Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, "Milletimiz, alternatifler arasından en iyisine bu milleti yönetme sorumluluğunu verdi" dedi. 
Partisinin Sivas il başkanlığında cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını takip eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sonuçların büyük oranda netleşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasıyla ilgili, "Öncelikle aziz milletimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten önüne konan 3 adaydan, bu makamı hak eden ve Türkiye'yi 21'inci yüzyıla taşıyacak adayı buldu çıkardı. Biz her zaman milletimize güvendik. Milletimiz 1950'den bu yana önüne konan her alternatifte, alternatifler arasından en iyisine bu milleti yönetme sorumluluğunu verdi. Bugün de cumhurbaşkanı olarak 3 adayın arasından Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin 12'inci cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya çıkması kararını verdi. Azizi milletimize sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.
DUYGULANDI
Konuşmasının devamında duygulandığı gözlenen Bakan Yılmaz, Sivas'tan Başbakan Erdoğan'a yüzde 71 oy çıktığını belirterek, şöyle devam etti: "Birinci teşekkürümüz Sivas halkına. Muhakkak ki kadirşinas kıymet bilir, kendisi için çalışan, kendisi için heba eden Recep Tayyip Erdoğan'ı çok büyük bir oy oranı ile yüzde 71'le bu makama getirdi. İnşallah bundan sonra 2023 hedeflerimiz var. Türkiye'yi daha demokratik bir Türkiye yapmak istiyoruz. Türkiye'yi daha refah içerisinde, müreffeh bir Türkiye yapmak istiyoruz ve bölgesinde öncü ve lider bir ülke yapmak istiyoruz. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu Türkiye'ye ulaştığımızı, Allah ömür verirse hepimiz göreceğiz. Sivaslılara sonsuz teşekkür ediyorum. Yarına daha çok umutla bakarız. İnşallah evlatlarımıza çok daha iyi bir Türkiye bırakacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ana kadar gelen bir teşkilatımızın ve sandıkta ki onun görevlisinden, müşahitinden, mahalle temsilcisinden, başkanımızın başkanlığındaki tüm ekibe huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin. Kuş alayı ile uçar derler. Tek bir kimse ağzıyla kaplan olsa, kuş olsa bir şey yapamaz. Dolayısıyla ben Ak Parti teşkilatını Sivas'a gönül vermiş bu teşkilatta kayıtlı olan veya kayıtlı olmadan gönüllü olarak çalışan tüm kardeşlerime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum."
RİZE'NİN PLAKASI YETERLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Bakan Yılmaz, bekledikleri oy oranını alıp almadıklarını sorulması üzerine ise şöyle dedi:
"Ben şöyle diyordum, Sayın başbakanımız Rizelidir. Rize'nin plaka numarası 53'tür. Kardeşlerimde bilir ki bir kişi farklı söyledi, ama 53 Sayın Başbakanımıza cumhurbaşkanlığına çıkması için yeterli diye düşünüyordum. Üç aşağı beş yukarı o oy oranına yakın diye düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI