MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığ'nın Suriye konusundaki açıklamalarına destek verip muhalefeti eleştirerek, ''Ortak konuları siyasi malzeme yapmamaları lazım. Bu muhalefetin dar ufukluğuna verilmiş bir cevaptır" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 30 Mart'ta yapılacak Yerel Seçimler öncesi Sivas'taki temasları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü tarafında düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Daha sonra Sivas Beton Travers Fabrikasını ziyaret eden bakan İsmet Yılmaz, fabrika müdürü Ali Karabey'den üretim hakkında bilgi aldı. Yılmaz, daha sonra merkeze bağlı Güneykaya beldesine geçerek seçim çalışmasına katıldı. Burada partililere hitaben konuşan Bakan Yılmaz, bu zamana kadar hiçbir vatandaşı aldatmadıklarını, oyunu alıp da hizmet götürmedikleri bir yer olmadığını belirti.
AK Parti iktidari döneminde yapılan çalışmalara değinen Yılmaz, "Bizim dönemimizde Türkiye her yıl yüzde 5.1 büyüdü. Biz bu büyüme oranlarıyla birlikte Avrupa'nın 30-40 katı büyüdük. Ancak bu büyümemiz onlara yetişmemize yetmiyor. İşe bu aradaki mesafeyi telafi edebilmek için ülkenin bir çok kaynaklarını geçmişin ihmallerine ödedik." dedi. İktidarları döneminde 80 yılda yapılamayanı yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, "Bu yaptıklarımız yeter mi. Hayır yetmez. Daha çok şeyler yapmamız gerekir. İstikrar sürsün, barış iklimi devam etsin, kardeşliğimiz sürsün, hiçbir eve şehit cenazesi gelmesin diyorsanız hizmetin geleceği AK Parti'yi tercih etmeniz lazım" diye konuştu. Yılmaz daha sonra Günaykaya beldesinin Kargın Mahallesini, Yıldız Beldesi ve Gaziköy'ü ziyaret ederek yapılacak seçimlerde partisine destek istedi.
GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI
Gaziköy ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığı'nın bugün internet sitesinden yaptığı Suriye konusundaki açıklamalarla ilgili şunları söyledi:
''Silahlı Kuvvetlerimiz milletin bir parçasıdır. Milletin hizmetindedir. Bunun neden açıklama gereğini duydum. Dikkat ederseniz açıklamanın altında 'Suriye'nin uçakları hava sahamızı ihlal etti. Hava sahamızı ihlal eden uçaklara görevimizi yerine getirmek bize verilen bir görevdir' dedi. 'Bizde görevimizi layıkıyla yerine getirdik' dedi. Muhalefet partileri ne yaptı. 'Bundan AK Parti'ye bir artı gelir' diye düşündü. Silahlı Kuvvetler görevini yaptığından dolayı, karayolları görevini yaparken de, Devlet Su İşleri görevini yaparken de, Sağlık Bakanlığı görevini yaparken de AK Partiye artı gelir. Böyle bir mantık olurmu. Dolayısıyla bu millete hiç bir kurumun hizmet etmemesini, AK Parti'ye faydası olacak bir hususta her kurumun pasif kalmasını düşünüyor. Herkesin milletine hizmet etme durumu vardır. Silahlı Kuvvetlerimizde milletine hizmet etmiştir. Muhalefet partilerinin ufuklarını açık tutmaları lazım. Bunlar ortak konulardır. Ortak konuları siyasi malzeme yapmamaları lazım. Bu muhalefetin dar ufukluğuna verilmiş bir cevaptır" dedi.

HY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)