacak."
Zeybekci, 2002 krizinin 28 Şubat nedeniyle çıktığını, Gezi Parkı olaylarıyla da Türkiye’nin önünün kesilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Bakan Zeybekci, toplantının ardından Aydın’a hareket etti.