Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğine inandığını belirterek, "Hep bunun da altını çiziyorum. Ekonomiyle ilgili bir bakan olarak ilk turda bitirelim, insanlar boş yere zaman ve kaynak harcamasınlar. Zaman kaybetmeyelim ilk turda inşallah güçlü bir destekle Başbakanımızı, Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyalım" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Elazığ Belediyesi'nin; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Malatya Belediyesi'nin Dünya Kimsesiz Çocuklar Günü nedeniyle kimsesiz çocuklar için düzenlediği iftar programlarına katılmak üzere uçakla Elazığ'a geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu açıkladığı toplantıda ortaya çok önemli mesajlar koyduğunu belirterek, "Türkiye gerçekten şu aşamada çok önemli bir süreçten geçiyor. Dünyada küresel krizin yaşandığı bir ortamda çok şükür Türkiye dimdik ayakta. Bölgemizde bu kadar siyasi çalkantılar varken dünyada küresel kriz varken büyümeye gelişmeye ve gelişmiş ülkelerle farkını azaltmaya devam ediyor" dedi.
Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını dile getiren Yılmaz, "Hep bunun da altını çiziyorum. Ekonomiyle ilgili bir bakan olarak ilk turda bitirelim insanlar boş yere zaman ve kaynak harcamasınlar. Zaman kaybetmeyelim, ilk turda inşallah güçlü bir destekle Başbakanımızı, Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyalım. Bu Türkiye'nin geleceği açısında son derece önemli. Bir eşik aslında. Yeni Türkiye'ye atlamanın bir eşiği. Yurtdışında da bir yenilik, vatandaşlarımızı yurtdışında da oy kullanacaklar. Bunun da hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Yurtdışında insanlarımızı sandıklara gidip oy kullanacak. Daha önceleri insanlarımız havaalanlarına gidip oy kullanabiliyordu. Bu da çok güzel bir şey. Hem o vatandaşlarımızın vatandaşlık haklarını kullanmaları anlamında, hem de siyaset kurumunun dış dünyada yaşayan vatandaşlarımıza karşı daha duyarı hale gelmesi anlamında da önemli" dedi.
EKER: MİLLETİMİZE GÜVENİYOR, İNANIYORUZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de karayoluyla Malatya'ya hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçte ve aslında yeni bir aşama kaydettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın yeni Türkiye, daha demokratik bir Türkiye, daha müreffeh bir Türkiye ve sadece kendi sınırları içerisinde kendisi olarak var olmayı değil birçok sahada bölgede ve dünyada öncü olmayı hedefleyen bir Türkiye profili çizdiğini belirterek, "Eğer milletimiz teveccüh eder, bizim adayımızı seçerse Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’ni daha demokrat, daha sivil, daha müreffeh ve öncü olma yeteneği imkanı kabiliyeti çok daha yüksek bir ülke oluşturacaktır. Bunun için çaba sarf edecektir. Onun için biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz. İnanıyoruz ki 12 yıllık eşsiz bir siyasi mücadele ve liderlikle ve arkasında çok geniş çok büyük bir hizmet birikimiyle milletimize bu yeni dönemde yeni sahada yeni aşamada daha güzel ve iyi hizmetlerle Sayın Recep Tayyip Erdoğan yoluna devam edecektir. Bütün milletimiz de onunla birlikte yürüyecektir."

FOTOĞRAFLI