MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz MİT'in TIR'larına yönelik düzenlenen operasyonların izahının mümkün olmadığını belirterek, "Türkiye'nin dünyadaki örnek gidişini durdurmak isteyenler bir oyun içindeler" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İlçe Belediye Başkanları tanıtım toplantısı ve bazı programlara katılmak üzere dün akşam karayolu ile Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz sabah ise AK Parti İl Başkanlığı tarafından Sivas'ta bulunan iş adamlarına verilen kahvaltı programına katıldı. Kahvaltıda açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, hükümetin çalışmaları sayesinde Türkiye'yi dünyanın 23'üncü ekonomisinden 16-17'inci sıraya getirdiklerini ve bütün dünyada krizin yaşandığı bir dönemde bunu başardıklarını dile getirdi.
Türk parasına itibar kazandırdıklarını eline aldığı eski madeni 50 bin lira ile gösteren Bakan Yılmaz, "Hatırlarlar mısınız Türk parasının kıymeti değeri yoktu. Biz geçmişi çabuk unutuyoruz. Merkezi hükümet döneminde Türk Lirasının onuruna itibar getirildi. Bakın elimde benim bir madeni para var. Bu elimdeki para 1 TL değil, 50 bin Lira Türk Lirası. Eğer elimdeki bu 50 bin lira eskiden yolda çamurun içinde olsa çocuk dahi almazdı. Peki şimdi 50 bin lirayı cebinde taşıyan var mı. Birde şimdiki paramıza bakalım en yüksek paramız 200 TL. Türk parasına itibar kazandırdık. Biz 2002 yılında geldiğimiz zaman enflasyon yüzde 30'du. Bakın 80 yılda yapılan hizmetler ile bizim hizmetleri kıyasladığımız zaman bazıları rahatsız oluyor. Dünya krizden geçerken her şeye rağmen Türkiye kazanırken birileri kaybediyordu. Şimdi Türkiye'ye kaybettirerek birilerinin kazanması isteniyor. Strese tabi tutuluyor. Ama hamdolsun yapı sağlam. Eskiden bir anayasa kitabı fırlatılmıştı. Türkiye'nin o zaman ne hale girdiğini herkes gördü." dedi. iye konuştu.
TIR'LARIN DURDURULMASI
MİT'in TIR'larında yapılan aramaları da eleştiren Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Şimdi kendi Milli İstihbarat Teşkilatımıza operasyon düzenleniyor. Hangi akıl bunu kabul eder. Bir ülkenin kendi milli istihbaratına operasyon düzenleyeceksin ve bunu yapan insanların da milli olduğunu, ülkenin menfaatine olduğunu düşüneceksin. Bu akıl alır gibi değildir. Bunun izahı yoktur. İşte Türkiye'nin bu iyi gidişini, dünyadaki örnek gidişini durdurmak isteyenler bir oyun içindeler. İnşallah bu oyunlara gelmemek için hiç bir dönemde olmadığı kadar birlik ve beraberliğimizi artırmamız gerekir. Daha çok çalışmamız gerekir. Daha çok çalışarak diyeceğiz ki, 'Ne oyun oynarsanız oynayın. Herkesin bir hesabı var ise Allah'ında bir hesabı var'. Biz inanıyoruz ki bizim milletimiz yanlışta birleşmez."
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve belediye başkan adayı Sami Aydın ile birlikte Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Ulu Camide öğle namazı kıldıktan sonra esnaf ziyaretlerine devam etti.