Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisinin kırılgan yapıda olduğunu iddia edenlerin, ülkeyi iyi tahlil edemediklerini, abartılı ve biraz da kasıtlı değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve kalabalık partili grubu ile Buldan İlçesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. İlçe meydanında çok sayıda partiliye seslenen Zeybekci, yerel seçimlerde destek istedi, "Buldan ve Denizli için hayallerimiz çok büyük. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu seçim yerel seçim olmaktan çıktı. İstikrar için, büyüme için, geleceğimiz için AK Parti’nin ak kadrolarına oy verin" dedi.
Mitingin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının, 'Türkiye ekonomisinin kırılganlığının arttığına' dair yorum yaptıklarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
"Biz Türkiye olarak tehlike görmüyoruz. Türkiye ile ilgili söyledikleri o kırılgan yapı, ülkemizi çok iyi tahlil edemediklerinin bir göstergesidir. Türkiye’de döviz bazında borcu olan Türk şirketlerinin bilançolarını değerlendirme olarak alırsanız, böyle bir yargıya varabilirsiniz. Türkiye’nin bu seneyle ilgili beklentileri, cari açıkla ilgili beklentilerinin pozitif anlamda bir sürpriz yapacağını düşünüyorum. Bunun dışında Türkiye’de döviz bazında borçlanan şirketlerin bu borçlarının karşılığı olarak, yurtdışında bizim tam olarak tahmin edemediğimiz varlıkları var. Bu varlıkları da karşılık göstererek kendilerini besledikleri ve finansmanda kullandıkları bir potansiyelleri var. Bunu öngöremedikleri için böyle bir şey söylüyorlar. Türkiye için hiçbir tehlike görmüyoruz. Gerek şirketlerimizin döviz bazında borçları anlamında gerekse bankalarımızın borçları anlamında hiçbir tehlike yok. Şu anda Türkiye’nin yakın vadede, borç geri ödemeleri ile ilgili varlıkları ile karşılaştırıldığında hiçbir problem yoktur. Ekonomi Bakanı olarak bu değerlendirmeyi abartılı buluyorum. Biraz da kasıt varmış gibi geliyor."
'TWİTTER’İN KULLANIMA AÇILMASINI İSTİYORUZ'
Bakan Zeybekci, kapatılan Twitter'in ise yeniden kullanıma açılmasını istediklerini söyledi. Twitter ile ilgili mahkemenin bir kararı olduğunu hatırlatan Bakan Zeybekci şöyle konuştu:
"Herkes hukukun kararını uygulamalı. Ancak diğer taraftan da Twitter, Türkiye’ye, İngiltere’ye, Almanya’ya nasıl saygı gösteriyorsa, ABD’deki mahkeme kararlarını nasıl uyguluyorsa, Türkiye’yi de muhatap almalı. En azından cevap vermelidir. Size her türlü ahlaksızlık yapılırken, engellenmesi noktasında bir şey olmuyor. Ancak diğer taraftan da sosyal medyadaki haberleşme organlarının da Türkiye’de bir gerçekliği var."

FI,RÇ(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)