Yaprak KOÇER- Songül KORKMAZ/ SİNOP, ()– MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sinop'ta twitter’in kapatılmasıyla ilgili olarak, "Bence kimsenin kendi fikrini 'aktaramıyorum, duyuramıyorum' diye bir kaygıda olması doğru değildir. Gerçeği yansıtmaz" dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sinop’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Samsun-Sinop karayolu Ordu Köyü mevkiinde partililer tarafından karşılandı. Ardından konvoy eşliğinde kent merkezine giderek Vali Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Valilik çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Yılmaz, twitterın kapatılmasıyla ilgili bir soruya, "Teknoloji bir engel tanımaz. Twitter’da veya Facebook’ta veya bu tip sosyal medya araçlarından beklediğimiz şey nedir? Amerikan hükümetine nasıl davranıyorsa bize de öyle davran. Yani bizi ikinci sınıf vatandaş gibi görme. Obama’ya birisi twitter üzerinden bir tehdit mesajı gönderdi, mahkum oldu. Bizde her gün küfür oluyor. Oysa normal hayatta ne suçsa bu sanal alemde de aynısı suçtur. Dolayısıyla tek isteğimiz kendi Amerikan hükümetine yasalarına ne kadar saygılıysan, onların taleplerini ne kadar yerine getiriyorsan, bizim mahkemelerimizin talebini o kadar yerine getirirsen, bu problem ortadan kalkar. Çünkü birkaç mahkeme kararı alınmış. İlgili birime gönderilmiş. Kendileri ise 'bu mahkeme kararı bizi ilgilendirmez' diyor. Fakat bunu Amerika’ya demiyor. Bunu İngiltere’ye, Almanya’ya, Çin’e de demiyor" diye konuştu. 
Twitter’in hükümet karşıtı sosyal medyada yapılan propagandaların engellenmesi amacıyla atılmış bir adım olduğuna yönelik eleştirilerle ilgili soruyu da cevap veren Bakan Yılmaz, "Türkiye’de yüzlerce belki binlerce radyo var. İkincisi mesaj serbest. Akşam baktım ben, twitter kapandıysa DNS numaralarını değiştirerek pekala yine mesaj gönderebilirsiniz. Twitter mesaj gönderme değil mi? Bundan mesajlarını engelleyebiliyor musunuz, mümkünatı yok. Bu siyaset hiç bitmez. Tek sözü bu değildir. Dışarı çıkıp konuşuyorsunuz, gazeteniz var, basınınız var, televizyonunuz var, 24 saat hükümetin aleyhine muhalefet olsun diye çıkan televizyonlar, gazeteler var. Bence kimsenin kendi fikrini 'aktaramıyorum, duyuramıyorum', diye bir kaygıda olması doğru değildir. Gerçeği yansıtmaz" dedi.
FÜZE DENEMELERİ
Sinop’taki füze deneme üssünün çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Şu canda Türkiye 300 kilometre menzilli füzelerini denedi. Hem lazer güdümlü olan hem balistik füzelerimizi. Dolayısıyla iyi bir noktada gidiyoruz. Bu füzelerin şimdi daha da menzilini uzatmak için çalışıyoruz" dedi.
Askeri birliklerin büyük şehirlerde bulunmasını doğru bulmadıklarını belirten Bakan Yılmaz, "Bölgesel kalkınmışlık farklarını da en aza indirmek için Silahlı Kuvvetlerimizi biraz daha küçük illere, kalkınmanın az olduğu çıkmaz sokak niteliğini kazanan illere gönderilmesi gerekir. Sinop bunlardan birisidir, Artvin, Iğdır, Kars, Yozgat olabilir. Genelkurmay Başkanlığımız bir çalışma yapıyor" diye konuştu.

YK,SK(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)