Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeni bir milat olduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'nin eskisinden farklı olması lazım" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Valiliğin seçim sürecinde aldığı önlemlerden dolayı teşekkür eden Bakan Yılmaz, asayiş ile ilgili bir sorun olmadığını, hiçbir seçimin insan yaşamından daha önemli oamayacağını belirterek şöyle dedi:
"Sivas'ta huzur içerisinde seçimin yapılmasında büyük dirayetiyle iyi bir yönetim gösteren sayın valimiz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bir seçimden çıktık, şimdi gerçek gündemimize dönmemiz gerekir. Kültür merkezimizin ne zaman temelini atacağız, kütüphanemizi ne zaman bitireceğiz? Sivas'ta işsizliği gidermek için ne yapmamız gerekir. Sivas'ın yarınını nasıl daha iyi getiririz konularında çalışacağız. Yeni bir milat oldu. Dün Cumhurbaşkanın seçiminde 'Bundan sonra çok daha gayretle, motivasyonla, sorumlulukla yeni Türkiye' dedik. Yeni Türkiye'nin eskisinden farklı olması lazım. Eskisinden farklı olabilmesi için kuş alayıyla uçar. Bütün, kamuya hizmet görevini üstlenmiş arkdaşlarımızın ahenk içinde çalışması gerekir. İnşallah, biz bu dönemde bunu gerçekleştireceğiz." 
EGE'DEKİ ADALAR KONUSU
Bakan Yılmaz, Yunanistan'ın Ege'de iki adayı işgal ettiği yönündeki iddialar hatırlatılınca bunun doğru olmadığını belirterek şöyle dedi:
"Hiç öyle bir durum yoktur. Türkiye kendi hak ve menfaatlerini geçmiş dönemde olmadığı kadar korumakta. Şimdi gazetelere bakarken gördüm. İki adayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na soru önergesi. İnanıyor musunuz. Yunanistan daha ekonomik krizden çıkamamış, Türkiye'den çok çok zayıf bir ülke. Ne yapacak yani, mümkünatı var mı. Doğru değildir."
Daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, polisin yaptığı çalışmalar nedeniyle Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'a teşekkür etti. Bakan daha sonra kentten ayrılarak karayolu ile Ankara'ya hareket etti. 

FOTOĞRAFLI