MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçimlerle ilgili tüm yetkinin Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) olduğunu belirterek, "Bizden ne talepte bulunuyorsa YSK'ya yardım etmekle yükümlüyüz" dedi.
Dün çeşitli programlar için Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu sabah kent merkezindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret etti. Bakan Yılmaz'a ziyaretleri sırasında Ak Parti Sivas Milletvekileri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın ve partililer eşlik etti. Ziyaretler sırasında gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 5 yıllık tutukluluk süresini geçenlerin tahliye olma ihtimaliyle ilgili değerlendirmede bulundu. Kanunların herkes için geçerli olduğunu belirten Bakan Yılmaz şöyle konuştu:
"Kanun çıkarıldıktan sonra o kanundaki şartları taşıyorsa bundan Tuncay Özkan da, Doğu Perinçek de, Salih Mirzabeyoğlu da faydalanır. Bir kanun çıkarıldığında herkes için çıkarılır. Sevdiğiniz veya sevmediğiniz bir kimse bu kanundan yararlanacak diye, eğer o kanun doğruysa o kanunun çıkarılmasını erteleyemezsiniz. Dolayısıyla kanunlar genel, herkes için çıkarılır. Dolayısıyla kişilere göre zaten kanunların bir tanımı da genel ve nesnel olması, herkesi kapsaması. Kimi bundan rahatsız olabilir. Bu kanun hükümlerinin böyle bir netice vermesinden. Ama doğrusu nedir? Doğrusu kanunların herkese eşit, adil bir şekilde uygulanmasıdır. Devletin gücü adaletten geçer. Adalet uygulandığı sürece devletimiz daha güçlüdür. Eğer adalette sarsıntıya giderseniz, kişiye göre farklı hükümler alırsanız işte devlet o zaman zayıflar. Dolayısıyla biz kanunun uygulanmasından memnuniyet duyarız."
'TÜM YETKİ YSK'DA'
30 Mart yerel seçimlerinde sandıklarla ilgili özel güvenlik önlemi alınıp alınmayacağı konusundaki bir soru üzerine Bakan Yılmaz, Anayasa ve yasalar doğrultusunda seçim güvenliği ve kontrolünün YSK'da olduğunu belirterek şöyle dedi:
"YSK'nın bu seçim güvenliğiyle ilgili yürütme olarak bizden her ne talebi olursa, güvenlik güçleri, jandarma, kamu kuruluşlarının araçlarıdır, buna helikopter, uçak dahildir, aklınıza ne geliyorsa. Bizden her ne talepte bulunuyorsa YSK'ya yardım etmekle yükümlüyüz. Başbakanlığımızın da böyle bir genelgesi var. İçişleri Bakanlığımız bütün valileri topladı, böyle bir talimat verdi. YSK'nın gözetimi ve denetimi altında yapılan seçimlerin en şeffaf, en doğru, en kısa, en güvenli şekilde yapılması için biz hükümet olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Ama şunu da bileceğiz: Seçimin kontrolü başından sonuna kadar YSK'nın kontrolü altındadır, YSK'nın kontrolünde, denetiminde gider."
Kırşehir yakınlarında 3 polisin şehit düştüğü trafik kazasıyla ilgili üzüntüsünü dile getiren Bakan Yılmaz, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

HY(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)